Fransa Yapımı En İyi Bilim Kurgu Filmleri

25 High Life

High Life

2019 Polonya İngiltere Fransa Almanya Bilim Kurgu

Filmin konusu: Ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bir grup suçlunun, bu cezadan kurtulmaları için onlara bir seçenek sunulmuştur; ölümle sonuçlanabilecek bir deneye katılmak. Bu şansı kullanan suçlular, uzayda gerçekleştirilecek insan üreme deneyinin bir parçası olurlar. Ancak bulundukları gemi, kozmik ışın fırtınasına maruz kalınca, suçlular için hayatta kalma mücadelesi başlayacaktır. … devamı »

High Life Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Juliette Binoche; Paris, Fransa doğumlu Fransız oyuncu, film afişi tasarımcısı
Juliette Binoche   Dr. Dibs
André Benjamin; André Lauren Benjamin, Andre 3000 olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, müzik sorumlusu, ortak yapımcı
André Benjamin   Tcherny
24 Yedinci Hayat; Filmin orijinal adı: What Happened to Monday?

Yedinci Hayat

2017 İngiltere Fransa Belçika ABD Bilim KurguGerilim

Filmin konusu: 2043 senesinde aşırı insan nüfusu artışı kontrolden çıkmıştır. Hızlı artan bu nüfusu doyurmak için kullanılan genetiği değiştirilmiş ürünler; ikizler, üçüzler, dördüzler hatta yedizlerin dünyaya gelmesine neden olmuştur. Çıkarılan yasalara göre ailelerin tek bir çocuktan fazla çocuk sahibi olması yasaklanmıştır. Korkunç denebilecek kadar artan nüfus artışını kontrol etmek üzere fazladan dünyaya gelen çocuklar, paylaştırma sistemi adı verilen bir yapıyla devletin öne sürdüğüne göre daha iyi bir gelecekte uyandırılmak üzere uyutulmaktadır. Başrollerinde Noomi Rapace, Willem Dafoe ve Glenn Close'un yer aldığı bilim kurgu, gerilim filminin yönetmenliğini Tommy Wirkola yaparken senaryosunu ise Max Botkin ile Kerry Williamson kaleme almıştır. … devamı »

Yedinci Hayat Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Noomi Rapace; Hudiksvall,İsveç doğumlu Hilda Noomi Norén olarak da bilinen İsveçli  oyuncu, idari yapımcı
Noomi Rapace   Karen Settman
Glenn Close; Glenda Veronica Close olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, senarist, yapımcı
Glenn Close   Nicolette Cayman
Willem Dafoe; Appleton, Wisconsin, ABD doğumlu William Dafoe olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, ortak yapımcı
Willem Dafoe   Terrence Settman
23 Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu; Filmin orijinal adı: Valerian and the City of a Thousand Planets

Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu

2017 Kanada İngiltere Fransa Çin Birleşik Arap Emirlikleri Belçika Almanya ABD AksiyonBilim KurguFantastikMacera

Filmin konusu: Filmin başrollerini "Life" filmindeki performansıyla göz dolduran Dane DeHaan ve Suicide Squad: Gerçek Kötüler'in cadı tanrıça Enchantress'ı Cara Delevingne üstlenirken kendilerine Clive Owen, Ethan Hawke, Herbie Hancock ve pop ikonu Rihanna eşlik ediyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise ünlü yönetmen Luc Besson oturuyor. … devamı »

YönetmenLuc Besson
SenaristLuc Besson

Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Dane DeHaan; Allentown, Pensilvanya, ABD doğumlu Dane William DeHaan olarak da bilinen Amerikalı oyuncu
Dane DeHaan   Valerian
Cara Delevingne; Hammersmith,Londra,İngiltere doğumlu Cara Jocelyn Delevingne olarak da bilinen İngiliz  oyuncu
Cara Delevingne   Laureline
Clive Owen; Coventry,Batı Midlands,İngiltere doğumlu İngiliz  oyuncu, uygulayıcı yapımcı
Clive Owen   Komutan Arün Filitt
22 Vahşi Bölge; Filmin orijinal adı: La región salvaje

Vahşi Bölge

2016 Norveç Meksika İsviçre Fransa Danimarka Almanya Bilim KurguDramKorku

Filmin konusu: Ormanda bir kabinde bu dünyaya ait olmayan bir varlık yaşamaktadır. Sorunlu bir evlilik yaşayan, iki çocuklu bir ailenin üyeleri bu varlığın çekimine kapılacaktır. Hayatları, zevk ve yıkımın kaynağı olan bu yaratığın keşfi ile tersine dönecektir. … devamı »

Vahşi Bölge Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Ruth Ramos; Meksikalı oyuncu
Ruth Ramos   Alejandra
Jesús Meza; oyuncu
Jesús Meza   Ángel
Simone Bucio; Meksikalı oyuncu
Simone Bucio   Verónica
21 Assassin's Creed 3D; Filmin orijinal adı: Assassin's Creed

Assassin’s Creed 3D

2016 Fransa ABD AksiyonBilim Kurgu

Filmin konusu: Genetik kodunun kilidini açması ile atalarının hatıralarına erişebilen Callum Lynch, kazandığı bu yetenek sayesinde baskıcı ve güçlü organizasyon Templer'ın karşısına çıkacaktır. Michael Lesslie'nin orijinal senaryosundan perdeye uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Justin Kurzel otururken filmin başrolündeki suikastçi Callum'u ise Michael Fassbender canlandırmıştır. Filmin kadrosunda Marion Cotillard, Jeremy Irons, Brendan Gleeson, Khalid Abdalla, Michael K. Williams gibi isimler yer almıştır. … devamı »

Assassin’s Creed 3D Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Michael Fassbender; Heidelberg, Baden-Württemberg, Almanya doğumlu Alman oyuncu, idari yapımcı, yapımcı
Michael Fassbender   Cal Lynch / Aguilar de Nerha
Jeremy Irons; Cowes,Wight Adası,İngiltere doğumlu Jeremy John Irons olarak da bilinen İngiliztema müziği sanatçısıoyuncu, idari yapımcı
Jeremy Irons   Rikkin
20 The Lobster

The Lobster

2015 Yunanistan İrlanda İngiltere Hollanda Fransa Bilim KurguDramKomediRomantik

Filmin konusu: The Lobster filmi yakın bir gelecekte ilginç bir distopya hikayesini anlatıyor. Yalnız kalan, bir ilişkisi olmayan insanların tutuklandığı, alternatif bir gelecekte geçen filmde, bekar insanlar korkunç bir otele yerleştirildikten 45 gün sonra, kendileriyle eşleşen kişiyle ilişkiye başlamak zorundadırlar. Eğer ilişkilerinde başarılı olamazlarsa kendi seçtikleri bir hayvana dönüştürüleceklerdir. Köpek Dişi (Dogtooth) filmi ile dikkatleri üzerinde toplayan yetenekli Yunan asıllı yönetmen Yorgos Lanthimos'un yönettiği film, alışılmışın oldukça dışında, ilginç bir distopya hikayesi sunuyor. Başrollerini Colin Farrell, Ben Whishaw, Rachel Weisz ve Lea Seydoux gibisi isimlerin paylaştığı film; distopya meraklılarının ilgisini çekecektir. … devamı »

The Lobster Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Rachel Weisz   Miyop Kadın
Jessica Barden; Northallerton,Yorkshire,İngiltere doğumlu İngiliz  oyuncu
Jessica Barden   Burnu Kanayan Kadın
19 Lucy

Lucy

2014 Fransa AksiyonBilim Kurgu

Filmin konusu: Sıradan bir genç kadın olan Lucy, bir kaç kez beraber takıldığı Richard yüzünden kendini bir anda en azılı uyuşturucu şebekelerinin birinin içine düşmüş bulur. Vücudunun içine kurye olması için yerleştirilen yeni bir tür sentetik uyuşturucu yanlışlıkla kanına karışarak ona insanüstü yetenekler kazandırmaya başlar. Dünyaca ünlü Fransız yönetmen Luc Besson'un hem senaryosunu yazdığı hem de yönetmenliğini yaptığı filmin başrolünde Scarlett Johansson yer alıyor. … devamı »

YönetmenLuc Besson
SenaristLuc Besson

Lucy Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Morgan Freeman; Memphis, Tennessee, ABD doğumlu Amerikalı oyuncu, yönetmen, uygulayıcı yapımcı, idari yapımcı, seslendirme sanatçısı
Morgan Freeman   Profesör Norman
Min-sik Choi; Güney Koreli oyuncu
Min-sik Choi   Bay Jang
18 Sıfır Teorisi, 2013, Film Posteri

Sıfır Teorisi

2013 Romanya İngiltere Fransa ABD Bilim KurguDramFantastik

Filmin konusu: Qohen Leth (Christoph Waltz), her şeyin aslında hiç birşeye eşit olduğunun kanıtlanmaya çalışıldığı gizli bir projeye dahil olur. İnsanlarla iletişim kurmaktan keyif almayan, sıra dışı bir bilgisayar dehası Qohen’in hikayesi, hayatın anlamını aradığı bir maceraya dönüşecektir. Monty Python ve Kutsal Kâse (Monty Python and the Holy Grail), Brezilya (Brazil) ve 12 Maymun (Twelve Monkeys) gibi sevilen yapımların yönetmeni Terry Gilliam'ın yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Christoph Waltz, Mélanie Thierry, David Thewlis ve Tilda Swinton gibi isimler yer alıyor. … devamı »

YönetmenTerry Gilliam
SenaristPat Rushin

Sıfır Teorisi Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Christoph Waltz; Avusturyalı oyuncu, ortak yapımcı
Christoph Waltz   Qohen Leth
David Thewlis; Blackpool,Lancashire,İngiltere doğumlu David Wheeler olarak da bilinen İngiliz  oyuncu
David Thewlis   Joby
Mélanie Thierry; Saint-Germain-en-Laye, Yvelines, Fransa doğumlu Fransız oyuncu
Mélanie Thierry   Bainsley
17 Snowpiercer

Snowpiercer

2013 Güney Kore Fransa Çek Cumhuriyeti ABD Bilim KurguDram

Filmin konusu: Gelecekte başarısızlıkla sonuçlanan bir deney, büyük bir felakete neden olmuştur. Olan şey: Yeryüzündeki yaşamı büyük ölçüde sonlandıran bir küresel soğumadır. Geride kalan insanlar, Dünya'nın etrafını turlayan bir trenin içindekilerdir. Yönetmen koltuğunda Koreli sinemacı Joon-ho Bong'un yer aldığı "kıyamet sonrası" temalı filmin kadrosunda Chris Evans, Jamie Bell, Tilda Swinton, John Hurt, Ed Harris ve Octavia Spencer gibi yıldız isimleri yer almıştır. … devamı »

Snowpiercer Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Chris Evans; Boston, Suffolk, Massachusetts, ABD doğumlu Christopher Robert Evans olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, idari yapımcı, yapımcı
Chris Evans   Curtis
Jamie Bell; Billingham,Durham,İngiltere doğumlu Andrew James Maftin Bell olarak da bilinen İngilizfilmin diğer müziklerioyuncu, idari yapımcı
Jamie Bell   Edgar
Tilda Swinton; Londra, İngiltere doğumlu Katherine Matilda Swinton, Lutz Ebersdorf olarak da bilinen İngiliz, oyuncu, yapımcı
Tilda Swinton   Mason
16 Melankoli Film Posteri

Melankoli

2011 İsveç Fransa Danimarka Almanya Bilim KurguDram

Filmin konusu: Filmini 'Bu bir düğün, melankoli ve psikolojik bir felaket filmi' sözleriyle nitelendiren sıradışı yönetmen Lars Von Trier imzalı yapım olan Melankoli filminin başrollerini Kirsten Dunst ve yönetmenin bir önceki filmi Anti Christ (Deccal) filminde de beraber çalıştığı Charlotte Gainsbourg üstleniyor. Senaryosu da Lars von Trier'e ait olan film, Cannes'da yarattığı tartışmaya rağmen birçok eleştirmen ve film araştırmacısı tarafından başyapıt olarak görülmektedir. Kirsten Dunst filmdeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu ödülününde de sahibi olmuştur. … devamı »

Melankoli Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Kirsten Dunst; Point Pleasant, New Jersey, ABD doğumlu Kirsten Caroline Dunst olarak da bilinen Amerikalı model oyuncu, idari yapımcı
Kirsten Dunst   Justine
15 Bay Hiçkimse; Filmin orijinal adı: Mr. Nobody

Bay Hiçkimse

2009 Kanada İngiltere Fransa Belçika Bilim KurguDramFantastik

Filmin konusu: Jaco van Dormael'in 3. uzun metrajlı filmi, kendi sözleriyle 'herkesin karşılaşabileceği sonsuz olasılıklar hakkında gerçekten de yüksek bütçeli deneysel bir film olma özellğine sahiptir. Indiewire sitesi, Belçikalı yönetmenin bugüne kadar ki en yüksek maliyetli bu filmini 'hem bilim kurgu, hem romantik hem de ürkütücü ile sıradan olanın birleştiği ironik bir zihin oyunu' diye nitelendirmiştir. … devamı »

Bay Hiçkimse Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Jared Leto; Bossier City, Louisiana, ABD doğumlu Jared Joseph Leto olarak da bilinen Amerikalı gitarist, tema müziği bestecisi, oyuncu, idari yapımcı
Jared Leto   Yetişkin Nemo / Yaşlı Nemo
Sarah Polley; Kanadalı  oyuncu, senarist, yönetmen
Sarah Polley   Yetişkin Elise
Diane Kruger; Algermissen, Hildesheim, Aşağı Saksonya, Almanya doğumlu Diane Heidkrüger, Diane Krueger olarak da bilinen Alman model, oyuncu
Diane Kruger   Anna, Nemo'nun Üçüncü Karısı
14 Deney; Filmin orijinal adı: Splice

Deney

2009 Kanada Fransa Bilim Kurgu

Filmin konusu: Clive ve Elsa bilim ve teknoloji dünyasının iki parlak yıldızı konumundadır. Uzmanlık alanları DNA kopyalamak, farklı yaşam formlarının DNA'larını birleştirerek melez canlılar yaratma çalışmalarıdır. Tüm bu çalışmalarını daha da ileriye taşıyıp insan DNA'sını kopyalayıp farklı bir tür yaratma peşine düşeceklerdir. Gizlice yürüttükleri bu projede amaçlarına ulaşırlar. Dren adını verdikleri bir tür üretmeyi başarırlar. … devamı »

Deney Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Sarah Polley; Kanadalı  oyuncu, senarist, yönetmen
Sarah Polley   Elsa
Adrien Brody; Woodhaven, Queens, New York City, New York, ABD doğumlu Amerikalı oyuncu, uygulayıcı yapımcı, idari yapımcı
Adrien Brody   Clive
13 Babil M.S.; Filmin orijinal adı: Babylon A. D.

Babil M.S.

2008 Fransa AksiyonBilim KurguGerilim

Filmin konusu: Toorop (Vin Diesel), paralı bir askerdir. Pek çok savaşta bulunmuş ve 21. yüzyılın başından beri dünyayı yerle bir eden savaşlardan sağ olarak kurtulabilmiştir. Doğu Avrupa’yı kontrol eden mafya, bu paralı askere çok tehlikeli bir görev verir. Görevi Aurora isimli gizemli bir kızı Rusya’dan alıp New York'a götürme ve güçlü bir tarikata teslim etmektir. Film, Maurice Georges Dantec’in 1999 senesinde yayınlanan 'Babylon Babies' adlı romanından uyarlanan bir yapımdır. … devamı »

Babil M.S. Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Vin Diesel; Alameda, Kaliforniya, ABD doğumlu Mark Sinclair olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı, uygulayıcı yapımcı
Vin Diesel   Hugo Cornelius Toorop
Mélanie Thierry; Saint-Germain-en-Laye, Yvelines, Fransa doğumlu Fransız oyuncu
Mélanie Thierry   Aurora
Michelle Yeoh; Ipoh, Malezya doğumlu Yeoh Chu-Kheng, Michelle Khan olarak da bilinen Malezyalıdansçı, güzellik kraliçesi oyuncu, yapımcı
Michelle Yeoh   Rahibe Rebecca
12 Kıyamet Öyküleri; Filmin orijinal adı: Southland Tales

Kıyamet Öyküleri

2006 Fransa Almanya ABD Bilim KurguGerilim

Filmin konusu: Film 2008 yılının Los Angeles şehrinde geçmektedir. Şehir; sosyal, ekonomik ve çevresel bir felaketin eşiğindedir. 4 Temmuz kutlamaları için hazırlıklar son 3 gününe girmiştir. Hafıza kaybı sorunu olan Boxer Santaros'un yolu ise kendi TV programını hazırlamaya çalışan yetişkin filmlerinin ünlü oyuncusu Krysta Now'la ve polis Hermosa Beach'le çakışacaktır. … devamı »

Kıyamet Öyküleri Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Dwayne Johnson; Hayward, Alameda, Kaliforniya, ABD doğumlu Dwayne Douglas Johnson, The Rock, Rocky Maivia olarak da bilinen Amerikalı sporcu, amerikan futbolu oyuncusu, güreşçi oyuncu, yapımcı, idari yapımcı
Dwayne Johnson   Boxer Santaros / Jericho Kane
Seann William Scott; Cottage Grove, Minnesota, ABD doğumlu Amerikalı oyuncu, uygulayıcı yapımcı
Seann William Scott   Roland Taverner / Ronald Taverner
Sarah Michelle Gellar; Amerikalı oyuncu, idari yapımcı
Sarah Michelle Gellar   Krysta Kapowsky / Krysta Now
11 Thunderbirds, The; Filmin orijinal adı: Thunderbirds

Thunderbirds

2004 İngiltere Fransa AileBilim KurguKomedi

Filmin konusu: Yönetmen Jonathan Frakes, 2004 yapımı Thunderbirds filminde bir kukla animasyonunu sinema perdesine aktarmıştır. Bill Paxton, Sophia Myles, Ben Kingsley, Brady Corbet ve Ron Cook gibi deneyimli oyuncuların performans gösterdiği Thunderbirds'ın yönetmeni, Star Trek filminin tecrübeli yönetmeni olarak ün kazanmıştır. … devamı »

Thunderbirds Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Bill Paxton; Fort Worth, Teksas, ABD doğumlu William Paxton olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı, yönetmen
Bill Paxton   Jeff Tracy
Sophia Myles; Londra,İngiltere doğumlu Sophia Jane Myles olarak da bilinen İngiliz  oyuncu
Sophia Myles   Lady Penelope
Ben Kingsley; Snainton,Yorkshire,İngiltere doğumlu Krishna Pandit Bhanji olarak da bilinen İngiliz  oyuncu, yapımcı
Ben Kingsley   The Hood
10 5. Element; Filmin orijinal adı: The Fifth Element

5. Element

1997 İngiltere Fransa ABD AksiyonBilim Kurgu

Filmin konusu: Luc Besson'nun yönetmenliğini yaptığı ve Robert Mark Kamen ile senaristliğini üstlendiği film, gösterime girdiği senede en iyi ve en kötü gişe filmi olarak değerlendirilmiştir. 90 milyon dolarlık bütçesine karşın gişede toplam 263 milyon dolarlık getiri sağlayan film, finansal açıdan başarılı olmuştur. … devamı »

5. Element Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Bruce Willis; Idar-Oberstein, Renanya-Palatina, Almanya doğumlu Walter Bruce Willis olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, idari yapımcı, yapımcı, seslendirme sanatçısı
Bruce Willis   Korben Dallas
Gary Oldman; New Cross,Londra,İngiltere doğumlu Gary Leonard Oldman,Maurice Escargot olarak da bilinen İngiliz  oyuncu, senarist, yönetmen
Gary Oldman   Jean-Baptiste Emanuel Zorg
Ian Holm; Goodmayes,Essex,İngiltere doğumlu Ian Holm Cuthbert olarak da bilinen İngiliz  oyuncu
Ian Holm   Peder Vito Cornelius
9 Yıldız Geçidi; Filmin orijinal adı: Stargate

Yıldız Geçidi

1994 Fransa ABD AksiyonBilim KurguMacera

Filmin konusu: Sinemalarda gösterime girdiğinde büyük ses getiren Yıldız Geçidi filmi, sonralarında Stargate SG-1 adı altında TV dizisi olarak ekranlara gelmiştir. Albay O’Neil rolünü McGyver dizisinden tanıdığımız Richard Dean Anderson canlandırmıştı. … devamı »

Yıldız Geçidi Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Kurt Russell; Springfield, Massachusetts, ABD doğumlu Kurt Vogel Russel olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, dublör, senarist
Kurt Russell   Albay Jonathan 'Jack' O'Neil
James Spader; James Todd Spader olarak da bilinen Amerikalı oyuncu
James Spader   Dr. Daniel Jackson
Viveca Lindfors; Amerikalı oyuncu
Viveca Lindfors   Catherine Langford
8 Kayıp Çocuklar Şehri; Filmin orijinal adı: La Cité des enfants perdus

Kayıp Çocuklar Şehri

1993 İspanya Fransa Almanya Bilim KurguFantastikMacera

Filmin konusu: Daha önce Şarküteri filmini yönetmiş dahi yönetmenler Jean-Pierre Jeunet ve Marc Caro'dan yeni bir şaheser duruyor karşımızda. … devamı »

Kayıp Çocuklar Şehri Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Ron Perlman; Washington Heights, Manhattan, New York City, New York, ABD doğumlu Ronald Francis Perlman olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, idari yapımcı, yapımcı, seslendirme sanatçısı
Ron Perlman   One
Daniel Emilfork   Krank
Dominique Pinon; Saumur, Maine-et-Loire, Fransa doğumlu Fransız oyuncu
Dominique Pinon   Şoför / Klonlar
7 The Fantastic Planet

Vahşi Gezegen

1973 Fransa Çekoslovakya AnimasyonBilim KurguDram

Filmin konusu: Vahşi Gezegen filmi, 70'li yılların en başarılı animasyon filmlerinden biridir. Filmin konusu, Pierre Pairault'nun 1957 tarihli kitabına dayanmaktadır. Saykodelik teknikleri, bilinçaltına işleyen müzikleri ve müthiş detaylar ve göndermeler içeren senaryosuyla ölümsüz bir klasiktir. … devamı »

Vahşi Gezegen Filmi Orijinal Seslendirme Kadrosu : Tamamı için »

Eric Baugin   Terr
Jean Topart; Fransız oyuncu
Jean Topart   Maître Sinh
6 Fahrenheit 451

Değişen Dünyanın İnsanları

1966 İngiltere Fransa Bilim KurguFantastik

Filmin konusu: Fransız Yeni Dalgası'nın önde gelen isimlerinden François Truffaut'nun yönettiği film, Ray Bradbury'nin ilk olarak 1951 senesinde basılmış kitabından sinemaya uyarlanmıştır. Yapım, François Truffaut'nun ilk renkli ve ilk İngilizce olarak çektiği tek bilimkurgu filmi olma özelliğine sahiptir. Filmin başlıca oyuncu kadrosunda İngiliz aktris Julie Christie, Avusturyalı Oskar Werner, İrlandalı aktör Cyril Cusack ve Alman karakter oyuncusu Anton Diffring yer almışlardır. Değişen Dünyanın İnsanları filminin görüntülerini İngiliz yönetmen ve görüntü yönetmeni Nicolas Roeg çekmiştir. … devamı »

Değişen Dünyanın İnsanları Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Oskar Werner   Guy Montag
Julie Christie; Chabua,Assam,Hindistan doğumlu Julie Frances Christie olarak da bilinen İngiliz  oyuncu, uygulayıcı yapımcı
Julie Christie   Clarisse / Linda Montag
Cyril Cusack   Yüzbaşı
5 Alphaville; Filmin orijinal adı: Alphaville, une étrange aventure de Lemmy Caution

Alphaville, Lemmy Caution’un Garip Serüveni

1965 İtalya Fransa Bilim KurguDramPolisiye

Filmin konusu: Özel bir dedektif olan 003 kod numaralı Lemmy Caution, özel görevler zincirini tamamlamak için başka bir gezegene, Alphaville'ye gönderilir. … devamı »

Alphaville, Lemmy Caution’un Garip Serüveni Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Eddie Constantine   Lemmy Caution
Anna Karina; Solbjerg,Danimarka doğumlu Hanne Karin Bayer olarak da bilinen Danimarkalı  oyuncu, yönetmen, senarist
Anna Karina   Natacha Von Braun
Akim Tamiroff; Tiflis, Gürcistan doğumlu Amerikalı oyuncu
Akim Tamiroff   Henri Dickson
4 La jetée

Dalgakıran

1962 Fransa Bilim KurguDramFantastik

Filmin konusu: 12 Maymun filmine esin kaynağı olan 1962 yapımı; siyah-beyaz, tümüyle fotoğraf görüntülerinden oluşan Fransa yapımı kısa filmdir. … devamı »

YönetmenChris Marker
SenaristChris Marker

Dalgakıran Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Davos Hanich   Adam
Jacques Ledoux   Deneyci
3 The Thing From Another World, 1951, Film Posteri

Başka Bir Dünyadan Gelen Şey

1951 Fransa ABD Bilim KurguKorku

Filmin konusu: Bir araştırma istasyonunda çalışan bilim insanları, buzun içine gömülmüş bir uzay aracı farkederler. … devamı »

Başka Bir Dünyadan Gelen Şey Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

James Arness; James King Aurness olarak da bilinen Amerikalı oyuncu
James Arness   The Thing (Şey)
Kenneth Tobey   Yüzbaşı Patrick Hendry
2

Paris Uyuyor

1924 Fransa Bilim KurguFantastik

Filmin konusu: Bir bilimadamı insanları oldukları yerde donduran bir ışın keşfeder. Böylelikle Paris’te zaman durur. Paris, adeta uyuyan bir kent haline dönüşür. … devamı »

YönetmenRené Clair
SenaristRené Clair
James Arness; James King Aurness olarak da bilinen Amerikalı oyuncu
James Arness   The Thing (Şey)
Kenneth Tobey   Yüzbaşı Patrick Hendry
1 Aya Seyahat; Filmin orijinal adı: Le Voyage dans la Lune

Aya Seyahat

1902 Fransa Bilim KurguFantastikMacera

Filmin konusu: George Méliès’in bu ünlü kısa filmi sinema tarihinin ilk bilim kurgu filmi olarak bilinir. Bir kaç astronot, önderleri olan profesörün talimatları ve bilgisi ile aya doğru yolculuğa çıkarlar. Orada ayda yaşayan adamlar tarafından tutsak edilirler.  Film Ay'a gidip oradan kaçıp dünyaya geri dönme maceralarını konu almaktadır. Prof. Barbenfouillis başkanlığındaki ekip dev bir bombardıman silahı ile fırlatılırlar. Aya vardıklarında onları kaçıranlar, tutsakları Ay kralının sarayına götürülürler. … devamı »

Aya Seyahat Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Georges Méliès; Paris, Fransa doğumlu Fransız sihirbazgenel yayın yönetmeni, oyuncu, senarist, yönetmen
Georges Méliès   Prof. Barbenfouillis / Ay
François Lallement   Deniz Kuvvetleri Subayı
Brunnet   Gökbilimci