En İyi Savaş Filmleri

144 Natural Light, 2021, Film Posteri

Natural Light

2021 Macaristan Letonya Fransa Almanya DramSavaşTarihi

Filmin konusu: 2 Dünya Savaşı sırasında işgal altındaki Sovyetler Birliği... István Semetka (Ferenc Szabó), partizan grupları için özel bir birimde keşif görevi yapan basit bir Macar çiftçidir. Uzak bir köye giderken bölüğü düşman ateşi altına alınır. Komutan öldürülür. Kontrol edemediği bir kaosa sürüklenen Semetka, korkularını yenmek ve birliğin komutasını almak zorundadır. … devamı »

YönetmenDénes Nagy

Natural Light Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Ferenc Szabó (XVI)   István Semetka
Tamás Garbacz   Szrnka
László Bajkó   Koleszár
143 1917

1917

2019 İngiltere ABD DramSavaşTarihi

Filmin konusu: 1917 filmi, 1. Dünya Savaşı sırasında askerlerin yaşamını etkileyecek önemde bir mesajı ulaştırmakla görevlendirilen 2 askerin hikayesini bizlerle paylaşıyor. … devamı »

YönetmenSam Mendes

1917 Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

George MacKay; Hammersmith,Londra,İngiltere doğumlu İngiliz  oyuncu
George MacKay   Onbaşı Schofield
Dean-Charles Chapman; Romford,Londra,İngiltere doğumlu İngiliz  oyuncu
Dean-Charles Chapman   Onbaşı Blake
Mark Strong; Londra,İngiltere doğumlu Marco Giuseppe Salussolia olarak da bilinen İngiliz  oyuncu
Mark Strong   Yüzbaşı Smith
142 Zamanın Sınırında; Filmin orijinal adı: Rubezh

Zamanın Sınırında

2018 Rusya AksiyonBilim KurguFantastikSavaş

Filmin konusu: Rusya yapımı fantastik aksiyon filmi Zamanın Sınırında (Frontier), işletmecisi olduğu maden ocağındaki bir kaza sonucu kendini 1942 yılında savaşın ortasında bulan Mikhail Shurov'un hikâyesine odaklanıyor. Bir şekilde zamanda yolculuk yapan Mikhail, maden ocağında keşfedilen cesetlerin ölümüne şahit olacaktır. … devamı »

Zamanın Sınırında Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Pavel Priluchnyy; oyuncu
Pavel Priluchnyy   Michael Shurov
141 Path of Blood

Kan Yolu

2018 İngiltere BelgeselSavaş

Filmin konusu: Suudi çölünün derinliklerinde, jihadi bot kampında yeni heyecan arayanlar, Suudi hükümetini devirmek için bir komploya imza atar. Güvenlik güçleri tarafından ele geçirilen geniş çaplı El Kaide filmlerinden oluşan bu belgesel film, beyin yıkamalı idealizmin ve macera peşinde koşmanın çılgınlığa ve katliamlara nasıl dönüşebileceğini göstermektedir. … devamı »

Kan Yolu Filmi Orijinal Seslendirme Kadrosu : Tamamı için »

Tom Hollander; Bristol,İngiltere doğumlu İngiliz  oyuncu, idari yapımcı, yaratıcı
Tom Hollander   (ses)
Samuel West; Londra,İngiltere doğumlu İngiliz  oyuncu
Samuel West   Anlatıcı
140 Paradise; Filmin orijinal adı: Ray

Cennet

2017 Rusya Almanya DramSavaş

Filmin konusu: Film, savaşın en acımasız zamanlarında yolları kesişen 3 kişinin hikayesini anlatmaktadır. Rus aristokrat göçmen ve Fransız Direniş Üyesi Olga'nın, Fransız işbirlikçi Jules'un ve yüksek rütbeli Alman SS görevlisi Helmut'un hayatı, savaş zamanında gerçekleşen bir olayın sonrasında kesişecektir. Olga, evinde Yahudi çocukları sakladığı için tutuklanacaktır. Jules onun davasıyla ilgilenen kişidir. Zamanında Olga'ya deliler gibi aşık olan ve hala ona karşı hisler besleyen Helmut ise Olga'nın konduğu toplama kampında görevlidir. Bu üç kişinin kurmuş oldukları bağlantıları; hayatta kalmak ile ideallerini korumak arasındaki ince bir çizgide ilerleyecektir. … devamı »

Cennet Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Christian Clauß; Christian Clauss olarak da bilinen Alman oyuncu
Christian Clauß   Khelmut
139 Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2; Filmin orijinal adı: The Hunger Games - Mockingjay: Part 2

Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2

2015 ABD Bilim KurguMaceraSavaş

Filmin konusu: Katniss Everdeen, Panem halkıyla tam donanımlı hazırlandıkları bir savaşın içerisindeyken Başkan Snow ile karşı karşıya gelir. Panem halkının özgürlük mücadelesine destek olmak için Katniss’ın yakın arkadaşları Gale, Finnick, Peeta ve bir grup hayatlarını tehlikeye atarak 13. Bölge’den ayrılırlar. Yapım, Açlık Oyunları (The Hunger Games) serisinin dördüncü filmidir. Seri, ilk filmin ardından yönetmen koltuğunda bir değişime giderek Ben Efsaneyim (I Am Legend) filminin yönetmeni Francis Lawrence'a emanet edilmiştir. Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2, Peter Craig ve Danny Strong’un senaryosunu yazdığı filmin oyuncu kadrosunda, Oscar ödüllü Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Oscar ödüllü Philip Seymour Hoffman, Jeffrey Wright, Willow Shields, Sam Claflin, Jena Malone, Stanley Tucci ve Donald Sutherland yer almıştır. Film serisine Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 1’de katılan oyuncular ise Oscar ödüllü Julianne Moore, Mahershala Ali, Natalie Dormer, Wes Chatham, Elden Henson ve Evan Ross. … devamı »

Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2 Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Jennifer Lawrence; Indian Hills, Kentucky, ABD doğumlu Jennifer Shrader Lawrence olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı
Jennifer Lawrence   Katniss Everdeen
Josh Hutcherson; Union, Kentucky, ABD doğumlu Joshua Ryan Hutcherson olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı
Josh Hutcherson   Peeta Mellark
Liam Hemsworth; Melbourne, Victoria, Avustralya doğumlu Avustralyalı oyuncu
Liam Hemsworth   Gale Hawthorne
138 Savaş Cadısı, 2012, Film Posteri

Savaş Cadısı

2012 Kanada DramSavaş

Filmin konusu: Afrikalı isyancılar, köylü kızı (Rachel Mwanza) kendi ailesini öldürmeye ve ordularına katılmaya zorlamaktadır. Ancak mucizevi bir olay, isyancılara onun doğaüstü güçleri olduğunu düşündürecektir. … devamı »

YönetmenKim Nguyen

Savaş Cadısı Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Rachel Mwanza; Mbuji-Mayi, Demokratik Kongo Cumhuriyeti doğumlu Kongolu oyuncu
Rachel Mwanza   Komona
Alain Lino Mic Eli Bastien; oyuncu
Alain Lino Mic Eli Bastien   İsyancı komutan
Serge Kanyinda; oyuncu
Serge Kanyinda   Magicien
137 Ölümüne Kaçış; Filmin orijinal adı: Essential Killing

Ölümüne Kaçış

2011 Polonya Norveç Macaristan İrlanda Fransa GerilimSavaş

Filmin konusu: Muhammed adındaki bir Taliban askeri, büyük bir takip sonucu Amerikan askerleri tarafından Afganistan'da yakalanarak Doğu Avrupa'ya gönderilir. Kendisini cezaevine götüren araç kaza yapınca, Muhammed (Vincent Gallo) kendisini birden evi olarak bildiği çölden çok uzakta, dizlerine kadar karlarla kaplı bir ormanda buluvermiştir. Muhammed'in bundan böyle tek bir düşüncesi vardır: o da kaçmak. Resmen var olmayan bir ordu tarafından acımasızca izlenen Muhammed, hayatta kalmak için öldürmekten başka çaresi kalmadığını anlayacaktır. … devamı »

Ölümüne Kaçış Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Vincent Gallo; Buffalo, New York, ABD doğumlu Vinnie Gallo olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, senarist, yönetmen
Vincent Gallo   Muhammed
Emmanuelle Seigner; Emmanuelle Seigner. olarak da bilinen Fransız oyuncu
Emmanuelle Seigner   Margaret
Nicolai Cleve Broch; Norveçli  oyuncu
Nicolai Cleve Broch   Helikopter pilotu
136 Son Sirk; 2010; Film Posteri

Son Sirk

2010 İspanya Fransa DramDramatik komediKomediSavaş

Filmin konusu: 1937'de İspanyol sivil savaşı yaşanırken sirkte çalışan mutlu bir palyaço, performansı askerler tarafından kesilince kostümü üzerindeyken ulusal askerlere karşı bıçağını çıkarır ve tek başına birliği alt etmeyi başarır. 1973'de Franco rejiminin sonlarına gelinmiştir. Palyaçonun oğlu Javier (Carlos Areces), babasının yolundan ilerlemeyi hayal ederken hayatı boyunca çok fazla trajediye şahit olduğu için sadece basit bir komedi palyaçosu olmanın ötesinde üzgün bir palyaço rolüne bürünmüştür. Javier, tuhaf karakterlerle arkadaşlık kuracağı bir sirkte üzgün palyaço olarak çalışmaya başlar. Sirkteki mutlu palyaço olan Sergio (Antonio de la Torre) tarafından taciz edilmeye ve aşağılanmaya başlar. Javier için bu sirk aynı zamanda Sergio’nin eşi olan göz kamaştırıcı akrobat Natalia (Carolina Bang) tanıştığı yerdir. Javier, Natalia’ya derin bir aşk ile bağlanmıştır ve onu Segio’nun bastırılamayan kıskançlığı, zalimliği ve vahşiliğinden kurtarmaya çalışmaktadır. Natalia Javier’a olan çekimi ie Segio’ya olan arzusu arasında kalacaktır. … devamı »

Son Sirk Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Carlos Areces; Madrid, İspanya doğumlu İspanyol oyuncu
Carlos Areces   Javier
Carolina Bang; Santa Cruz de Tenerife, Kanarya Adaları, İspanya doğumlu Carolina Herrera Bang olarak da bilinen İspanyol oyuncu, yapımcı
Carolina Bang   Natalia
135 Caterpillar, 2010, Film Posteri

Caterpillar

2010 Japonya DramSavaş

Filmin konusu: Karakter olarak iyice sertleşmiş bir asker olan Teğmen Kyuzo Kurokawa (Shima Ônishi), 2. Çin-Japon Savaşı'nda ülkesine hizmet ettikten sonra eve değişmiş bir adam olarak döner. Savaşta kollarını ve bacaklarını kaybettiğinden, karısı Shigeko (Shinobu Terajima), hala yaşama isteği olduğunu keşfedene kadar onu sefaletinden kurtarmayı düşünmektedir. Ancak köy halkı, savaş kahramanının sevgi dolu bekçisi olmanın getirdiği önemi memnuniyetle karşılamasına rağmen, Shigeko sessizce Kyuzo'nun geçmişteki ihlallerinin intikamını almaya başlayacaktır. … devamı »

Caterpillar Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Shinobu Terajima; Japon oyuncu
Shinobu Terajima   Shigeko Kurokawa
Keigo Kasuya   Tadashi Kurokawa
Sabu Kawahara
Sabu Kawahara   Köy Muhtarı
134 Lübnan; Filmin orijinal adı: Lebanon

Lübnan

2009 Lübnan İsrail Fransa Almanya DramSavaş

Filmin konusu: Screen International’ın ‘cehennemdeki 24 saatin hayli kişisel ve yürekten bir tasviri’ diye tanımladığı Lübnan, hayatında daha önce şiddete hiç yer … devamı »

YönetmenSamuel Maoz

Lübnan Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Yoav Donat   Shmulik
Itay Tiran   Assi
Oshri Cohen; oyuncu
Oshri Cohen   Hertzel

Lübnan Filminin Kazandığı Ödül(ler)

133 Soysuzlar Çetesi; Filmin orijinal adı: Inglourious Basterds

Soysuzlar Çetesi

2009 Almanya ABD AksiyonSavaş

Filmin konusu: Soysuzlar Çetesi'nde, Alman kuşatması altındaki Fransa her zamankinden zor günler geçirmektedir. Savaştan hasar gören sivillerden sadece biri olan Shosanna, ailesinin canice öldürülmesine tanık olmuştur. Bir şekilde bu can pazarından kurtulmayı başaran kadın Paris'e gidip burada yeni bir kimlikle, sıfırdan hayata başlar. Öte yandan Avrupa'nın farklı bir ülkesinde kendi askerlerini Nazilere karşı örgütleyen yahudi Teğmen Raine amacına ulaşmak için çeşitli planlar kurmaktadır. Shosanna, Teğmen Raine ve Alman aktrisin yolları, Shosanna'nın işlettiği bir sinema salonunda kesişecektir. … devamı »

Soysuzlar Çetesi Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Brad Pitt; Shawnee, Pottawatomie, Oklahoma, ABD doğumlu William Bradley Pitt olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı, idari yapımcı
Brad Pitt   Teğmen Aldo Raine
Mélanie Laurent; Paris, Fransa doğumlu Fransız şarkıcı, manken, oyuncu, yönetmen, senarist
Mélanie Laurent   Shosanna Dreyfus
Christoph Waltz; Avusturyalı oyuncu, ortak yapımcı
Christoph Waltz   Albay Hans Landa
132 Che: Birinci Bölüm; Filmin orijinal adı: Che: Part One

Che: Birinci Bölüm

2008 İspanya Fransa ABD BiyografikSavaş

Filmin konusu: Uzunluğu dolayısıyla 'Che' filmini ikiye bölen Steven Soderbergh, ilk bölüm 'The Argentine' (Arjantin) adlı bölümde Küba Devrimini ele almıştır. 1956 yılında Fidel Castro aralarında o zaman doktor olan Ernesto 'Che' Guevera’nın da bulunduğu bir grup isyancıyla Küba’ya yelken açmıştır. Amaçları Amerika’nın desteklediği diktatör Batista Rejimi’ni yıkmaktır. Savaşçı ruhu ve insanları etkileme gücüyle Che, çok kısa süre içerisinde Küba’da geniş bir hareket başlatmış, doktorluktan geniş kitlelerce desteklenen bir devrimciye dönüşmüştür. … devamı »

Che: Birinci Bölüm Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Benicio Del Toro; Benicio Monserrate Rafael Del Toro Sanchez olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı, idari yapımcı
Benicio Del Toro   Ernesto 'Che' Guevara
Demian Bichir; Torreón, Coahuila, Meksika doğumlu Demian Bichir Nájera olarak da bilinen Meksikalı oyuncu
Demian Bichir   Fidel Castro
Santiago Cabrera; Karakas, Venezuela doğumlu Şilili oyuncu
Santiago Cabrera   Camillo Cienfuegos
131 Ölümcül Tuzak; Filmin orijinal adı: The Hurt Locker

Ölümcül Tuzak

2008 ABD AksiyonDramSavaş

Filmin konusu: Günümüzde de devam eden savaş dolayısıyla, filmin güçlü oyuncu kadrosunun savaşı hissederek sergilediği etkileyici performans, eleştirmenler tarafından tam not aldı. Film ilk kez 65. Venedik Film Festivalinde seyirciyle buluştu. Film SIGNIS ödülü dahil birçok ödüle layık görüldü. Yine de entelektüel sinema yazarlarının bir kısmının "işgalci unsur" meselesine pek değinilmeden filmde işlenen şiddetin tek yanlı ele alınmasını eleştirmesi de unutulmamalı. … devamı »

Ölümcül Tuzak Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Jeremy Renner; Modesto, Stanislaus, Kaliforniya, ABD doğumlu Jeremy Lee Renner olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı, idari yapımcı, müzisyen
Jeremy Renner   Le Sergent William James
Anthony Mackie; New Orleans, Louisiana, ABD doğumlu Anthony Dwane Mackie olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, uygulayıcı yapımcı, yapımcı
Anthony Mackie   Sgt JT Sanborn
Brian Geraghty; Brian Timothy Geraghty olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, idari yapımcı
Brian Geraghty   Owen Eldridge
130 Che: İkinci Bölüm; Filmin orijinal adı: Che: Part Two - Guerrilla

Che: İkinci Bölüm

2008 İspanya ABD BiyografikSavaş

Filmin konusu: 1965 yılında Ernesto ’Che’ Guevara, Küba’daki devrimin ardından Bolivia’da da devrim yapmak için hazırlıklara başlamıştır. Che, Bolivia’da devrimi gerçekleştirmek üzere La Paz’a geldiğinde Bolivia’lı gönüllü askerlerden ve Küba’lı devrimcilerden oluşan bir ekip kurmuştur. Ancak ne yazık ki Che, bu operasyon sırasında bazı engellerle yüzleşmek zorundadır. Elindeki asker sayısının ve askeri stoğun azlığı, kendisinin giderek bozulan sağlığı ve Bolivia halkının büyük kesiminin kendisiyle aynı amaçları taşımaması sebebiyle Bolivia mücadelesi büyük bir başarısızlıkla sonuçlanacaktır. … devamı »

Che: İkinci Bölüm Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Benicio Del Toro; Benicio Monserrate Rafael Del Toro Sanchez olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı, idari yapımcı
Benicio Del Toro   Ernesto 'Che' Guevara
Carlos Bardem; Madrid, İspanya doğumlu Carlos Encinas Bardem olarak da bilinen İspanyol oyuncu, senarist
Carlos Bardem   Moises Guevara
Demian Bichir; Torreón, Coahuila, Meksika doğumlu Demian Bichir Nájera olarak da bilinen Meksikalı oyuncu
Demian Bichir   Fidel Castro
129 Beaufort, 2007, Film Posteri

Beaufort

2007 İsrail DramSavaş

Filmin konusu: Film, 2000 yılındaki güçlerin geri çekilmesinden önce bir karakolda konuşlanmış bir grup İsrail askerinin hikayesini anlatmaktadır. … devamı »

YönetmenJoseph Cedar

Beaufort Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Alon Aboutboul; Kiryat Ata, İsrail doğumlu Alon Aboutbul olarak da bilinen İsrailli oyuncu
Alon Aboutboul   Brigadier-General Kimchi, Tümen komutanı
Ya'akov Ahimeir   Kendisi
Oshri Cohen; oyuncu
Oshri Cohen   Teğmen Liraz 'Erez' Librati, Sığınak komutanı
128 Dikkat Şehvet; Filmin orijinal adı: Se jie

Dikkat, Şehvet

2007 Tayvan Çin ABD GerilimRomantikSavaş

Filmin konusu: Usta yönetmen Ang Lee imzalıdır film. Ang Lee, Brokeback Dağı ile En İyi Yönetmen Ödülü’nün sahibi olmuştur. … devamı »

YönetmenAng Lee

Dikkat, Şehvet Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Lee-Hom Wang; Alexander Lee Hom Wang olarak da bilinen Amerikalı oyuncu
Lee-Hom Wang   Kuang Yu-Min
Anupam Kher; Hint oyuncu
Anupam Kher   Indish Jeweller
Caifei He   Hsiao Tai Tai

Dikkat, Şehvet Filminin Kazandığı Ödül(ler)

127 Örtülü Gerçek; Filmin orijinal adı: Redacted

Örtülü Gerçek

2007 Kanada ABD Savaş

Filmin konusu: Irak'ta konuşlanmış olan küçük bir Amerikan askeri birliğini merkezine alan film, farklı bakış açıları ile bu askerlerin karşılaştıkları olaylara verdikleri tepkilerini, yerel Irak halkına karşı tutumlarını ve her iki taraftaki medyanın bu olayları nasıl yansıttığını apaçık göstermektedir. … devamı »

Örtülü Gerçek Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Ty Jones   Jim Sweet
Patrick Carroll   Reno Flake
126 Özgürlük Rüzgarı; Filmin orijinal adı: The Wind that Shakes the Barley

Özgürlük Rüzgarı

2006 İrlanda İngiltere DramSavaşTarihi

Filmin konusu: Ken Loach'un son dönemde çektiği en önemli filmlerden biri olan Özgürlük Rüzgarı, 2006 yılında Cannes'da Altın Palmiye'nin de sahibi olmuştu. … devamı »

YönetmenKen Loach

Özgürlük Rüzgarı Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Cillian Murphy; Douglas,Cork,İrlanda doğumlu İrlandalı  oyuncu
Cillian Murphy   Damien
Padraic Delaney; Adamstown,Wexford,İrlanda doğumlu İrlandalı  oyuncu
Padraic Delaney   Teddy

Özgürlük Rüzgarı Filminin Kazandığı Ödül(ler)

125 İsimsiz Kahramanlar; Filmin orijinal adı: Indigènes

İsimsiz Kahramanlar

2006 Fransa Fas Cezayir Belçika DramSavaşTarihi

Filmin konusu: 2. Dünya Savaşı’nın Avrupa’yı kasıp kavurduğu yıllardayız. 130.000 Kuzey Afrikalı, Fransız ordusuna katılarak ülkeyi Naziler’den korumak için savaşmaktadır. Daha önce hiç adım atmadıkları bu toprakların özgürlüğü için savaşan bu insanlardan Said, Mesud, Abdülkadir ve Yaser kazandıkları zaferlerle kahraman ilan edilirler. Avrupa genelinde ve Fransa özelinde, bugünün dışlanan göçmenlerinin babalarının bir zamanlar kahraman olarak karşılandığını anlatan İsimsiz Kahramanlar, günümüz politikalarının da ciddi bir sorgulamasını yapmıştır. … devamı »

İsimsiz Kahramanlar Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Jamel Debbouze; Paris, Fransa doğumlu Fransız komedyenoyuncu, yaratıcı, adaptasyon, yapımcı
Jamel Debbouze   Saïd
Samy Naceri; Paris, Fransa doğumlu Saïd Naceri olarak da bilinen Fransız oyuncu
Samy Naceri   Yassir
Roschdy Zem; Gennevilliers, Hauts-de-Seine, Fransa doğumlu Fransız oyuncu, adaptasyon, diyalog yazarı
Roschdy Zem   Messaoud
124 Güller Sokağı, 2003, Film Posteri

Güller Sokağı

2003 Almanya DramSavaş

Filmin konusu: Babasının ölümünden sonra Hannah (Maria Schrader), dul annesi Ruth'u (Jutta Lampe) Ortodoks Yahudi yas ritüellerine katılırken gözlemler. Ruth, Hannah'nın bunu neden yaptığına ilişkin sorularını yanıtlamaz. Bu yüzden Hannah, ailesinin 2. Dünya Savaşı sırasındaki geçmişini öğrenmek için Almanya'ya gider. Yaşlı Lena (Doris Schade) ile tanışır ve Hannah'ya Ruth'un Yahudi kocaları hapisten kurtarmayı ve sınır dışı edilmelerini önlemeyi amaçlayan Rosenstrasse'deki 1943 protestosundaki görevini anlatır. … devamı »

Güller Sokağı Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Katja Riemann; Weyhe, Diepholz, Aşağı Saksonya, Almanya doğumlu Alman oyuncu
Katja Riemann   Lena Fischer, yaş 33
Maria Schrader; Alman, oyuncu, yapımcı, senarist, yönetmen
Maria Schrader   Hannah Weinstein
Doris Schade   Lena Fischer, yaş 90
123 Dünyanın Uzak Ucu; Filmin orijinal adı: Master & Commander : The Far Side of the World

Dünyanın Uzak Ucu

2003 ABD MaceraSavaşTarihi

Filmin konusu: Kaptan Jack Aubrey (Russell Crowe), Napolyon döneminin tüm karmaşası içerisinde ekibiyle birlikte açık denizlerde Fransız ve İspanyol gemileriyle savaşmaktadır. Bir süre sonra geminin doktoru olan Stephen Maturin (Paul Bettany) ile beraber verdikleri bir kararın sonucnda dünyanın balta girmemiş uzak taraflarını keşfetmek üzere bir serüvene çıkarlar. Artık insanın keşfetme içgüdüsü, bu geminin en egemen duygusu olacaktır. … devamı »

YönetmenPeter Weir

Dünyanın Uzak Ucu Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Russell Crowe; Wellington, Yeni Zelanda doğumlu Russell Ira Crowe olarak da bilinen Yeni Zelandalı oyuncu, idari yapımcı, yönetmen
Russell Crowe   Kaptan Jack Aubrey
Paul Bettany; Londra,İngiltere doğumlu İngiliz  oyuncu
Paul Bettany   Dr. Stephen Maturin
Billy Boyd; İngiliz  oyuncu
Billy Boyd   Barrett Bonden, Dümenci
122 Star Wars: Clone Wars Volume 1; Filmin orijinal adı: Star Wars: Clone Wars

Star Wars: Clone Wars Volume 1

2003 ABD AksiyonBilim KurguSavaş

Filmin konusu: Clone’ların Saldırısı ile Sith’in İntikamı arasında neler oldu? ABD’de, Cartoon Network’te 3’er dakikalık bölümler halinde yayınlanan Star Wars: Clone Wars, işte bu kayıp zamanın izini sürüyor. Doğrudan TV için yapılan ve bir DVD’de toplanan Clone Wars Volume 1, yukarıdakileri ve daha fazlasını içeren, ilk iki sezonu oluşturan 20 kısa bölümden meydana gelmektedir. Yönetmen Genndy Tartakovsky’nin dehası, bize hiç görülmemiş derecede stilize bir Yıldız Savaşları atmosferi armağan eden sanat yönetmeni ve aynı zamanda senarist Paul Rudish’in yeneteği ile birleşince keyifli ve alternatif bir seyirlik oluşturmuştur. … devamı »

Star Wars: Clone Wars Volume 1 Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Cree Summer   Luminara Unduli
John Di Maggio   Grievous / Un padawan
André Sogliuzzo   Kaptan ARC / Savaş droidi / Clonetrooper / Kaptan Trypho / Komutan Cody / Kaptan For
121 Safe Conduct, 2002, Film Posteri

Safe Conduct

2002 Fransa DramSavaş

Filmin konusu: 1940'ların Paris'inde, Alman işgali sırasında film endüstrisindeki iki adam, yaratıcılıklarını engelleyen Vichy rejimiyle baş etmenin farklı yollarını bulur. Jean Devaivre (Jacques Gamblin) bir yönetmen yardımcısı ve Jean Aurenche (Denis Podalydès) ise bir senaristtir. Devaivre işgale karşı aktif olarak isyan etmektedir: Bir Nazi film şirketi olan Continental'in bir çalışanıdır, ancak direnişte gizlice savaşmaktadır. Aurenche ise şirket için çalışarak propaganda yaratmayı reddetmektedir. … devamı »

Safe Conduct Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Jacques Gamblin; Granville, Manche, Fransa doğumlu Fransız oyuncu
Jacques Gamblin   Jean Devaivre
Denis Podalydès; Fransız oyuncu, senarist, yönetmen
Denis Podalydès   Jean Aurenche
Charlotte Kady; Fransız oyuncu
Charlotte Kady   Suzanne Raymond
120 Aimée & Jaguar, 1999, DVD Posteri

Aimée & Jaguar

1999 Almanya BiyografikDramSavaş

Filmin konusu: 1943'te Müttefikler, Berlin'i bombalarken ve Gestapo başkenti Yahudilerden temizlerken, iki kadın arasında tehlikeli bir aşk başlamıştır. İçlerinden biri, evli ve dört erkek çocuk annesi Lilly Wust (Juliane Köhler), Nazi anneliğinin bir örneği olarak konumunun ayrıcalıklarından yararlanmaktadır. Onun için bu ilişki hayatının en belirleyici deneyimi olacaktır. Diğer kadın ise bir Yahudi ve yeraltı üyesi olan Felice Schragenheim (Maria Schrader) için aşkları, onun hayatta kalma umududur. … devamı »

Aimée & Jaguar Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Maria Schrader; Alman, oyuncu, yapımcı, senarist, yönetmen
Maria Schrader   Felice Schragenheim (Jaguar)
Juliane Köhler; Göttingen, Aşağı Saksonya, Almanya doğumlu Alman oyuncu
Juliane Köhler   Lilly Wust (Aimée)
119 Er Ryan'ı Kurtarmak; Filmin orijinal adı: Saving Private Ryan

Er Ryan’ı Kurtarmak

1998 ABD DramSavaş

Filmin konusu: Er Ryan’ı Kurtarmak filmi, 4 çocuk annesi bir kadının İkinci Dünya Savaşı’nda kaybettiği üç oğlundan sonra tek dileği hayatta kalan tek oğlunun savaştan sağ salim dönmesi için yetkililerden yardım istemesi üzerine onu kurtarmak için girişilen mücadeleyi anlatmaktadır. … devamı »

Er Ryan’ı Kurtarmak Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Ryan Hurst; Ryan Douglas Hurst olarak da bilinen Amerikalı oyuncu
Ryan Hurst   Paraşütçü Mendelsohn
Tom Hanks; Thomas Jeffrey Hanks olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, idari yapımcı, yapımcı
Tom Hanks   Yüzbaşı John H. Miller
Tom Sizemore; Thomas Edward Sizemore Jr. olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, senarist
Tom Sizemore   Çavuş Michael Horvath

Er Ryan’ı Kurtarmak Filminin Kazandığı Ödül(ler)

118 Yıldız Gemisi Askerleri; Filmin orijinal adı: Starship Troopers

Yıldız Gemisi Askerleri

1997 ABD AksiyonBilim KurguSavaş

Filmin konusu: Gelecekte insan ırkı büyük bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Başka bir gezegenden gelen Katil Böcekler dünyayı bir geri dönülemez bir sona yaklaştırmaktadır. Sinemanın en farklı yönetmenlerinden biri olarak kabul edilen Paul Verhoeven'in fantastik türdeki kült filmi, 1990'lı yılların en eğlenceli filmlerinden biri olarak görülmektedir. … devamı »

Yıldız Gemisi Askerleri Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Casper Van Dien; Milton, Florida, ABD doğumlu Amerikalı oyuncu, ortak yapımcı
Casper Van Dien   Johnny Rico
Dina Meyer; Queens, New York City, New York, ABD doğumlu Amerikalı manken oyuncu
Dina Meyer   Dizzy Flores
Denise Richards; Downers Grove, Illinois, ABD doğumlu Denise Lee Richards olarak da bilinen Amerikalı manken, sunucu oyuncu
Denise Richards   Teğmen Carmen Ibanez
117 Michael Collins

Özgürlüğün Bedeli

1996 İrlanda İngiltere ABD BiyografikGerilimSavaşTarihi

Filmin konusu: Bir grup isyancı 1916 yılında İrlanda’da Dublin Posta Binası’nı kuşatarak başkaldırıda bulunur. Bu isyancıların başında Eamon De Valera vardır ve … devamı »

YönetmenNeil Jordan

Özgürlüğün Bedeli Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Liam Neeson; Ballymena,Kuzey İrlanda doğumlu William John Neeson olarak da bilinen Kuzey İrlandalı  oyuncu
Liam Neeson   Michael Collins
Julia Roberts; Smyrna, Georgia, ABD doğumlu Julia Fiona Roberts olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, idari yapımcı, yapımcı
Julia Roberts   Kitty Kiernan
Aidan Quinn; Amerikalı oyuncu
Aidan Quinn   Harry Boland

Özgürlüğün Bedeli Filminin Kazandığı Ödül(ler)

116 Yeraltı; Filmin orijinal adı: Underground

Yeraltı

1995 Yugoslavya Fransa Dramatik komediSavaş

Filmin konusu: Yeraltı filmi, bir yeraltı silah üreticisinin hikayesini anlatmaktadır. Balkanlarda yaşanan dramı çarpıcı bir şekilde gözler önüne seren bu yapım, müzikleri ve çarpıcı finaliyle unutulmayanlar arasında yerini almıştır. … devamı »

Yeraltı Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Slavko Stimac; Konjsko Brdo, Lika-Senj, Hırvatistan doğumlu Hırvat oyuncu
Slavko Stimac   Ivan

Yeraltı Filminin Kazandığı Ödül(ler)

115 III. Richard; Filmin orijinal adı: Richard III

III. Richard

1995 İngiltere ABD DramSavaşTarihi

Filmin konusu: Shakespeare’in ünlü oyununun bu sinema uyarlamasında olaylar 1930’ların hayali ve faşist Londra’sında geçmektedir. Ağabeyi Edward’ın yerine tahta geçmek için uğraşan Richard bu yolda cinayet, evlilik ve daha bir çok yöntemi deneyecektir. Ancak tahta giden yolda önünde duran başka engeller de bulunmaktadır: Diğer kardeşi Clarence ve Edward’ın iki küçük oğlu... … devamı »

III. Richard Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Ian McKellen; Burnley,Lancashire,İngiltere doğumlu Sir Ian Murray McKellen olarak da bilinen İngiliz  oyuncu, senarist, uygulayıcı yapımcı
Ian McKellen   III Richard
Annette Bening; Annette Carol Benning olarak da bilinen Amerikalı oyuncu
Annette Bening   Kraliçe Elizabeth
Jim Broadbent; Holton cum Beckering,Lincolnshire,İngiltere doğumlu James Broadbent olarak da bilinen İngiliz  oyuncu, seslendirme sanatçısı
Jim Broadbent   Buckingham Dükü