Yunanistan Yapımı En İyi Filmler

11 Köpeğin Pençesi, 2021, Film Posteri

Köpeğin Pençesi

2021 Yunanistan Yeni Zelanda İngiltere Avustralya ABD DramWestern

Filmin konusu: Her ikisi de farklı karaktere sahip olan Phil (Benedict Cumberbatch) ve George (Jesse Plemons) adındaki iki kardeş, Montana vadisindeki en büyük çiftliğin sahibidir. Zeki ve başarılı bir adam olan Phil, zayıflık konusunda çok hassastır. Kendisini işine adayan, sessiz bir adam olan George ise sevgi dolu bir gönüle sahiptir. İki kardeş yıllarca aynı çatı altında bir hayat sürdürmektedir. Ancak onların hayatı, George’un genç dul bir kadınla olan beklenmedik evliliği ile alt üst olacaktır. Phil ise çiftliklerine yerleşen bu kadının varlığından oldukça rahatsız olmuştur. Bu duruma bir son vermek isteyen Phil, kardeşinin eşini ortadan kaldırmak için amansız bir plan yapacaktır. … devamı »

YönetmenJane Campion
SenaristJane Campion

Köpeğin Pençesi Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Benedict Cumberbatch; Hammersmith,Londra,İngiltere doğumlu Benedict Timothy Carlton Cumberbatch olarak da bilinen İngiliz  oyuncu, idari yapımcı, yapımcı, seslendirme sanatçısı
Benedict Cumberbatch   Phil Burbank
Kirsten Dunst; Point Pleasant, New Jersey, ABD doğumlu Kirsten Caroline Dunst olarak da bilinen Amerikalı model oyuncu, idari yapımcı
Kirsten Dunst   Rose Gordon
Jesse Plemons; Jesse Lon Plemons olarak da bilinen Amerikalı oyuncu
Jesse Plemons   George Burbank
10 Josephine Baker, Premiere Icone Noire

Josephine Baker, Premiere Icone Noire

2018 Yunanistan Fransa Estonya Belçika BelgeselBiyografik

Filmin konusu: 'Josephine Baker, Premiere Icone Noire' filmi, dünyanın ilk siyahi yıldızı olan Josephine Baker'ın hayat hikayesini anlatıyor. Josephine Baker'ın ırkçılığa karşı verdiği mücadele ve 50 yıllık meslek hayatında yaşadıklarının anlatıldığı filmde özel arşiv görüntülerine yer verilmiştir. … devamı »

YönetmenIlana Navarro

Josephine Baker, Premiere Icone Noire Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Josephine Baker; Freda Josephine McDonald olarak da bilinen Fransız oyuncu
Josephine Baker   Kendisi
9 The Lobster

The Lobster

2015 Yunanistan İrlanda İngiltere Hollanda Fransa Bilim KurguDramKomediRomantik

Filmin konusu: The Lobster filmi yakın bir gelecekte ilginç bir distopya hikayesini anlatıyor. Yalnız kalan, bir ilişkisi olmayan insanların tutuklandığı, alternatif bir gelecekte geçen filmde, bekar insanlar korkunç bir otele yerleştirildikten 45 gün sonra, kendileriyle eşleşen kişiyle ilişkiye başlamak zorundadırlar. Eğer ilişkilerinde başarılı olamazlarsa kendi seçtikleri bir hayvana dönüştürüleceklerdir. Köpek Dişi (Dogtooth) filmi ile dikkatleri üzerinde toplayan yetenekli Yunan asıllı yönetmen Yorgos Lanthimos'un yönettiği film, alışılmışın oldukça dışında, ilginç bir distopya hikayesi sunuyor. Başrollerini Colin Farrell, Ben Whishaw, Rachel Weisz ve Lea Seydoux gibisi isimlerin paylaştığı film; distopya meraklılarının ilgisini çekecektir. … devamı »

The Lobster Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Rachel Weisz   Miyop Kadın
Jessica Barden; Northallerton,Yorkshire,İngiltere doğumlu İngiliz  oyuncu
Jessica Barden   Burnu Kanayan Kadın
8 Şiddet Güzeli; Filmin orijinal adı: Miss Violence

Şiddet Güzeli

2013 Yunanistan Dram

Filmin konusu: 11. yaş gününü kutlamakta olan Angeliki (Chloe Bolota), doğum gününde ailesiyle beraber yaşadığı evin balkonundan birden kendisini aşağıya bırakır. Üstelik yüzünde kocaman bir gülümseme vardır. Yetkili kurumlara göre apaçık bir intihar olarak görülen bu vakaya dair soruşturma açılır. Ancak aile yaşanan bu kötü olayın bir kaza olduğu konusunda ısrar edecek ve bunun dışındaki tüm ihtimallere karşı sessiz kalacak ve hayatlarına kaldıkları yerden devam edecektir. … devamı »

Şiddet Güzeli Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Chloe Bolota   Angeliki
Reni Pittaki   Anne
7 Attenberg, 2010, Film Posteri

Attenberg

2010 Yunanistan Dram

Filmin konusu: Sıkıcı fabrika kasabasında sıkışıp kalan 23 yaşındaki Marina (Ariane Labed), hem babasının yaklaşan ölümünü hem de diğer insanlardan hoşlanmamasını kendi insafına bırakmıştır. Marina, bir yabancı hayatına girene kadar, insan türünün garip ve itici olduğunu düşünmektedir. … devamı »

Attenberg Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Ariane Labed; Fransız
Ariane Labed   Marina
6 Sonsuzluk ve Bir Gün; Filmin orijinal adı: Mia aioniotita kai mia mera

Sonsuzluk ve Bir Gün

1998 Yunanistan İtalya Fransa Almanya Dram

Filmin konusu: Yunanistan'ın çıkardığı en büyük yönetmenlerden biri olan Theodoros Angelopoulos'un bol ödüllü Sonsuzluk ve Bir Gün filmi, yarıştığı sene Altın Palmiye ödülünü de kazanmayı başarmıştı. Filmin günümüzde halen çalınan müzikleri de sinema tarihinde iz bırakmıştır. … devamı »

Sonsuzluk ve Bir Gün Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Bruno Ganz; Zürih, İsviçre doğumlu İsviçreli oyuncu
Bruno Ganz   Alexander

Sonsuzluk ve Bir Gün Filminin Kazandığı Ödül(ler)

5 Kara Kedi Ak Kedi; Filmin orijinal adı: Crna macka, beli macor

Kara Kedi Ak Kedi

1998 Yunanistan Yugoslavya Fransa Avusturya Almanya DramKomediMahkeme

Filmin konusu: Montreal’li bir ailenin oğlu, kendi dünyasındaki bazı çelişkilerden ötürü benlik arayışı içindedir. Bu süreç, onu olgunlaştırırken aynı zamanda ruhun farklı labirentlerine de sürüklemektedir. Babasına hayranlık derecesinde bağlı olan oğlan, onu hayal kırıklığına uğratmamak uğrunda kendi doğası ile daha derin çelişkilere de dalacaktır. Dahası bu durum onu yer yer çıldırmanın eşiğine kadar getirir. Çılgın, ruhsal bir yolculuğun, toplum baskısının ve insanın başkaldıran doğasının bir baba-oğul ilişkisi üzerinden anlatılmaktadır. … devamı »

Kara Kedi Ak Kedi Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Srdjan Todorovic   Dadan Karambolo
Branka Katic; Sırp oyuncu
Branka Katic   Ida
4 Rembetiko, 1983, DVD Posteri

Rembetiko

1983 Yunanistan DramMüzik

Filmin konusu: 1923 Yılı bir İzmir gecesi... Bir Rum Meyhanesinde şarkı söyleyen Adriananın sahneden iner inmez doğum sancıları tutar ve o gece kızı Marika dünyaya gelir. Daha sonra Mübadele kararının çıkması ile Marika ve ailesi diğer Rumlarla beraber zorunlu olarak Yunanistan'a göç ederler. Ailesi Yunanistan'a göç eden tüm Anadolu Rumları, Yunanistan'da dışlanır ve hor görülür ve sefil barakalarda yaşamak zorunda kalırlar. Daha sonra annesi gibi bir rembetiko şarkıcısı olan Marika özlemlerini, dışlanmışlıklarını, hüzünlerini ve sefaletlerinin acısını, rembetiko şarkıları ile tüm dünyaya haykırmaya başlayacaktır. … devamı »

Rembetiko Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Themis Bazaka; Yunan oyuncu
Themis Bazaka   Andriana
Nikos Dimitratos   Panagis
3 Alexis Zorbas

Zorba

1964 Yunanistan ABD DramMacera

Filmin konusu: Yönetmenliğini Mihalis Kakoyannis’ın üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Anthony Quinn, Alan Bates ve Irene Papas yer almıştır. Film, 7 dalda Oscar'a aday gösterilip 3 dalda Oscar ödülü kazanmıştır. … devamı »

Zorba Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Anthony Quinn; Meksika doğumlu Antonio Rodolfo Quinn Oaxaca olarak da bilinen Meksikalıressam, oyuncu, yardımcı yapımcı, yazar
Anthony Quinn   Alexis Zorba
Alan Bates; Allestree,Derby,Derbyshire,İngiltere doğumlu Alan Arthur Bates olarak da bilinen İngiliz  oyuncu
Alan Bates   Basil
Irène Papas; Eiríni Lelékou olarak da bilinen Yunan oyuncu
Irène Papas   Widow
2 Mikres Afrodites

Young Aphrodites

1963 Yunanistan DramRomantik

Filmin konusu: Kuraklıktan muzdarip olan göçebe çobanlar, bol tatlı su bulunan bir balıkçı kampında yaşamaya başlarlar. Bu durumdan rahatsız olan köyün kadınları saklanırlar. … devamı »

Young Aphrodites Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Takis Emmanuel   Tsakalos
Kleopatra Rota   Chloe
1 Pazar Günü Asla, 1960, Film Posteri

Pazar Günü Asla

1960 Yunanistan ABD KomediRomantik

Filmin konusu: Yunanistan'ın liman kenti Pire'de yaşayan; herkesin sevgilisi, hayat dolu, şakacı, altın kalpli ve tuhaf bir fahişe olan Ilya (Melina Mercouri) ile Yunan kültürü, tarihi ve hayat tarzıyla büyülenmiş eğitimli bir Amerikalı olan Homer (Jules Dassin)'ın hikayesi anlatılmaktadır. … devamı »

YönetmenJules Dassin
SenaristJules Dassin

Pazar Günü Asla Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Jules Dassin; Middletown, Connecticut, ABD doğumlu Perlo Vita olarak da bilinen Amerikalı yönetmen, oyuncu, senarist
Jules Dassin   Homer Thrace