Berlin Uluslararası Film Festivali - Altın Ayı Ödülü Alan Tüm Filmler

7 İnce Buz, Kara Kömür; Filmin orijinal adı: Bai Ri Yan Huo

İnce Buz, Kara Kömür

2014 Hong Kong Çin DramGerilimPolisiye

Filmin konusu: 1999'da Çin'in kuzeyindeki küçük bir kasabada akıl almaz cinayetler işlenmeye başlanmıştır. İnsanlar etrafta korkunç ceset parçaları bulmaktadırlar. Soruşturma kapsamında şüphelileri sorgulamaya başlayan polisler, kanlı bir olay sırasında yaşamlarını yitirirler. Hayatta kalan tek polis memuru Zhang Zili ise görevinden uzaklaştırılır ve bir fabrikada güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlar. Zili, aradan 5 sene geçtikten sonra eski bir çalışma arkadaşının da yardımıyla soruşturmayı tekrar başlatmaya karar verir. Ancak bu kez görevde tek başınadır. Tüm kurbanların, temizlik işinde çalışan bir kadınla bağlantılı olduğunu sonucuna ulaşmıştır. İşler tam istediği gibi gitmektedir. Ancak Wu Zhizhen'e aşık olmasıyla başlayan süreç, korkunç bir gerçeği keşfetmesine neden olacaktır. … devamı »

YönetmenDiao Yinan
SenaristDiao Yinan

İnce Buz, Kara Kömür Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Liao Fan; Çinli oyuncu
Liao Fan   Zhang Zili
Gwei Lun Mei; Taipei, Tayvan doğumlu Lun Mei Gwei,Gwei Lun-Mei olarak da bilinen Tayvanlı oyuncu
Gwei Lun Mei   Wu Zhizhen
Xue-bing Wang; Çinli oyuncu
Xue-bing Wang   Liang Zhijun, Zhizhen'in kocası

İnce Buz, Kara Kömür Filminin Kazandığı Ödül(ler)

6 Babam İçin; Filmin orijinal adı: Will

Babam İçin

2011 İngiltere AileDram

Filmin konusu: Will Brennan, yakın zamanda annesini kaybetmiş, babası ise bir süre önce ortadan kaybolmuş 11 yaşında kimsesiz kalmış bir çocuktur. Hayattaki en büyük tutkularından bir ise İngiliz futbol takımı Liverpool'dur. Will’in futbola karşı ilgisi ve bilgisi ise çevresindeki herkesten daha fazladır. … devamı »

Babam İçin Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Damian Lewis; St John's Wood,Londra,İngiltere doğumlu Damian Watcyn Lewis olarak da bilinen İngiliz  oyuncu, idari yapımcı
Damian Lewis   Gareth
Bob Hoskins; Bury St Edmunds, Suffolk, İngiltere doğumlu, Robert William Hoskins, The Cockney Cagney olarak da bilinen İngiliz, oyuncu, idari yapımcı, yönetmen
Bob Hoskins   Davey

Babam İçin Filminin Kazandığı Ödül(ler)

5 Mahremiyet; Filmin orijinal adı: Intimacy

Mahremiyet

2002 Fransa DramErotik

Filmin konusu: Jay, kötü giden bir evliliğin ardından karısını terk eden ve barmenlik yaparak yaşamını sürdüren yalnız bir adamdır. Jay bir gün tek başına yaşadığı evinde tanımadığı, adını bile bilmediği bir kadınla birlikte olur. Başlarda sadece bedensel arzulara dayalı olarka başlayan bu ilişki zamanla birbirlerine aşık olmalarıyla yön değiştirir. Bu gizemli kadın hakkında her şeyi bilmek isteyen Jay, onu günlerce yaşadığı yer başta olmak üzere birçok yerde takip eder. Sonunda keşfettiği gerçek, ilişkilerini ne gibi bir noktaya taşıyacaktır? … devamı »

Mahremiyet Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Mark Rylance; Ashford,Surrey,İngiltere doğumlu David Mark Rylance Waters olarak da bilinen İngiliz  oyuncu
Mark Rylance   Jay
Kerry Fox; Lower Hutt, Wellington, Yeni Zelanda doğumlu Yeni Zelandalı oyuncu
Kerry Fox   Claire
Timothy Spall; Battersea,Londra,İngiltere doğumlu Timothy Leonard Spall,Tim Spall olarak da bilinen İngilizkomedyenoyuncu, seslendirme sanatçısı
Timothy Spall   Andy

Mahremiyet Filminin Kazandığı Ödül(ler)

4 Merkez İstasyonu; Filmin orijinal adı: Central do Brasil

Merkez İstasyonu

1999 Fransa Brezilya Dram

Filmin konusu: Annesi Rio de Janeiro`nun merkez istasyonu önünde öldürüldükten sonra, küçük çocuk, yalnız ve iyiliğe inanmayan bir kadın tarafından sahip çıkılır. Kadın, aklına ilk gelen, çocuğun üzerinden çıkar elde etme düşüncesiyle, Brezilya`nın uzak Kuzeydoğusunda yaşayan babasına götürüp teslim etme sorumluluğu arasında kalır. Sonuçta onları giderek daha da uzak ve tanışık olmadıkları yerlere götüren kamyonlar ve arabalarda seyahat ederken, aralarındaki düşmanlık da yokolmaya başlar. Yolculuk, herbirinin kendi kişiliklerini bulacağı bir seyahate dönüşmektedir. … devamı »

Merkez İstasyonu Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Marília Pêra; Rio de Janeiro, Brezilya doğumlu Brezilyalı tema müziği sanatçısı, oyuncu
Marília Pêra   Irene

Merkez İstasyonu Filminin Kazandığı Ödül(ler)

3 Yağmur Adam; Filmin orijinal adı: Rain Man

Yağmur Adam

1988 ABD Dramatik komedi

Filmin konusu: Pek çok kişi, Yağmur Adam (Rainman) filminden sonra "otizm" kavramını daha iyi anlar hale gelmiştir. Muhteşem ikili Dustin Hoffman ve Tom Cruise gerçekten harika bir ikili olarak bir performans sergilemişlerdir. Birbiriyle tamamen zıt karakterli iki kardeşi canlandırdıkları "Yağmur Adam", artık bir klasik olarak kabul edilmektedir. 4 adet Oscar heykelciği yönetmen Barry Levinson’a, senarist Ronald Bass’a, başroldeki Dustin Hoffman’a ve elbette Yağmur Adam filminin kendisine layık görülmüştü. Tom Cruise ise ödül töreninden eli boş dönmüştür. … devamı »

2 Il Diavolo

Şeytan

1963 İtalya Komedi

Filmin konusu: Birlikte oldukları süreç boyunca ilk defa karısını bırakıp iş gezisine çıkan Amedeo Ferretti (Alberto Sordi), bir iş için Stockholm'e gider. İsveçlerin cinsel özgürlük konusunda oldukça rahat olduklarını düşünen Ferretti, burada yaşayacağını düşündüğü uçuk kaçık ilişkilerin hayallerini kurmaktadır. Feribotta karşılaştığı, üniversitede çalışan bir profesör tarafından ülkedeki kadınların oldukça tehlikeli oldukları konusunda uyarılsa bile bekarlığının tadını çıkarmaya kararlıdır. … devamı »

Şeytan Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Alberto Sordi; Trastevere, Roma, İtalya doğumlu İtalyan oyuncu, seslendirme sanatçısı, yönetmen
Alberto Sordi   Amedeo Ferretti
Barbro Wastenson   Barbro
1 12 Öfkeli Adam; Filmin orijinal adı: Twelve Angry Men

12 Öfkeli Adam

1957 ABD Dram

Filmin konusu: 12 Öfkeli Adam filmi, cinayetle suçlanan bir genç ile ilgili karar vermekle yükümlü 12 jüri üyesinin karar verme sürecini anlatmaktadır. … devamı »

YönetmenSidney Lumet

12 Öfkeli Adam Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Henry Fonda; Grand Island, Hall, Nebraska, ABD doğumlu Amerikalı oyuncu, yapımcı
Henry Fonda   Juri 8
Martin Balsam; Amerikalı, oyuncu
Martin Balsam   Juri 1
John Fiedler; Amerikalı oyuncu
John Fiedler   Juri 2

12 Öfkeli Adam Filminin Kazandığı Ödül(ler)