Danimarka Yapımı En İyi Dram Filmleri

16 Dünyanın En Kötü İnsanı, 2021, Film Posteri

Dünyanın En Kötü İnsanı

2021 Norveç İsveç Fransa Danimarka DramKomediRomantik

Filmin konusu: Dünyanın En Kötü İnsanı filminde, Julie (Renate Reinsve) adında genç bir kadının hayatı anlatılmaktadır. Yakında 30 yaşında olacak olan Julie'nin aşk hayatı çok da iyi değildir. 45 yaşındaki çizgi roman yazarı Aksel (Anders Danielsen Lie) ile birlikte yaşayan Julie, kendi hayatından çok onun hayatını yaşadığını hisseder. Ailesinin beklentileri ve Aksel'in çocuk arzusunun yükünü taşıyamayan Julie, sürekli değişen hayallerinin peşinden koşmayı sürdürecektir. Julie'nin hayatı, genç ve yakışıklı Eivind (Herbert Nordrum) ile tanışmasıyla bambaşka bir hal alacaktır. … devamı »

Dünyanın En Kötü İnsanı Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Renate Reinsve; Norveçli, oyuncu
Renate Reinsve   Julie
Herbert Nordrum; Norveç doğumlu Norveçli  oyuncu
Herbert Nordrum   Eivind
15 Sınır; Filmin orijinal adı: Gräns

Sınır

2018 İsveç Danimarka DramFantastik

Filmin konusu: Sınır filmi, tuhaf bir kadın olan Tina'nın, kendisi kadar tuhaf bir adamı takıntı haline dönüştürmesi sonucu yaşananları anlatıyor. Yönetmenliğini ve senaristliği Ali Abbasi'nin yaptığı, İsveç yapımı dramatik filmdir. … devamı »

Sınır Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Eva Melander; İsveçli  oyuncu
Eva Melander   Tina
Eero Milonoff; Helsinki,Finlandiya doğumlu Fin  oyuncu
Eero Milonoff   Vore
Jörgen Thorsson; İsveçli  oyuncu
Jörgen Thorsson   Roland
14 Vahşi Bölge; Filmin orijinal adı: La región salvaje

Vahşi Bölge

2016 Norveç Meksika İsviçre Fransa Danimarka Almanya Bilim KurguDramKorku

Filmin konusu: Ormanda bir kabinde bu dünyaya ait olmayan bir varlık yaşamaktadır. Sorunlu bir evlilik yaşayan, iki çocuklu bir ailenin üyeleri bu varlığın çekimine kapılacaktır. Hayatları, zevk ve yıkımın kaynağı olan bu yaratığın keşfi ile tersine dönecektir. … devamı »

Vahşi Bölge Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Ruth Ramos; Meksikalı oyuncu
Ruth Ramos   Alejandra
Jesús Meza; oyuncu
Jesús Meza   Ángel
Simone Bucio; Meksikalı oyuncu
Simone Bucio   Verónica
13 Kollektivet

Komün

2016 İsveç Hollanda Danimarka Dram

Filmin konusu: Eric ve Anna ortak hayali paylaşan akademisyen bir çifttir. Kızları Freja ile birlikte Kopenhag’a yakın bir mesafede, büyük bir villada komün bir yaşam kurarlar. Filmde, hikâyenin merkezindeki aileyle birlikte gerçek bir komün yaşamın içine giriyoruz. Ev toplantılarına, akşam yemeklerine, partilere katılıyoruz. Aile, komün yaşamda dünyalarını sarsacak bir aşk ilişkisinin de başlamasıyla en büyük sınavlarını verecektir. Bu sınav onların bir çatı altındaki arkadaşlıklarını, birlikteliklerini ve sevgilerini yıkıma götürecektir. … devamı »

Komün Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Trine Dyrholm; Danimarkalı  oyuncu
Trine Dyrholm   Anna
12 Onur Savaşı; Filmin orijinal adı: Jagten

Onur Savaşı

2013 İsveç Danimarka Dram

Filmin konusu: Onur Savaşı filminde 40 yaşındaki Lucas (Mads Mikkelsen), geçirdiği zor bir boşanma döneminden sonra yaşamını yeniden düzene koymaya çalışmaktadır. Yeni hayatında kreşte bir iş bulur, yeni bir kız arkadaşı edinir ve ergenlik çağındaki oğluyla arasındaki sorunlu ilişkiyi onarmaya çalışır. Artık her şey yoluna girmek üzereyken işler bir anda ters gitmeye başlar. Öylesine söylenmiş küçük bir yalan, yaşadığı kasabada o kadar hızlır yayılmıştır ki artık Lucas kendini hayatı ve saygınlığı için savaşmak zorunda kalacaktır. … devamı »

Onur Savaşı Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Mads Mikkelsen; Kopenhag, Danimarka doğumlu Mads Dittman Mikkelsen olarak da bilinen Danimarkalı oyuncu, idari yapımcı
Mads Mikkelsen   Lucas
11 Yasak Aşk; Filmin orijinal adı: En Kongelig Affære

Yasak Aşk

2012 Danimarka DramRomantikTarihi

Filmin konusu: Danimarka kralı VII. Christian (Mikkel Boe Folsgaard) akli dengesini yitirmekte olan kafasına göre hareket eden, uçuk-kaçık biridir. Asabidir. Alkolü, fahişelerle eğlenmeyi ülke yönetiminin önüne geçirmiştir. Zaten kendisine bağlı olan konsey de kralın tescilli deliliğini fırsat bilerek ülkeyi istediği gibi yönetmektedir. İngiltere prensesiyle politik çıkarlar için evlendirilir; Prenses Caroline, ülkeye gelirken sanatçı bir ruhlu bir kral ile evlendiğini sanarken, karşısında hala büyümemiş bir çocuk bulacaktır. Danışmanları tüm ülkede seçkin isimler arasından krala uygun doktor ararken, sıradan bir kasaba doktoru olan Friedrich Struensee (Mads Mikkelsen) çatlak kralın gözüne girer ve sadece kraliyet doktoru olmakla kalmaz kralın en iyi dostu, danışmanı olur. Bu süreçte de kralın çoktan gözden çıkarttığı, sıkıcı bulduğu Kraliçe Caroline (Alicia Vikander) ile de aralarında karşı konulmaz bir çekim oluşmuştur. Doktorun ve kraliçenin yaşadıkları bu gizli aşk, bir ulusun da aydınlanmaya giden yoluna öncülük edecektir. … devamı »

Yasak Aşk Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Mads Mikkelsen; Kopenhag, Danimarka doğumlu Mads Dittman Mikkelsen olarak da bilinen Danimarkalı oyuncu, idari yapımcı
Mads Mikkelsen   Johann Friedrich Struensee
Alicia Vikander; Göteborg,İsveç doğumlu Alicia Amanda Vikander olarak da bilinen İsveçlidansçıoyuncu, yapımcı
Alicia Vikander   Caroline Mathilde
Mikkel Boe Folsgaard; Danimarkalı  oyuncu
Mikkel Boe Folsgaard   VII. Christian
10 Melankoli Film Posteri

Melankoli

2011 İsveç Fransa Danimarka Almanya Bilim KurguDram

Filmin konusu: Filmini 'Bu bir düğün, melankoli ve psikolojik bir felaket filmi' sözleriyle nitelendiren sıradışı yönetmen Lars Von Trier imzalı yapım olan Melankoli filminin başrollerini Kirsten Dunst ve yönetmenin bir önceki filmi Anti Christ (Deccal) filminde de beraber çalıştığı Charlotte Gainsbourg üstleniyor. Senaryosu da Lars von Trier'e ait olan film, Cannes'da yarattığı tartışmaya rağmen birçok eleştirmen ve film araştırmacısı tarafından başyapıt olarak görülmektedir. Kirsten Dunst filmdeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu ödülününde de sahibi olmuştur. … devamı »

Melankoli Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Kirsten Dunst; Point Pleasant, New Jersey, ABD doğumlu Kirsten Caroline Dunst olarak da bilinen Amerikalı model oyuncu, idari yapımcı
Kirsten Dunst   Justine
9 Yeryüzündeki Son Aşk; Filmin orijinal adı: Perfect Sense

Yeryüzündeki Son Aşk

2011 İsveç İrlanda İngiltere Danimarka Bilim KurguDramRomantik

Filmin konusu: Eva Green ve Ewan McGregor'ın baş rolleri paylaştığı dram ve hüzünlü film, McGregor ile daha önce Tutku Nehri (Young Adam) filminde çalışmış olan İngiliz yönetmen David Mackenzie'nin imzasını taşıyor. Yönetmen daha önceki filmiyle de BAFTA'da En İyi Yönetmen ödülünü sahibi olmuştur. … devamı »

Yeryüzündeki Son Aşk Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Ewan McGregor; Perth,Perthshire,İskoçya doğumlu Ewan Gordon McGregor olarak da bilinen İskoç  oyuncu, yönetmen
Ewan McGregor   Michael
Eva Green; Paris, Fransa doğumlu Eva Gaëlle Green olarak da bilinen Fransız oyuncu
Eva Green   Susan
Ewen Bremner; Portobello,Edinburgh,İskoçya doğumlu İskoç  oyuncu
Ewen Bremner   James
8 Deccal; Filmin orijinal adı: Antichrist

Deccal

2009 Polonya İtalya İsveç Fransa Danimarka Almanya DramGerilim

Filmin konusu: Senaryosunu Trier’le beraber Anders Thomas Jensen’ın yazdığı film, çocuklarını kaybettikten sonra bir orman evinde bu olayı unutmaya çalışan bir çiftin yaşadıkları travmayı, epik bir görsel şölen eşliğinde sinemaseverlere aktarmayı başarıyor. Willem Dafoe'nun filmdeki performansıyla destan yazdığını söylemek abartılı olmayacaktır. Bilhassa Charlotte Gainsbourg'un hastalıklı kadın karakter rolündeki başarısı kusursuz ve filmin etkisini de en üst düzeye çıkarmayı başarmıştır. … devamı »

Deccal Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Willem Dafoe; Appleton, Wisconsin, ABD doğumlu William Dafoe olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, ortak yapımcı
Willem Dafoe   O (He)
7 Karanlıkta Dans; Filmin orijinal adı: Dancer in the Dark

Karanlıkta Dans

2000 Danimarka DramMüzikalPolisiye

Filmin konusu: Selma Jezkova, derme çatma bir karavanda 10 yaşındaki oğluyla beraber hayatını sürdürmeye çabalayan bir kadındır. Bir gün kendi hastalığının kalıtsallığı nedeniyle oğlunun da bu hastalıkta muzdarip olacağını bilmektedir. … devamı »

Karanlıkta Dans Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Björk; Reykjavik,İzlanda doğumlu Björk Gudmundsdottir olarak da bilinen İzlandalı  oyuncu, besteci
Björk   Selma Jezkova

Karanlıkta Dans Filminin Kazandığı Ödül(ler)

6 Fatih Pelle filmi, 1987 yapımı, film posteri

Fatih Pelle

1987 İsveç Danimarka Dram

Filmin konusu: 1987 yılında En İyi Yabancı Film Oscar Ödülü'nü alan film, bir baba ve oğulun daha iyi bir hayat umuduyla İsveç'ten Danimarka'ya yaptıkları göç hikayesini anlatıyor. … devamı »

Fatih Pelle Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Max von Sydow; Lund,İsveç doğumlu Carl Adolf Von Sydow olarak da bilinen İsveçli  oyuncu
Max von Sydow   Lassefar
Erik Paaske
Erik Paaske   Sahne yöneticisi Foreman

Fatih Pelle Filminin Kazandığı Ödül(ler)

5 Vinterborn, 1978, Film Posteri

Vinterborn

1978 Danimarka Dram

Filmin konusu: Film, karmaşık hamileliği olan kadınların doğumhanedeki hikayesini anlatıyor. Kadınların farklı yaşları ve geçmişleri vardır, ancak farklılıklarına rağmen özel bir bağ geliştirirler. İniş çıkışları birlikte yaşarlar, her biri hem umutla hem de korkuyla çocuklarının doğmasını beklemektedir. … devamı »

Vinterborn Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Helle Hertz   Signe
Lone Kellerman   Olivia
4 Açlık, 1966, Film Posteri

Açlık

1966 Norveç İsveç Danimarka Dram

Filmin konusu: Sult (Açlık) filmde, başkarakter Pontus’un 1800’lü yıllar Danimarka’sında Christiania kentinde geçirdiği günler anlatılmaktadır. Arada sırada yazdığı makalelerle kazandığı para ile geçinmeye çalışan Pontus (Per Oscarsson); çaresizlik, açlık ve sefalet içindeki hayatıyla bir yaşam süren tuhaf bir adamdır. Sessizliği, yalnızlığı, tekinsizliği ve bazı fiziksel eylemleri ile çevresine karşı tutumu ve davranış bozuklukları dikkate alınırsa şizofreni belirtileri taşımaktadır. … devamı »

Açlık Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Per Oscarsson; İsveçli  oyuncu
Per Oscarsson   Pontus
Gunnel Lindblom   Ylajali
Birgitte Federspiel; Danimarkalı  oyuncu
Birgitte Federspiel   Kız kardeş
3 Ordet

Söz

1955 Danimarka Dram

Filmin konusu: Tarih Ağustos 1925, Danimarka’da bir çiftlik. Lüteriyen bir baba olan Borgen’in Mikkel, Johannes ve Anders adında üç oğlu vardır. Mikkel … devamı »

Söz Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Henrik Malberg
Henrik Malberg   Morten Bergen
Emil Hass Christensen
Emil Hass Christensen   Mikkel Borgen
Preben Lerdorff Rye
Preben Lerdorff Rye   Johannes Borgen

Söz Filminin Kazandığı Ödül(ler)

2 Sealed Orders; Filmin orijinal adı: Det hemmelighedsfulde X

Sealed Orders

1914 Danimarka DramSavaş

Filmin konusu: Gizemli X, Benjamin Christensen tarafından yönetilen 1914 Danimarka yapımı sessiz drama filmidir. Bu Christensen’in ilk yönetmenlik denemesiydi. Filmin baskıları Det … devamı »

Sealed Orders Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Benjamin Christensen; Viborg,Danimarka doğumlu Danimarkalı  yönetmen, senarist, oyuncu
Benjamin Christensen   Løjtnant van Hauen
Karen Caspersen   Fru van Hauen
Otto Reinwald; Konstanz, Baden-Württemberg, Almanya doğumlu Alman oyuncu
Otto Reinwald   Ældste søn
1 The Abyss; Filmin orijinal adı: Afgrunden

The Abyss

1910 Danimarka Dram

Filmin konusu: Abyss filmi, Woman Always Pays olarak da bilinir, Urban Gad tarafından yazılan ve yönetilen 1910 Danimarka sessiz siyah-beyaz drama filmidir. … devamı »

YönetmenUrban Gad
SenaristUrban Gad

The Abyss Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Asta Nielsen, Danimarkalı sessiz film oyuncusu
Asta Nielsen   Magda Vang
Poul Reumert   Rudolf Stern, circus performer
Hans Neergaard   Magda's Father, vicar