Charles Chaplin: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

13 Smile

Gülümseyin

1975 ABD Komedi

Filmin konusu: Gülümseyin filmi, bir güzellik yarışmasında yaşananları anlatmaktadır. … devamı »

12 Sahne Işıkları; Filmin orijinal adı: Limelight

Sahne Işıkları

1952 ABD DramKomedi

Filmin konusu: Charles Chaplin'in klasikler arasına girmiş filmi ününü yitirmiş bir müzikal komedyeninin, hayata dair umudunu kaybetmiş bir balerine yeniden ümit ve güven aşılamasını anlatıyor. Film, hafızalara Chaplin'in Buster Keaton'ı ile karşılıklı düet yaptığı sahne ile kazınmıştır. … devamı »

11 Monsieur Verdoux

Mösyö Verdoux

1947 ABD DramKomediPolisiye

Filmin konusu: Charles Chaplin'in yazıp yönettiği filmin başrollerinde Chaplin'e Mady Correll ve Allison Roddan eşlik ediyor. … devamı »

10 Büyük Diktatör; Filmin orijinal adı: The Great Dictator

Büyük Diktatör

1940 ABD Komedi

Filmin konusu: Charlie Chaplin’in her zamanki derin ironisiyle faşizmi ve faşist toplum yapısını sert bir biçimde eleştirdiği Büyük Diktatör (The Great Dictator) filmi, aynı zamanda büyük ustanın ilk sesli filmidir. Filmin aynı zamanda En İyi Film ve En İyi Erkek Oyuncu dalları da dahil olmak üzere tam beş dalda Oscar adaylığı bulunmaktadır. … devamı »

9 Modern Zamanlar; Filmin orijinal adı: Modern Times

Modern Zamanlar

1936 ABD Dramatik komediRomantik

Filmin konusu: Modern Zamanlar, 1929 yılında tüm dünyada baş gösteren global ekonomik krizi döneminin atmosferini tüm çıplaklığıyla yansıtan bir Charlie Chaplin filmi. … devamı »

8 Şehir Işıkları; Filmin orijinal adı: City Lights

Şehir Işıkları

1931 ABD Dramatik komediRomantik

Filmin konusu: Şehir Işıkları, görme engelli genç bir kızla evsiz bir gencin hikayesini anlatıyor. Kör bir çiçekçiye aşık olan ve sokaklarda yaşayan … devamı »

7 Sirk filmi, 1928

Sirk

1927 ABD DramKomediRomantik

Filmin konusu: Sirk (The Circus) filmi Chaplin tarafından 1970' te yeniden elden geçirilmiş ve müzikleri yeniden düzenlenmiştir. … devamı »

6 Altına Hücum; Filmin orijinal adı: The Gold Rush

Altına Hücum

1925 ABD Komedi

Filmin konusu: Altına Hücum, altın aramak için yola koyulan bir adamın hikayesini anlatıyor. Altın aramak için Klondike altın madenleri bölgesine giden ‘The … devamı »

5 The Pilgrim 1923

The Pilgrim

1923 ABD Komedi

Filmin konusu: The Pilgrim, yönetmenliği, başrolü ve senaryosu Charles Chaplin’e ait olan 1923 yapımı sessiz bir komedi filmidir. Chaplin’in First National Pictures … devamı »

4 Yumurcak; Filmin orijinal adı: The Kid

Yumurcak

1921 ABD Komedi

Filmin konusu: Yumurcak, kimsesiz bir çocukla onu sahiplenen bir adamın hikayesini anlatıyor. Edna doğum yaptıktan sonra kocası tarafından terk edilir. Bir başına … devamı »