İsveç Yapımı En İyi Filmler

42 Dünyanın En Kötü İnsanı, 2021, Film Posteri

Dünyanın En Kötü İnsanı

2021 Norveç İsveç Fransa Danimarka DramKomediRomantik

Filmin konusu: Dünyanın En Kötü İnsanı filminde, Julie (Renate Reinsve) adında genç bir kadının hayatı anlatılmaktadır. Yakında 30 yaşında olacak olan Julie'nin aşk hayatı çok da iyi değildir. 45 yaşındaki çizgi roman yazarı Aksel (Anders Danielsen Lie) ile birlikte yaşayan Julie, kendi hayatından çok onun hayatını yaşadığını hisseder. Ailesinin beklentileri ve Aksel'in çocuk arzusunun yükünü taşıyamayan Julie, sürekli değişen hayallerinin peşinden koşmayı sürdürecektir. Julie'nin hayatı, genç ve yakışıklı Eivind (Herbert Nordrum) ile tanışmasıyla bambaşka bir hal alacaktır. … devamı »

Dünyanın En Kötü İnsanı Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Renate Reinsve; Norveçli, oyuncu
Renate Reinsve   Julie
Herbert Nordrum; Norveç doğumlu Norveçli  oyuncu
Herbert Nordrum   Eivind
41

Kung Fury II: The Movie

2019 İsveç Almanya ABD AksiyonKomedi

Filmin konusu: 1985 yılı oldukça sakin geçmektedir. Miami, gelmiş geçmiş en iyi polis olan Kung Fury'nin gözetimi altında güven ve huzur içindedir. … devamı »

Kung Fury II: The Movie Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

David Sandberg; İsveçli  oyuncu, yönetmen, senarist
David Sandberg   Kung Fury
40 Sonsuzluk Üzerine; Filmin orijinal adı: Om det oändliga

Sonsuzluk Üzerine

2019 Norveç İsveç Almanya DramFantastik

Filmin konusu: "Sonsuzluk Üzerine" adlı film, hayatın acı ve tatlı taraflarını bizlere perde üzerinden anlatmayı başarıyor. Roy Andersson'un Binbir Gece Masalları’nın anlatıcısı Şehrazad’ın öykü anlatımından esinlenerek çektiği filmde; kendilerini sırılsıklam ıslatan yağmurun altında kızını doğum günü partisine götüren bir babanın, inancını yitirmeye başlayan bir rahibin, aşkı hiç tatmamış bir adamın, bir kafenin dışında özgürce dans eden kızların hikayelerini odağında alıyor. Yönetmen, Sonsuzluk Üzerine filmi ile insanların güzel olduğu kadar acımasız da olan yaşamlarına bir yolculuk yapıyor. … devamı »

Sonsuzluk Üzerine Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Martin Serner   The Priest
Tatiana Delaunay   Flying Woman
Anders Hellström   Flying Man
39 Tumbbad

Tumbbad

2018 İsveç Hindistan Korku

Filmin konusu: Vinayak, 1920’li yılların başında annesi ve kardeşiyle beraber Tumbbad’da yaşamaktadır. Geçim sıkıntısı yaşayan aile, ufak tefek işlerle para kazanmaya çalışmaktadır. Evin büyükannesi, zincirli bir odada yaşamaktadır ve onun yanına sadece Vinayak’ın annesi girmektedir. Köylüler, Vinayak ve ailesinin yaşadığı konakta altın olduğunu düşünür ve onlara göre altının yerini bilen tek kişi büyükannedir. Vinayak, bir gün büyükannesini beslemek zorunda kalınca ilk defa gizemli odaya girme imkanı bulur. Ancak burada pek de hatırlamak istemediği korkunç tecrübeler edinir. Yaşananların ardından annesi tarafından zorla evden uzaklaştırılan Vinayak, Tumbbad'ı terk eder. Ancak şimdi aradan geçen 15 yılın ardından geçmişte bahsedilen altınları bulma ümidiyle köyüne geri döner. Ailesi hakkındaki karanlık sırrı öğrenir altınları bulan genç adam servet sahibi olur. Aradan geçen yıllar onun daha da açgözlü olmasına neden olmuştur. Para için yeniden Tumbbad yolunu tutan Vinayak’a bu sefer oğlu da eşlik edecektir. Ama bu sefer onları kötü bir sürpriz beklemektedir. … devamı »

Tumbbad Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Sohum Shah   Vinayak Rao
Deepak Damle   Raghav
Jyoti Malshe   Vinayak'ın Annesi
38 The Wife

Nobel Adayının Karısı

2018 İsveç ABD DramGerilim

Filmin konusu: Joan Castleman (Glenn Close) "her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır" sözünün yaşayan kanıtıdır. İlerlemiş yaşına rağmen hala güzel, zeki ve yetenekli olan Joan, 40 yıllık evliliğinde eşi için her şeyi yapan bir kadın olmuştur. Kendi yeteneğini feda ederek eşinin yükselen edebi kariyeri için elinden geleni yapmıştır. Bu süreçte eşinin sadakatsizliklerini ve bahanelerini de görmezden gelmiştir. Ancak onun da bir yere kadar dayanma gücü vardır. Joan eşine verilen Nobel ödülünü almaya gittiği yolculuklarında eşinden ayrılmaya karar verir. Ancak bu durum, egosu yüksek olsa da her konuda Joan'a bağımlı olan eşi ile Joan'ın arasındaki hassas dengeyi zorlamaya başlayacaktır. … devamı »

YönetmenBjörn Runge
Orijinal fikirMeg Wolitzer

Nobel Adayının Karısı Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Glenn Close; Glenda Veronica Close olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, senarist, yapımcı
Glenn Close   Joan Castleman
Jonathan Pryce; Carmel ,Flintshire,Galler doğumlu John Pryce olarak da bilinen Galli  oyuncu
Jonathan Pryce   Joe Castleman
Max Irons; Londra,İngiltere doğumlu Maximilian Paul Diarmuid Irons olarak da bilinen İngiliz  oyuncu
Max Irons   David Castleman
37 Wardi

Wardi

2018 Norveç İsveç Fransa AnimasyonDram

Filmin konusu: Filistinli bir kız olan 11 yaşındaki Wardi, doğduğu günden bu yana ailesi ile birlikte bir mülteci kampında yaşamaktadır. Wardi filmi, Mats Grorud'un yönettiği bir Norveç animasyon filmidir. … devamı »

YönetmenMats Grorud
SenaristMats Grorud

Wardi Filmi Orijinal Seslendirme Kadrosu : Tamamı için »

Pauline Ziade   Wardi
Aïssa Maïga; Fransız oyuncu
Aïssa Maïga   Tante Hannan
Slimane Dazi; Slimane Dazy olarak da bilinen Fransız oyuncu
Slimane Dazi   Pigeon Boy
36 Sınır; Filmin orijinal adı: Gräns

Sınır

2018 İsveç Danimarka DramFantastik

Filmin konusu: Sınır filmi, tuhaf bir kadın olan Tina'nın, kendisi kadar tuhaf bir adamı takıntı haline dönüştürmesi sonucu yaşananları anlatıyor. Yönetmenliğini ve senaristliği Ali Abbasi'nin yaptığı, İsveç yapımı dramatik filmdir. … devamı »

Sınır Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Eva Melander; İsveçli  oyuncu
Eva Melander   Tina
Eero Milonoff; Helsinki,Finlandiya doğumlu Fin  oyuncu
Eero Milonoff   Vore
Jörgen Thorsson; İsveçli  oyuncu
Jörgen Thorsson   Roland
35 Kare; Filmin orijinal adı: The Square

Kare

2017 İsveç Almanya Dramatik komedi

Filmin konusu: Başrollerini Elisabeth Moss, Dominic West ve Claes Bang’in paylaştığı 2017 Cannes’da gösterilen Kare (The Square) filmi, İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un konuşma özgürlüğü, sanatsal özgürlükler, sosyal sansür vb. konuları İskandinav perspektifinden bakan, siyasi ve sosyal bir çerçevede inceleyen bir film olma özellğine sahiptir. … devamı »

Kare Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Claes Bang; Odense,Danimarka doğumlu Danimarkalı  oyuncu, müzisyen
Claes Bang   Christian
Dominic West; Sheffield,Güney Yorkshire,İngiltere doğumlu Dominic Gerard Francis Eagleton West. olarak da bilinen İngiliz  oyuncu, yönetmen
Dominic West   Julian

Kare Filminin Kazandığı Ödül(ler)

34 Kollektivet

Komün

2016 İsveç Hollanda Danimarka Dram

Filmin konusu: Eric ve Anna ortak hayali paylaşan akademisyen bir çifttir. Kızları Freja ile birlikte Kopenhag’a yakın bir mesafede, büyük bir villada komün bir yaşam kurarlar. Filmde, hikâyenin merkezindeki aileyle birlikte gerçek bir komün yaşamın içine giriyoruz. Ev toplantılarına, akşam yemeklerine, partilere katılıyoruz. Aile, komün yaşamda dünyalarını sarsacak bir aşk ilişkisinin de başlamasıyla en büyük sınavlarını verecektir. Bu sınav onların bir çatı altındaki arkadaşlıklarını, birlikteliklerini ve sevgilerini yıkıma götürecektir. … devamı »

Komün Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Trine Dyrholm; Danimarkalı  oyuncu
Trine Dyrholm   Anna
33 İnsanları Seyreden Güvercin; Filmin orijinal adı: En duva satt på en gren och funderade på tillvaron

İnsanları Seyreden Güvercin

2014 Norveç İsveç Dramatik komedi

Filmin konusu: İsveç sinemasının önde gelen isimlerinden biri olan Roy Andersson’un hem senaryosu yazdığı hem de yönetmenliğini yaptığı "İnsanları Seyreden Güvercin" filminde başlıca rollerde Holger Andersson, Nils Westblom ve Charlotta Larsson yer alıyor. … devamı »

İnsanları Seyreden Güvercin Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Holger Andersson; İsveçli  oyuncu
Holger Andersson   Jonathan
Charlotta Larsson; oyuncu
Charlotta Larsson   Lotta la Boiteuse

İnsanları Seyreden Güvercin Filminin Kazandığı Ödül(ler)

32 Resan till Fjäderkungens Rike

Cesur Tavşanın Sihirli Macerası

2014 İsveç Danimarka AnimasyonMacera

Filmin konusu: Johan, annesi ve babasıyla birlikte ormanda sakin bir hayat yaşayan küçük bir tavşandır. Bir gün evlerinin tepesinde koca bir gölge belirir ve Johan’ın annesini alıp gider. Filmin dünya prömiyeri 10 Şubat 2014'te Berlin Uluslararası Film Festivali'nde yapılmıştır. … devamı »

Cesur Tavşanın Sihirli Macerası Filmi Orijinal Seslendirme Kadrosu : Tamamı için »

Edvin Ryding   Johan (İsveççe)
Tuva Novotny; Stokholm ,İsveç doğumlu Tuva Moa Matilda Karolina Novotny olarak da bilinen İsveçlişarkıcıoyuncu, yönetmen, senarist
Tuva Novotny   Johan'ın annesi (İsveççe & Danca)
Gustaf Hammarsten   Johan'ın babası (İsveççe)
31 Onur Savaşı; Filmin orijinal adı: Jagten

Onur Savaşı

2013 İsveç Danimarka Dram

Filmin konusu: Onur Savaşı filminde 40 yaşındaki Lucas (Mads Mikkelsen), geçirdiği zor bir boşanma döneminden sonra yaşamını yeniden düzene koymaya çalışmaktadır. Yeni hayatında kreşte bir iş bulur, yeni bir kız arkadaşı edinir ve ergenlik çağındaki oğluyla arasındaki sorunlu ilişkiyi onarmaya çalışır. Artık her şey yoluna girmek üzereyken işler bir anda ters gitmeye başlar. Öylesine söylenmiş küçük bir yalan, yaşadığı kasabada o kadar hızlır yayılmıştır ki artık Lucas kendini hayatı ve saygınlığı için savaşmak zorunda kalacaktır. … devamı »

Onur Savaşı Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Mads Mikkelsen; Kopenhag, Danimarka doğumlu Mads Dittman Mikkelsen olarak da bilinen Danimarkalı oyuncu, idari yapımcı
Mads Mikkelsen   Lucas
30 Melankoli Film Posteri

Melankoli

2011 İsveç Fransa Danimarka Almanya Bilim KurguDram

Filmin konusu: Filmini 'Bu bir düğün, melankoli ve psikolojik bir felaket filmi' sözleriyle nitelendiren sıradışı yönetmen Lars Von Trier imzalı yapım olan Melankoli filminin başrollerini Kirsten Dunst ve yönetmenin bir önceki filmi Anti Christ (Deccal) filminde de beraber çalıştığı Charlotte Gainsbourg üstleniyor. Senaryosu da Lars von Trier'e ait olan film, Cannes'da yarattığı tartışmaya rağmen birçok eleştirmen ve film araştırmacısı tarafından başyapıt olarak görülmektedir. Kirsten Dunst filmdeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu ödülününde de sahibi olmuştur. … devamı »

Melankoli Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Kirsten Dunst; Point Pleasant, New Jersey, ABD doğumlu Kirsten Caroline Dunst olarak da bilinen Amerikalı model oyuncu, idari yapımcı
Kirsten Dunst   Justine
29 Yeryüzündeki Son Aşk; Filmin orijinal adı: Perfect Sense

Yeryüzündeki Son Aşk

2011 İsveç İrlanda İngiltere Danimarka Bilim KurguDramRomantik

Filmin konusu: Eva Green ve Ewan McGregor'ın baş rolleri paylaştığı dram ve hüzünlü film, McGregor ile daha önce Tutku Nehri (Young Adam) filminde çalışmış olan İngiliz yönetmen David Mackenzie'nin imzasını taşıyor. Yönetmen daha önceki filmiyle de BAFTA'da En İyi Yönetmen ödülünü sahibi olmuştur. … devamı »

Yeryüzündeki Son Aşk Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Ewan McGregor; Perth,Perthshire,İskoçya doğumlu Ewan Gordon McGregor olarak da bilinen İskoç  oyuncu, yönetmen
Ewan McGregor   Michael
Eva Green; Paris, Fransa doğumlu Eva Gaëlle Green olarak da bilinen Fransız oyuncu
Eva Green   Susan
Ewen Bremner; Portobello,Edinburgh,İskoçya doğumlu İskoç  oyuncu
Ewen Bremner   James
28 Deccal; Filmin orijinal adı: Antichrist

Deccal

2009 Polonya İtalya İsveç Fransa Danimarka Almanya DramGerilim

Filmin konusu: Senaryosunu Trier’le beraber Anders Thomas Jensen’ın yazdığı film, çocuklarını kaybettikten sonra bir orman evinde bu olayı unutmaya çalışan bir çiftin yaşadıkları travmayı, epik bir görsel şölen eşliğinde sinemaseverlere aktarmayı başarıyor. Willem Dafoe'nun filmdeki performansıyla destan yazdığını söylemek abartılı olmayacaktır. Bilhassa Charlotte Gainsbourg'un hastalıklı kadın karakter rolündeki başarısı kusursuz ve filmin etkisini de en üst düzeye çıkarmayı başarmıştır. … devamı »

Deccal Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Willem Dafoe; Appleton, Wisconsin, ABD doğumlu William Dafoe olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, ortak yapımcı
Willem Dafoe   O (He)
27 İyi Niyetler filmi, 1992 yapımı, film posteri

İyi Niyetler

1992 İsveç BiyografikDramRomantik

Filmin konusu: Film dört bölümün kısaltılmış versiyonu, İsveç televizyon kanallarında televizyon dizisi olarak da sunulmuştur. … devamı »

İyi Niyetler Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Samuel Froler
Samuel Fröler   Henrik Bergman
Pernilla August; Stokholm,İsveç doğumlu Mia Pernilla Hertzman-Ericson,Pernilla Wahlgren,Pernilla Östergren olarak da bilinen İsveçli  oyuncu, yönetmen, senarist
Pernilla August   Anna Bergman
Max von Sydow; Lund,İsveç doğumlu Carl Adolf Von Sydow olarak da bilinen İsveçli  oyuncu
Max von Sydow   Johan Akerblom-Le Père d'Anna

İyi Niyetler Filminin Kazandığı Ödül(ler)

26 Il capitano, 1991, Film Posteri

Il capitano

1991 İsveç Finlandiya Almanya Dram

Filmin konusu: Üç kişilik bir ailenin çalınan bir bisiklet yüzünden Juha Valjakkala tarafından öldürüldüğü 1988 Åmsele cinayetlerini konu alan film, cinayetten çok kısa bir süre sonra vizyona girdiği için çok eleştirilmiştir. … devamı »

Il capitano Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Antti Reini; Helsinki,Finlandiya doğumlu Fin  oyuncu
Antti Reini   Jari
Maria Heiskanen   Minna
Berto Marklund   Polis
25 Fatih Pelle filmi, 1987 yapımı, film posteri

Fatih Pelle

1987 İsveç Danimarka Dram

Filmin konusu: 1987 yılında En İyi Yabancı Film Oscar Ödülü'nü alan film, bir baba ve oğulun daha iyi bir hayat umuduyla İsveç'ten Danimarka'ya yaptıkları göç hikayesini anlatıyor. … devamı »

Fatih Pelle Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Max von Sydow; Lund,İsveç doğumlu Carl Adolf Von Sydow olarak da bilinen İsveçli  oyuncu
Max von Sydow   Lassefar
Erik Paaske
Erik Paaske   Sahne yöneticisi Foreman

Fatih Pelle Filminin Kazandığı Ödül(ler)

24 Fanny and Alexander; Filmin orijinal adı: Fanny och Alexander

Fanny ve Alexander

1982 İsveç Fransa Batı Almanya Dram

Filmin konusu: Alexander ve Fanny mutlu bir ailesi olan 2 küçük kardeştir. Bu mutluluk babalarının ani ölümüne kadar devam eder. Kısa bir süre yakışıklı bir rahibin evlenme teklifini kabul eden anneleri, tüm aileyi mutsuzluğa sürükleyecektir. Rahibin evine taşınan aile, burada hapishane hayatı yaşamaya başlayan aile kaderlerini değiştirebilecekler midir? … devamı »

Fanny ve Alexander Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Pernilla Allwin   Fanny Ekdahl
Bertil Guve   Alexander Ekdahl
23 The Simple-Minded Murderer, 1982, Film Posteri

The Simple-Minded Murderer

1982 İsveç Dram

Filmin konusu: Annesi ölen yarım akıllı Sven (Stellan Skarsgård), zengin Höglund'un (Hans Alfredson) çiftliğinde çalışmaya başlamıştır. Ücretsiz çalışmak ve ahırda uyumak zorundadır. Ona ilk defa yetişkin gibi davranan bir kızla, engelli Anna'yla (Maria Johansson) tanışır. Sven, Höglund'un eziyetlerinden bıktığı bir gün, Anna'nın ailesinin yanına sığınacaktır. … devamı »

The Simple-Minded Murderer Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Hans Alfredson; Malmö doğumlu, İsveçli, komedyen, yönetmen, oyuncu, yazar
Hans Alfredson   Höglund
22 Güz Sonatı; Filmin orijinal adı: Herbstsonat

Güz Sonatı

1978 İsveç Fransa Batı Almanya DramMüzik

Filmin konusu: İsveç sinemasının dünyaca tanınan yönetmeni Ingmar Bergman; insan ruhunda var olan beklenti, umut, hayal kırıklığı ve sevgi gibi duyguları şiirsel bir akıcılık ve duyarlılıkla anlatmıştır. … devamı »

Güz Sonatı Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Ingrid Bergman; Stokholm ,İsveç doğumlu İsveçli  oyuncu
Ingrid Bergman   Charlotte
Liv Ullmann; Tokyo,Japonya doğumlu Liv Johanne  Ullmann olarak da bilinen Norveçli  oyuncu, yönetmen, senarist, yazar
Liv Ullmann   Eva
Lena Nyman   Helena
21 Face to Face; Filmin orijinal adı: Ansikte mot ansikte

Yüz Yüze

1976 İsveç Dram

Filmin konusu: Usta yönetmen Ingmar Bergman'ın hem senaryosunu kaleme aldığı hem de yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Liv Ullmann, Erland Josephson ve Aino Taube yer almıştır. … devamı »

Yüz Yüze Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Liv Ullmann; Tokyo,Japonya doğumlu Liv Johanne  Ullmann olarak da bilinen Norveçli  oyuncu, yönetmen, senarist, yazar
Liv Ullmann   Jenny Isaksson
Erland Josephson; Stokholm ,İsveç doğumlu İsveçli  oyuncu
Erland Josephson   Dr. Thomas Jacobi
Aino Taube   Büyükanne
20 Trollflöjten

Sihirli Flüt

1974 İsveç FantastikMüzik

Filmin konusu: Film, Mozart'ın Sihirli Flüt operasının şimdiye kadar yapılmış en başarılı uyarlamalarından biri olarak kabul edilmektedir. … devamı »

Sihirli Flüt Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Irma Urrila; Helsinki,Finlandiya doğumlu Fin  oyuncu
Irma Urrila   Pamina
Hakan Hagegard; İsveçli  oyuncu
Hakan Hagegard   Papageno
19 Göçmenler, 1971, Film Posteri

Göçmenler

1971 İsveç DramTarihi

Filmin konusu: Film, 19. yüzyıl başlarında Amerika'ya göç eden İsveçli bir topluluğun serüvenini konu edinerek çiftçilerin çilesinin altını çizmektedir. 9. yüzyılın ortalarında geçen hikayede Karl ve Kristina, İsveç'te küçük bir köyde yaşamaktadır. Ufak bir tarlada geçimlerini sağlamaya çalışırlar. Ancak topraklarının küçük ve kısır olması ve o seneki hasatın da kötü olması işlerini oldukça zorlaştırmıştır. Bu kötü gidişat, çocuklarından birini açlıktan öldürecek düzeye gelince ani bir kararla ABD'ye göç etmeye karar verirler. … devamı »

Göçmenler Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Max von Sydow; Lund,İsveç doğumlu Carl Adolf Von Sydow olarak da bilinen İsveçli  oyuncu
Max von Sydow   Karl Oskar Nilsson
Liv Ullmann; Tokyo,Japonya doğumlu Liv Johanne  Ullmann olarak da bilinen Norveçli  oyuncu, yönetmen, senarist, yazar
Liv Ullmann   Kristina Nilsson
Eddie Axberg   Robert Nilsson
18 Shame; Filmin orijinal adı: Skammen

Utanç

1968 İsveç Dram

Filmin konusu: Film istilacı kuvvetlerin geldiği Gotland'de geçmektedir. Ingmar Bergman'ın bir savaş durumunda insanların ne tür tepkiler verebileceklerini incelediği psikolojik bir çalışmadır. … devamı »

Utanç Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Gunnar Björnstrand; oyuncu
Gunnar Björnstrand   Albay Jacobi
Birgitta Valberg   Bayan Jacobi
Sigge Fürst; İsveç doğumlu İsveçli  oyuncu
Sigge Fürst   Filip
17 Elvira Madigan, 1967, Film Posteri

Elvira Madigan

1967 İsveç DramRomantik

Filmin konusu: Film, Danimarkalı ip cambazı Hedvig Jensen'in trajik hayat öyküsünü anlatmaktadır. … devamı »

YönetmenBo Widerberg
SenaristBo Widerberg

Elvira Madigan Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Pia Degermark; İsveçli, oyuncu
Pia Degermark   Hedvig Jensen
Thommy Berggren   Lt. Sixten Sparre
Lennart Malmer   Kristoffer
16 Kurtların Saati; Filmin orijinal adı: Vargtimmen

Kurtların Saati

1967 İsveç DramKorku

Filmin konusu: Kurtların Saati filmi, geceleri hayaller ve garip varlıklar gören ünlü bir ressamın bunalım dolu yaşamını konu edinmiştir. Film, sürekli kabus görüp uykusuzlukla boğuşan ve karısı Alma ile bir adada yaşayan kurgusal ressam Johan Borg'un ortadan kaybolmasını anlatmaktadır. … devamı »

Kurtların Saati Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Erland Josephson; Stokholm ,İsveç doğumlu İsveçli  oyuncu
Erland Josephson   Baron von Merkens
Max von Sydow; Lund,İsveç doğumlu Carl Adolf Von Sydow olarak da bilinen İsveçli  oyuncu
Max von Sydow   Johan Borg
Ingrid Thulin; Sollefteå,İsveç doğumlu İsveçli  oyuncu
Ingrid Thulin   Veronica Vogler
15 Açlık, 1966, Film Posteri

Açlık

1966 Norveç İsveç Danimarka Dram

Filmin konusu: Sult (Açlık) filmde, başkarakter Pontus’un 1800’lü yıllar Danimarka’sında Christiania kentinde geçirdiği günler anlatılmaktadır. Arada sırada yazdığı makalelerle kazandığı para ile geçinmeye çalışan Pontus (Per Oscarsson); çaresizlik, açlık ve sefalet içindeki hayatıyla bir yaşam süren tuhaf bir adamdır. Sessizliği, yalnızlığı, tekinsizliği ve bazı fiziksel eylemleri ile çevresine karşı tutumu ve davranış bozuklukları dikkate alınırsa şizofreni belirtileri taşımaktadır. … devamı »

Açlık Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Per Oscarsson; İsveçli  oyuncu
Per Oscarsson   Pontus
Gunnel Lindblom   Ylajali
Birgitte Federspiel; Danimarkalı  oyuncu
Birgitte Federspiel   Kız kardeş
14 Masculin Féminin

Erkek Dişi

1966 İsveç Fransa Dramatik komediRomantik

Filmin konusu: Film 1965 yılının Paris'inde geçmektedir. Bir tüketim toplumunda büyüyen gençlerin, "Marx ve Coca-Cola" çocuklarının yaşam tarzlarını konu edinmiştir. … devamı »

Erkek Dişi Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Chantal Goya; Chantal Deguerre olarak da bilinen Fransız oyuncu
Chantal Goya   Madeleine Zimmer
Marlène Jobert; Fransız oyuncu
Marlène Jobert   Elisabeth Choquet
13 Les Créatures

Yaratıklar

1966 İsveç Fransa Dramatik komediFantastik

Filmin konusu: Agnès Varda tarafından yazılan ve yönetilen Yaratıklar filmi, yeni bir şehre taşınan ve bir araba kazası geçiren bir çiftin hikayesini anlatmaktadır. … devamı »

YönetmenAgnès Varda
SenaristAgnès Varda

Yaratıklar Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Catherine Deneuve; Paris, Fransa doğumlu Catherine Fabienne Dorléac, Catherine Dorléac olarak da bilinen Fransız oyuncu
Catherine Deneuve   Milène
Michel Piccoli; Paris , Fransa doğumlu Jacques Daniel Michel Piccoli olarak da bilinen Fransız oyuncu
Michel Piccoli   Edgar
Eva Dahlbeck; Saltsjö-Duvnäs ,İsveç doğumlu İsveçli  oyuncu,yazar
Eva Dahlbeck   Michèle