Oliver Stone: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

11 Skandalın Adı Larry Flynt; Filmin orijinal adı: The People vs. Larry Flynt

Skandalın Adı Larry Flynt

1996 ABD BiyografikDramatik komedi

Filmin konusu: Hustler dergisinin sahibi Larry Flynt’ın hayat hikayesini anlatan film, güçlü ve zengin bir adamın çöküşünü gözler önüne sermektedir. Larry Flynt’ın (Woody Harrelson) yükselişiyle başlayan film; akıl hastalığı, uyuşturucu ve dergisinin başına gelen hukuksal sıkıntılardan dolayı onun çöküş hikayesine dönüşecektir. Çok sevdiği karısı Althea'nın (Courtney Love) ciddi hastalığı ise bardağı taşıran son damla olacaktır. … devamı »

YönetmenMiloš Forman
10 Evita

Evita

1996 ABD BiyografikDramMüzikalTarihi

Filmin konusu: Alan Parker’ın yönettiği filmde de öykü, Madonna’nın canlandırdığı Eva Duarte evini terkedip Latin şarkıcı Agustin Magaldi ile birlikte Buenos Aires’e gelir ve burada zaman zarfında Juan Peron’un karısı ve Arjantin halkının da kahramanı olur. … devamı »

YönetmenAlan Parker
9 JFK

JFK

1991 Fransa ABD DramGerilimTarihi

Filmin konusu: Amerikan başkanı Kennedy'nin tartışmalı suiskasti sonrasında onlarca sanık belirlenmiş ve bir çok komplo teorisi öne sürülmüştür. Ancak gerçek bir türlü açığa çıkamamaktadır. Süiskastın ardından ortaya çıkan Lee Harvey Oswald, cinayeti tek başına kendisinin işlediği üzerine ısrar etse de arka planda farklı gerçek ve olasılıklar bulunmaktadır. Medya ve adalet bu olasılıkları değerlendirirken insanlar da olayın bir türlü sonuçlanmaması sebebiyle hayal kırıklığına uğramaktadır. Mahkemenin vardığı sonuca ikna olmayan bölge savcısı Jim Garrison (Kevin Costner), olayın ardında yatan gerçekleri ortaya çıkarmaya kararlıdır. … devamı »

YönetmenOliver Stone
8 Reversal of Fortune

Talihin Dönüşü

1990 Japonya İngiltere ABD DramPolisiye

Filmin konusu: Sunny von Bülow (Glenn Close) adında son derece varlıklı bir kadının çocukları, üvey babaları Claus von Bülow'u (Jeremy Irons) annelerini öldürmek istediği gerekçesiyle dava ederler. Claus ağır suçlamaların tam ortasında kalmış; tüm prestijine bir anda gölge düşmüştür. Elinden gelen tek şey tanınmış bir hukuk profesörü olan Alan Dershowitz'i tutmak ve kendini son derece yıpratıcı bir davanın ortasına dalmaktadır. … devamı »

7 Doğum Günü Dört Temmuz; Filmin orijinal adı: Born on the Fourth of July

Doğum Günü Dört Temmuz

1989 ABD DramSavaş

Filmin konusu: Vietnam Üçlemesi'nin ikinci filmi olan Born On The Fourth Of July'da sıcak savaş sahnelerine fazla yer vermeyen Oliver Stone, bu kez de savaşın insan üzerindeki olumsuz etkilerini göstererek muhalif tavrını ortaya koyuyor. Film 1989 yılında, 8 dalda Oscar’a aday gösterilip yönetim ve montaj dallarında ödüle layık görülmüştü. Ayrıca Tom Cruise, Ron Kovic rolü sayesinde ilk defa Oscar’a aday olmuş ancak ödülü My Left Foot filmindeki Daniel Day-Lewis’e kaptırmıştı. … devamı »

YönetmenOliver Stone
6 Sırdaş Radyo; Filmin orijinal adı: Talk Radio

Sırdaş Radyo

1988 ABD Dram

Filmin konusu: Sırdaş Radyo, Oliver Stone tarafından yönetilen ve Eric Bogosian, Alec Baldwin, Ellen Greene ve Leslie Hope'un oynadığı 1988 Amerikan drama gerilim filmidir. … devamı »

YönetmenOliver Stone
5 Wall Street

Borsa

1987 ABD Dram

Filmin konusu: Borsa filminde 1980’lerin iş dünyasının perde arkasının sürükleyici hikayesini anlatılmaktadır. Filmdeki performansıyla Michael Douglas Oscar Ödülünü kazanmıştır. … devamı »

YönetmenOliver Stone
4 Müfreze; Filmin orijinal adı: Platoon

Müfreze

1986 İngiltere ABD DramSavaş

Filmin konusu: Müfreze filmi, Vietnam Savaşı'na gönüllü asker olarak katılan bir gencin hikayesini anlatıyor. Amerikan sinemasının en çok değindiği tarihsel olaylardan biri olan Vietnam Savaşı'nı işleyen bu film, bu konu üzerine yapılmış en gerçekçi yapıtlardan biri olma özelliğine sahiptir. Film, Vietnam Savaşı hakkında yapılmış en sert yapımlarda biri olarak kabul edilmektedir. Oliver Stone imzalı film, 8 dalda Oscar'a aday gösterilip 4 dalda bu ödülün sahibi olmuştur. … devamı »

YönetmenOliver Stone
3 Yaralı Yüz; Filmin orijinal adı: Scarface

Yaralı Yüz

1983 ABD AksiyonDram

Filmin konusu: 1932 tarihli kült filmin Brian De Palma tarafından yeniden çevrilmiş hali olan Scarface’in senaryosunu Oscar’lı yönetmen ve senarist Oliver Stone yazmış, Tony Montana'yı ise Al Pacino canlandırmıştır. … devamı »

2 Geceyarısı Ekspresi; Filmin orijinal adı: Midnight Express

Geceyarısı Ekspresi

1978 İngiltere Dram

Filmin konusu: Midnight Express, Yıllar boyunca Türkiye'nin başına bela olan ve yurtdışında Türkiye lafı geçince "Midnight Express" tamlamasının adeta bir kötü şakaymışcasına dillendirildiği talihsiz bir film. … devamı »

YönetmenAlan Parker