İsveç Yapımı En İyi Korku Filmleri

4 Tumbbad

Tumbbad

2018 İsveç Hindistan Korku

Filmin konusu: Vinayak, 1920’li yılların başında annesi ve kardeşiyle beraber Tumbbad’da yaşamaktadır. Geçim sıkıntısı yaşayan aile, ufak tefek işlerle para kazanmaya çalışmaktadır. Evin büyükannesi, zincirli bir odada yaşamaktadır ve onun yanına sadece Vinayak’ın annesi girmektedir. Köylüler, Vinayak ve ailesinin yaşadığı konakta altın olduğunu düşünür ve onlara göre altının yerini bilen tek kişi büyükannedir. Vinayak, bir gün büyükannesini beslemek zorunda kalınca ilk defa gizemli odaya girme imkanı bulur. Ancak burada pek de hatırlamak istemediği korkunç tecrübeler edinir. Yaşananların ardından annesi tarafından zorla evden uzaklaştırılan Vinayak, Tumbbad'ı terk eder. Ancak şimdi aradan geçen 15 yılın ardından geçmişte bahsedilen altınları bulma ümidiyle köyüne geri döner. Ailesi hakkındaki karanlık sırrı öğrenir altınları bulan genç adam servet sahibi olur. Aradan geçen yıllar onun daha da açgözlü olmasına neden olmuştur. Para için yeniden Tumbbad yolunu tutan Vinayak’a bu sefer oğlu da eşlik edecektir. Ama bu sefer onları kötü bir sürpriz beklemektedir. … devamı »

Tumbbad Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Sohum Shah   Vinayak Rao
Deepak Damle   Raghav
Jyoti Malshe   Vinayak'ın Annesi
3 Kurtların Saati; Filmin orijinal adı: Vargtimmen

Kurtların Saati

1967 İsveç DramKorku

Filmin konusu: Kurtların Saati filmi, geceleri hayaller ve garip varlıklar gören ünlü bir ressamın bunalım dolu yaşamını konu edinmiştir. Film, sürekli kabus görüp uykusuzlukla boğuşan ve karısı Alma ile bir adada yaşayan kurgusal ressam Johan Borg'un ortadan kaybolmasını anlatmaktadır. … devamı »

Kurtların Saati Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Erland Josephson; Stokholm ,İsveç doğumlu İsveçli  oyuncu
Erland Josephson   Baron von Merkens
Max von Sydow; Lund,İsveç doğumlu Carl Adolf Von Sydow olarak da bilinen İsveçli  oyuncu
Max von Sydow   Johan Borg
Ingrid Thulin; Sollefteå,İsveç doğumlu İsveçli  oyuncu
Ingrid Thulin   Veronica Vogler
2 Häxan

Häxan

1922 İsveç Danimarka BelgeselKorku

Filmin konusu: Danimarka-İsveç ortak yapımı anlamı Cadılar olan Häxan, çağlar boyunca cadılığı anlatan ilgi çekici bir belgesel. Yapıldığı yıla kadar yaşanmış olan … devamı »

Häxan Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Astrid Holm   Anna
Maren Pedersen   Cadı
1 The Phantom Carriage; Filmin orijinal adı: Körkarlen

The Phantom Carriage

1920 İsveç FantastikKorku

Filmin konusu: İsveç halkı arasındaki bir efsaneye göre, yıl biterken en son ölen kişi eğer büyük bir günahkârsa ruhunu Hayalet Sürücü alır. … devamı »

The Phantom Carriage Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Astrid Holm   Edit
Victor Sjöstrom   David Holm
Hilda Borgstrom   Mrs. Holm