İspanya Yapımı En İyi Savaş Filmleri

3 Son Sirk; 2010; Film Posteri

Son Sirk

2010 İspanya Fransa DramDramatik komediKomediSavaş

Filmin konusu: 1937'de İspanyol sivil savaşı yaşanırken sirkte çalışan mutlu bir palyaço, performansı askerler tarafından kesilince kostümü üzerindeyken ulusal askerlere karşı bıçağını çıkarır ve tek başına birliği alt etmeyi başarır. 1973'de Franco rejiminin sonlarına gelinmiştir. Palyaçonun oğlu Javier (Carlos Areces), babasının yolundan ilerlemeyi hayal ederken hayatı boyunca çok fazla trajediye şahit olduğu için sadece basit bir komedi palyaçosu olmanın ötesinde üzgün bir palyaço rolüne bürünmüştür. Javier, tuhaf karakterlerle arkadaşlık kuracağı bir sirkte üzgün palyaço olarak çalışmaya başlar. Sirkteki mutlu palyaço olan Sergio (Antonio de la Torre) tarafından taciz edilmeye ve aşağılanmaya başlar. Javier için bu sirk aynı zamanda Sergio’nin eşi olan göz kamaştırıcı akrobat Natalia (Carolina Bang) tanıştığı yerdir. Javier, Natalia’ya derin bir aşk ile bağlanmıştır ve onu Segio’nun bastırılamayan kıskançlığı, zalimliği ve vahşiliğinden kurtarmaya çalışmaktadır. Natalia Javier’a olan çekimi ie Segio’ya olan arzusu arasında kalacaktır. … devamı »

Son Sirk Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Carlos Areces; Madrid, İspanya doğumlu İspanyol oyuncu
Carlos Areces   Javier
Carolina Bang; Santa Cruz de Tenerife, Kanarya Adaları, İspanya doğumlu Carolina Herrera Bang olarak da bilinen İspanyol oyuncu, yapımcı
Carolina Bang   Natalia
2 Che: Birinci Bölüm; Filmin orijinal adı: Che: Part One

Che: Birinci Bölüm

2008 İspanya Fransa ABD BiyografikSavaş

Filmin konusu: Uzunluğu dolayısıyla 'Che' filmini ikiye bölen Steven Soderbergh, ilk bölüm 'The Argentine' (Arjantin) adlı bölümde Küba Devrimini ele almıştır. 1956 yılında Fidel Castro aralarında o zaman doktor olan Ernesto 'Che' Guevera’nın da bulunduğu bir grup isyancıyla Küba’ya yelken açmıştır. Amaçları Amerika’nın desteklediği diktatör Batista Rejimi’ni yıkmaktır. Savaşçı ruhu ve insanları etkileme gücüyle Che, çok kısa süre içerisinde Küba’da geniş bir hareket başlatmış, doktorluktan geniş kitlelerce desteklenen bir devrimciye dönüşmüştür. … devamı »

Che: Birinci Bölüm Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Benicio Del Toro; Benicio Monserrate Rafael Del Toro Sanchez olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı, idari yapımcı
Benicio Del Toro   Ernesto 'Che' Guevara
Demian Bichir; Torreón, Coahuila, Meksika doğumlu Demian Bichir Nájera olarak da bilinen Meksikalı oyuncu
Demian Bichir   Fidel Castro
Santiago Cabrera; Karakas, Venezuela doğumlu Şilili oyuncu
Santiago Cabrera   Camillo Cienfuegos
1 Che: İkinci Bölüm; Filmin orijinal adı: Che: Part Two - Guerrilla

Che: İkinci Bölüm

2008 İspanya ABD BiyografikSavaş

Filmin konusu: 1965 yılında Ernesto ’Che’ Guevara, Küba’daki devrimin ardından Bolivia’da da devrim yapmak için hazırlıklara başlamıştır. Che, Bolivia’da devrimi gerçekleştirmek üzere La Paz’a geldiğinde Bolivia’lı gönüllü askerlerden ve Küba’lı devrimcilerden oluşan bir ekip kurmuştur. Ancak ne yazık ki Che, bu operasyon sırasında bazı engellerle yüzleşmek zorundadır. Elindeki asker sayısının ve askeri stoğun azlığı, kendisinin giderek bozulan sağlığı ve Bolivia halkının büyük kesiminin kendisiyle aynı amaçları taşımaması sebebiyle Bolivia mücadelesi büyük bir başarısızlıkla sonuçlanacaktır. … devamı »

Che: İkinci Bölüm Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Benicio Del Toro; Benicio Monserrate Rafael Del Toro Sanchez olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı, idari yapımcı
Benicio Del Toro   Ernesto 'Che' Guevara
Carlos Bardem; Madrid, İspanya doğumlu Carlos Encinas Bardem olarak da bilinen İspanyol oyuncu, senarist
Carlos Bardem   Moises Guevara
Demian Bichir; Torreón, Coahuila, Meksika doğumlu Demian Bichir Nájera olarak da bilinen Meksikalı oyuncu
Demian Bichir   Fidel Castro