Polonya Yapımı En İyi Filmler

25 High Life

High Life

2019 Polonya İngiltere Fransa Almanya Bilim Kurgu

Filmin konusu: Ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bir grup suçlunun, bu cezadan kurtulmaları için onlara bir seçenek sunulmuştur; ölümle sonuçlanabilecek bir deneye katılmak. Bu şansı kullanan suçlular, uzayda gerçekleştirilecek insan üreme deneyinin bir parçası olurlar. Ancak bulundukları gemi, kozmik ışın fırtınasına maruz kalınca, suçlular için hayatta kalma mücadelesi başlayacaktır. … devamı »

High Life Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Juliette Binoche; Paris, Fransa doğumlu Fransız oyuncu, film afişi tasarımcısı
Juliette Binoche   Dr. Dibs
André Benjamin; André Lauren Benjamin, Andre 3000 olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, müzik sorumlusu, ortak yapımcı
André Benjamin   Tcherny
24 Soğuk Savaş; Filmin orijinal adı: Zimna Wojna

Soğuk Savaş

2018 Polonya İngiltere Fransa DramRomantik

Filmin konusu: Soğuk Savaş filmi, birbirinden tamamen farklı karakterlere sahip bir kadın ve bir erkek arasındaki tutkulu ama imkansız bir aşkın öyküsünü bizlerle paylaşıyor. Zula ve Wiktor birbirinden tamamen farklı karakterlere sahip olan iki aşıktır. Her ne kadar anlaşamıyor olsalar bile kader onların yollarını ayrılmayacak şekilde birbirine bağlamıştır. Soğuk Savaş sırasında Polonya’dan Berlin’e, Yugoslavya’dan Paris’in gece kulüplerine uzanan film; siyasi görüş, karakter ve kaderin cilvesiyle boğuşan sevgilerin hikayesini anlatıyor. … devamı »

Soğuk Savaş Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Joanna Kulig; Polonyalı oyuncu
Joanna Kulig   Zula
Tomasz Kot; Legnica, Polonya doğumlu Polonyalı oyuncu
Tomasz Kot   Wiktor
Borys Szyc; Polonyalı oyuncu
Borys Szyc   Kaczmarek
23 Ayka

Ayka

2018 Rusya Polonya Kazakistan Çin Almanya Dram

Filmin konusu: Ayka filmi, Moskova’da yasa dışı bir hayat süren ve aldığı borcu ödemek içi zorlu bir mücadele veren genç bir kadının hikayesini anlatıyor. Hamile olan genç kadın Ayka, bebeğine bile bakacak kadar maddi güce sahip değildir. Ayka, bebeğinin doğumunun ardından onu hastaneye bırakmak zorunda kalır. Aldığı borçları ödeyebilmek için derhal işinin başına dönen Ayka, üstüne üstlük maaşını da alamayıp işten atılır. Yaşayacak yeri ve parası olmayan Ayka, göçmenlerle dolu bir pansiyona yerleşir. Bir ranza üzerinde yaşamak zorunda kalan Ayka’nın aklında olan tek şey, ödeyemediği borcudur. Çalışma izni olmayan genç kadın, bir yandan Moskova’nın mülteci mahallelerinde sokak sokak dolaşıp iş ararken, diğer yandan da doğum sonrası oluşan kanaması ile uğraşmaktadır. Acaba genç kadın tüm bu zorlukların üstesinden gelip borcunu ödeyebilecek midir? … devamı »

Ayka Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

David Alavverdyan   Daire sahibi
22 Beden; Filmin orijinal adı: Cialo

Beden

2015 Polonya DramKomedi

Filmin konusu: Kuşkucu bir polis dedektifi ve anoreksiya hastası olan kızı oldukça zor bir dönemden geçmektedir. Başlarına gelen tüm bu zorluklara rağmen ayakta durmaya çalışmaktadırlar. Her ikisi de ölümle başa çıkabilmenin bir yolunu ararken, günün birinde karşılarına başarılı terapist Anna'yi çıkıverir. Anna ile tanışmalarından sonraki süreçte her ikisinin de hayatı değişmeye başlamıştır. Bu tanışma sayesinde hem dedektifin ve hem de ilginç bir biçimde Anna'nın hayat ve ölümle ilgili görüşleri değişecektir. … devamı »

Beden Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Janusz Gajos; Polonyalı oyuncu
Janusz Gajos   Avukat Janusz Koprowicz
21 Dehşet Evi; Filmin orijinal adı: Sweet Home

Dehşet Evi

2015 Polonya İspanya GerilimKorku

Filmin konusu: İspanyol yapımı gerilim türündeki filmin yönetmenliğini Rafa Martínez yapıyor. Filmin başrollerini ise Ingrid García Jonsson, Bruno Sevilla, Oriol Tarrida Homedes paylaşıyor. … devamı »

Dehşet Evi Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Bruno Sevilla; oyuncu
Bruno Sevilla   Simon
Oriol Tarrida; İspanyol oyuncu
Oriol Tarrida   El Liquidador
20 Ölümüne Kaçış; Filmin orijinal adı: Essential Killing

Ölümüne Kaçış

2011 Polonya Norveç Macaristan İrlanda Fransa GerilimSavaş

Filmin konusu: Muhammed adındaki bir Taliban askeri, büyük bir takip sonucu Amerikan askerleri tarafından Afganistan'da yakalanarak Doğu Avrupa'ya gönderilir. Kendisini cezaevine götüren araç kaza yapınca, Muhammed (Vincent Gallo) kendisini birden evi olarak bildiği çölden çok uzakta, dizlerine kadar karlarla kaplı bir ormanda buluvermiştir. Muhammed'in bundan böyle tek bir düşüncesi vardır: o da kaçmak. Resmen var olmayan bir ordu tarafından acımasızca izlenen Muhammed, hayatta kalmak için öldürmekten başka çaresi kalmadığını anlayacaktır. … devamı »

Ölümüne Kaçış Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Vincent Gallo; Buffalo, New York, ABD doğumlu Vinnie Gallo olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, senarist, yönetmen
Vincent Gallo   Muhammed
Emmanuelle Seigner; Emmanuelle Seigner. olarak da bilinen Fransız oyuncu
Emmanuelle Seigner   Margaret
Nicolai Cleve Broch; Norveçli  oyuncu
Nicolai Cleve Broch   Helikopter pilotu
19 Acımasız Tanrı; Filmin orijinal adı: Carnage

Acımasız Tanrı

2011 Polonya İspanya Fransa Almanya Dramatik komedi

Filmin konusu: Acımasız Tanrı filmi, Yasmina Reza tarafından yazılan Vahşet Tanrısı adlı tiyarto oyunu temel alarak sinema perdesine uyarlandı. Oscar Ödüllü oyuncularından oluşan kadroyu (Kate Winslet, Christoph Waltz, Jodie Foster, John C. Reilly) Polonyalı usta sinemacı Roman Polanski yönetti. … devamı »

Acımasız Tanrı Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Jodie Foster; Los Angeles, Kaliforniya, ABD doğumlu Alicia Christian Foster olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yönetmen, yapımcı
Jodie Foster   Penelope Longstreet
Kate Winslet; Reading,Berkshire,İngiltere doğumlu Katherine Elizabeth Winslet olarak da bilinen İngiliz  oyuncu, idari yapımcı
Kate Winslet   Nancy Cowan
Christoph Waltz; Avusturyalı oyuncu, ortak yapımcı
Christoph Waltz   Alan Cowan
18 Deccal; Filmin orijinal adı: Antichrist

Deccal

2009 Polonya İtalya İsveç Fransa Danimarka Almanya DramGerilim

Filmin konusu: Senaryosunu Trier’le beraber Anders Thomas Jensen’ın yazdığı film, çocuklarını kaybettikten sonra bir orman evinde bu olayı unutmaya çalışan bir çiftin yaşadıkları travmayı, epik bir görsel şölen eşliğinde sinemaseverlere aktarmayı başarıyor. Willem Dafoe'nun filmdeki performansıyla destan yazdığını söylemek abartılı olmayacaktır. Bilhassa Charlotte Gainsbourg'un hastalıklı kadın karakter rolündeki başarısı kusursuz ve filmin etkisini de en üst düzeye çıkarmayı başarmıştır. … devamı »

Deccal Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Willem Dafoe; Appleton, Wisconsin, ABD doğumlu William Dafoe olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, ortak yapımcı
Willem Dafoe   O (He)
17 Piyanist; Filmin orijinal adı: The Pianist

Piyanist

2002 Polonya İngiltere Fransa Almanya DramTarihi

Filmin konusu: Piyanist filmi, 2. Dünya Savaşı sırasında yaşanan gerçek bir dramı konu almıştır. Film, En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar alan Adrien Brody'nin de filmografisinin en güçlü işlerinden biridir. … devamı »

Piyanist Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Adrien Brody; Woodhaven, Queens, New York City, New York, ABD doğumlu Amerikalı oyuncu, uygulayıcı yapımcı, idari yapımcı
Adrien Brody   Wladyslaw Szpilman
Thomas Kretschmann; Dessau, Dessau-Roßlau, Saksonya-Anhalt, Almanya doğumlu Alman oyuncu
Thomas Kretschmann   Captain Wilm Hosenfeld
Emilia Fox; Hammersmith,Londra,İngiltere doğumlu Emilia Lydia Rose Fox olarak da bilinen İngiliz  oyuncu
Emilia Fox   Dorota
16 Üç Renk: Beyaz; Filmin orijinal adı: Trois couleurs: Blanc

Üç Renk: Beyaz

1994 Polonya İsviçre Fransa DramKomediRomantik

Filmin konusu: Her hareketin bulacağı bir karşılık illa ki vardır. Her ne kadar işin içinde sevgi, aşk gibi kavramlar yer alsa da içgüdüsel tepkilerimiz çok farklı bir şekilde ortaya çıkabilir. Polonyalı Karol, Paris’te yaşayan bir kuafördür. Evliliklerini cinsel açıdan doyurucu bulmayan karısının kendisini boşamasının ardından ayrıca kuaför salonunu ateşe vermesi, üstelik zavallı adamı kundakçı olarak gammazlaması bardağı taşırmıştır. Memleketi Polonya’ya dönemeyecek kadar parasız kalan ve duygusal olarak çöken Karol, hala sevdiği karısıyla durumu eşitlemek için fantastik bir plan yapacaktır. … devamı »

Üç Renk: Beyaz Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Julie Delpy; Paris, Fransa doğumlu Fransız oyuncu, senarist, yönetmen, müzisyen
Julie Delpy   Dominique
Janusz Gajos; Polonyalı oyuncu
Janusz Gajos   Mikolaj
15 Üç Renk: Kırmızı; Filmin orijinal adı: Trois couleurs - Rouge

Üç Renk: Kırmızı

1994 Polonya İsviçre Fransa DramRomantik

Filmin konusu: Valentine, emekli ve kendisine oranla oldukça yaşlı bir yargıçla kurduğu bir ilişkinin devamında kendi hayatının en büyük fırtınasını yaratacaktır. Valentine günün birinde, ihtiyar adamın komşularının telefonlarını dinlemek gibi oldukça tuhaf bir psikolojik sorunu olduğunu fark edecektir. Artık bu ilişkiyi normal düzene sokmak gibi bir ihtimal kalmamıştır. … devamı »

Üç Renk: Kırmızı Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Irène Jacob; Suresnes, Hauts-de-Seine, Fransa doğumlu, Fransız oyuncu
Irène Jacob   Valentine
Jean-Louis Trintignant; Piolenc, Vaucluse, Fransa doğumlu Jean louis Trintignant olarak da bilinen Fransız oyuncu, diyalog koçu
Jean-Louis Trintignant   Yargıç Joseph Kern
14 Üç Renk: Mavi; Filmin orijinal adı: Trois couleurs - Bleu

Üç Renk: Mavi

1993 Polonya İsviçre Fransa Dram

Filmin konusu: Bir müzisyen olan kocasını ve çocuğunu kaybeden bir kadının bu gerçekle ne şekilde baş ettiğini inceler. Julie, bir kazada kocasını da kızını da ölüme teslim eder. Julie’nin iki seçeneği kalır geriye. Ya geçmişin gölgeleri ile yaşamak ya da geleceği şekillendirmek üzere şimdide yeni bir hayat kurmak. O yaşama tutunmayı ve yeni hayatı yaratmayı seçer. Ancak özgürlük kolay elde edilen bir kavram değildir. Acı veren hatıralardan, geçmişten uzaklaşarak tam anlamıyla özgürleşmek kolay değildir. Yolu hiç şüphesiz zorlu ve çetin olacaktır. Çok şeyle yüzleşmek zorunda kalacaktır. … devamı »

Üç Renk: Mavi Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Juliette Binoche; Paris, Fransa doğumlu Fransız oyuncu, film afişi tasarımcısı
Juliette Binoche   Julie Vignon
Hélène Vincent; Fransız oyuncu, yönetmen
Hélène Vincent   Gazeteci
Philippe Volter; Belçikalı oyuncu
Philippe Volter   Emlakçı
13 Veronique'in İkili Yaşamı; Filmin orijinal adı: Podwojne zycie Weroniki

Veronique’in İkili Yaşamı

1991 Polonya Fransa Dram

Filmin konusu: Veronika Polonya’da yaşarken Veronique Paris’tedir. Birbirinden haberleri bile olmayan bu iki insan, bir şekilde birbirlerinin hayatlarını değiştireceklerdir. Veronika bir müzik okulunu girmiştir. Ancak ilk performansını sergilerken yaşamını yitirmiştir. Veronique’nın hayatı da işte bu noktadan sonra değişmeye başlayacaktır. Çünkü aniden şarkıcı olmaya karar verecektir. … devamı »

Veronique’in İkili Yaşamı Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Irène Jacob; Suresnes, Hauts-de-Seine, Fransa doğumlu, Fransız oyuncu
Irène Jacob   Weronika / Véronique
Aleksander Bardini; ?ód?, Polonya doğumlu Polonyalı oyuncu
Aleksander Bardini   Kondüktör
12 Sorgulama, 1989, DVD Posteri

Sorgulama

1989 Polonya DramGerilim

Filmin konusu: Tonia (Krystyna Janda) içmeye gider. Hapishanede uyanır, neden orada olduğuna dair hiçbir fikri yoktur. Tonia, bilmediği bir suçu itiraf etmesi ve kabul etmesi yönünde işkenceye maruz kalır. … devamı »

Sorgulama Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Krystyna Janda; Starachowice, Polonya doğumlu Polonyalı oyuncu
Krystyna Janda   Antonina 'Tonia' Dziwisz
Adam Ferency; Polonyalı oyuncu
Adam Ferency   Teğmen Tadeusz Morawski
Janusz Gajos; Polonyalı oyuncu
Janusz Gajos   Binbaşı Zawada "Kapielowy"
11 Dekalog

Dekalog

1987 Polonya Dram

Filmin konusu: Polonya sinemasının en ünlü yönetmenlerinden olan Krzysztof Kieślowski'nin az bilinen önemli yapıtlarından olan Dekalog, Musevi inancındaki ilk 10 Emir'e tekabül eden, 10 orta metrajlı filmin bir araya gelmesiyle oluşmuş muazzam bir çalışmadır. … devamı »

Dekalog Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Maja Komorowska; Varşova, Polonya doğumlu Polonyalı oyuncu
Maja Komorowska   Irena
Wojciech Klata   Pawel
Henryk Baranowski; Ternopil, Ukrayna doğumlu Polonyalı oyuncu
Henryk Baranowski   Krzysztof
10 Güneş Yılı filmi, 1984 yapımı, film posteri

Güneş Yılı

1984 Polonya DramRomantik

Filmin konusu: Film, 2. Dünya Savaşı'ndan kısa bir zaman sonra, Polonyalı bir kadın ile Amerikan bir askeri arasındaki romantik aşk hikayesini anlatıyor. … devamı »

Film müziği bestecisiWojciech Kilar

Güneş Yılı Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Maja Komorowska; Varşova, Polonya doğumlu Polonyalı oyuncu
Maja Komorowska   Emilia
Scott Wilson; Thomasville, Georgia, ABD doğumlu William Delano Wilson olarak da bilinen Amerikalı oyuncu
Scott Wilson   Norman
Hanna Skarzanka
Hanna Skarzanka   Emilia'nın Annesi

Güneş Yılı Filminin Kazandığı Ödül(ler)

9 Demir Adam; original adı Czlowiek Z Zelaza, 1981, Polonya filmi

Demir Adam

1981 Polonya DramTarihi

Filmin konusu: Mermer Adam'ın devamı niteliğindeki Demir Adam'da Mateusz Birkut'un oğlu Maciek Tomcyk'in (Jerzy Radziwiłowicz) hikayesi ön plana alınıyor. … devamı »

Demir Adam Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Jerzy Radziwilowicz   Maciek Tomczyk
Boguslaw Linda; Polonyalı oyuncu
Boguslaw Linda   Dzidek
Krystyna Janda; Starachowice, Polonya doğumlu Polonyalı oyuncu
Krystyna Janda   Agnieszka

Demir Adam Filminin Kazandığı Ödül(ler)

8 Fever, 1981, Film Posteri

Fever

1981 Polonya DramTarihi

Filmin konusu: Film, 1905'te, Polonya'da üç komşu arasında bölünmüş ateşli bir devrimci yeraltı faaliyeti zamanında geçiyor. Tüm karakterler kararlı anarşistlerdir. Bomba yapımcısının yeni buluşu, Çarlık baskısına karşı savaşan deneyimsiz genç teröristlerin hizmetine sunulur. … devamı »

Fever Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Adam Ferency; Polonyalı oyuncu
Adam Ferency   Wojtek Kielza
Bogusław Linda   Gryziak
7 Orkestra Şefi, 1980, Film Posteri

Orkestra Şefi

1980 Polonya DramMüzik

Filmin konusu: Eşi orkestra şefi olan bir eyalet orkestrasındaki Polonyalı kemancı, ABD'ye yaptığı ziyarette dünyaca ünlü orkestra şefiyle ilişki kurar. … devamı »

Orkestra Şefi Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

John Gielgud; South Kensington,Londra,İngiltere doğumlu İngiliz  oyuncu
John Gielgud   John Lasocki
Krystyna Janda; Starachowice, Polonya doğumlu Polonyalı oyuncu
Krystyna Janda   Marta
Andrzej Seweryn; Alman oyuncu
Andrzej Seweryn   Adam Pietryk
6 Teneke Trampet; Filmin orijinal adı: Die Blechtrommel

Teneke Trampet

1979 Yugoslavya Polonya Fransa Batı Almanya Dram

Filmin konusu: Film, Alman yazar Günther Grass'ın 1959 tarihli kitabından sinemaya uyarlanmıştır. Film, 1979 Altın Palmiye ve 1980 Yabancı Dilde En İyi Film Oscar ödülünü kazanmıştır. … devamı »

Teneke Trampet Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

David Bennent; Alman oyuncu
David Bennent   Oskar Matzerath
Mario Adorf; Alman oyuncu
Mario Adorf   Alfred Matzerath
Angela Winkler; Alman oyuncu
Angela Winkler   Agnes Matzerath

Teneke Trampet Filminin Kazandığı Ödül(ler)

5 Nights and Days, 1975, DVD Posteri

Nights and Days

1975 Polonya DramRomantik

Filmin konusu: 1. Dünya Savaşı'nın çalkantılarının ortasında yaşlı Barbara Niechcic (Jadwiga Barańska), 1863'teki başarısız Ocak Ayaklanması ile başlayan yarım yüzyıllık Polonya tarihini ve kocası Bogumil ile dramatik hayatını hatırlıyor. … devamı »

Nights and Days Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Jadwiga Baranska; Polonyalı, oyuncu
Jadwiga Baranska   Barbara Niechcic
Jerzy Bińczycki   Bogumił Niechcic
Barbara Ludwiżanka   Barbara'nın annesi
4 Yolcu; Filmin orijinal adı: Pasazerka, 1963, film posteri

Yolcu

1963 Polonya DramSavaş

Filmin konusu: Andrzej Munk’un son yönettiği film olan Yolcu - Pasazerka (Passenger), yönetmenin ani ölümü ile nedeniyle yarım kalmış ve Witold Lesiewicz tarafından tamamlanmıştır. Film, Cannes Film Festivali'nden ödülle dönmüştür. … devamı »

Yolcu Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Jan Kreczmar; Varşova, Polonya doğumlu Polonyalı oyuncu
Jan Kreczmar   Walter
3 Knife in the Water

Sudaki Bıçak

1962 Polonya Dram

Filmin konusu: Polonya'nın çıkardığı en büyük yönetmenlerden biri olan Roman Polanski’nin sinema yaşamındaki Polonya yapımı tek film olan Sudaki Bıçak (Knife in the Water), bir tekne gezisine çıkmak üzere yola çıkan bir çift ve davet ettikleri gizemli yabancıdan oluşan bu üçlü arasında oluşan gerilimli durumunu merkezine almıştır. … devamı »

Sudaki Bıçak Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Leon Niemczyk; Varşova, Polonya doğumlu Leon Stanislaw Niemczyk olarak da bilinen Polonyalı oyuncu
Leon Niemczyk   Andrzej
Zygmunt Malanowicz; oyuncu
Zygmunt Malanowicz   Delikanlı
Jolanta Umecka; Polonyalı oyuncu
Jolanta Umecka   Krystyna
2 Yarın Görüşürüz, 1960, Film posteri

Yarın Görüşürüz

1960 Polonya Romantik

Filmin konusu: Jacek, bir drama şirketinin üyesi olan yakışıklı ve genç bir Polonyalıdır. Bir gün Gdansk sokaklarında Fransız konsolosunun güzel kızı Marguerite … devamı »

Yarın Görüşürüz Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Roman Polanski; Paris , Fransa doğumlu Rajmund Roman Liebling. olarak da bilinen Fransız yönetmen, senarist, oyuncu, yapımcı
Roman Polanski   Romek
Tadeusz Wojtych   Zygmunt
1 The Dybbuk 1937

The Dybbuk

1937 Polonya DramFantastik

Filmin konusu: Film, yoksul bir Talmud öğrencisi olan Chonen ile zengin bir aileden gelen Lea arasındaki mistik aşk hikayesini anlatıyor. … devamı »

Orijinal fikirS. Anski

The Dybbuk Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Avrom Morewski   Rabbi Ezeriel ben Hodos