Hal Ashby: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

8 Being There

Merhaba Dünya

1979 ABD Komedi

Filmin konusu: Chance (Peter Sellers), uzun bir zamandan beri yanında yaşadığı yaşlı adamın evinde bahçıvanlık yaparak büyümüş ve hayatında bir kez olsun sokağa dahi çıkmamıştır. Bütün hayatı bahçede bakımını yapıp büyüttüğü çiçeklerden ve televizyondan ibaret olan Chance, yaşlı adam bir gün ölünce ortada kalacaktır. Çünkü ev artık satışa çıkarılmıştır. Kendi varlığının haricinde yaşadığına dair hiçbir kanıt olmayan Chance, avukatlara yıllardır yaşlı adamın yanında kaldığını kabul ettiremez. Nüfus kağıdı bile yoktur. Kendini birden sokaklarda bulunca yıllardır görüp bilmediği hayatın tekdüzeliği ile tanışır. İlk defa sokaklarda yürür, arabaya biner... Ve birden şansı hiç tahmin etmediği bir yerde dönüverecektir. … devamı »

YönetmenHal Ashby
7 Coming Home

Eve Dönüş

1978 ABD DramRomantik

Filmin konusu: Usta yönetmen Hal Ashby’nin aşk, savaş ve savaşın insanlara verdiği zararlar üzerine önemli filmlerinden biri olan Eve Dönüş, pek çok dalda adaylığın yanında, Jane Fonda’ya En İyi Kadın Oyuncu, Jon Voight’e En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Özgün Senaryo dalında Oscar ödülleri getirmiştir. … devamı »

YönetmenHal Ashby
6 Shampoo

Şampuan

1975 ABD DramKomediRomantik

Filmin konusu: George Roundy, kadın müşterilere hizmet veren bir kuafördür. Birlikte olduğu pek çok kadın, George’un aynı anda birden fazla kadın ile … devamı »

YönetmenHal Ashby
5 Son Ayrıntı; Filmin orijinal adı: The Last Detail

Son Ayrıntı

1973 ABD Dramatik komedi

Filmin konusu: Son Ayrıntı filmi için bir haksızlık üzerine kurulu, sevimli bir film denilebilir. Darly Ponicsan'ın aynı adlı romanından uyarlanan filmde, Denizci Billy ve Mune Mulhall'ın nezaretleri altındaki Larry adlı mahkumla kurdukları sıradışı hikaye anlatılmaktadır. Başrollerinde Jack Nicholson gibi başarılı bir oyuncunun yeraldığı film, 3 dalda Oscar'a aday gösterilmiştir. … devamı »

YönetmenHal Ashby
4 Thomas Crown Affair, The; Filmin orijinal adı: The Thomas Crown Affair

Kibar Soyguncu

1968 ABD GerilimPolisiyeRomantik

Filmin konusu: Norman Jewison'un en önemli filmlerinden olan bu eser, En İyi Ses kategorisinde Oscar ödülüne layık görülmüştür. Başrollerinde Steve McQueen ve Faye Dunaway gibi önemli oyuncuların yer aldığı film, 1999 senesinde yeniden çekilmiştir. … devamı »

3 Gecenin Sıcağında; Filmin orijinal adı: In the Heat of the Night

Gecenin Sıcağında

1967 ABD DramPolisiye

Filmin konusu: Gecenin Sıcağında filmi, 1967’de Rod Steiger’a En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar ödülü kazandırırken En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Film Kurgusu ve En İyi Ses Miksajı dallarında da Oscar ödülüne uzanmıştır. … devamı »

2 Ruslar Geliyor, 1966, Film Posteri

Ruslar Geliyor

1966 ABD KomediSavaş

Filmin konusu: Gloucester adlı bir ada, küçük bir tatil beldesidir. Ancak tatil döneminin sonuna gelindiği için adanın nüfusu giderek azalmıştır. Walt Whittaker (Carl Reiner) adlı bir yazar da New York’a dönme hazırlıklarını sürdürmektedir. Walt’ın evinde ise eşi Elspeth, küçük çocukları Pete ve Annie ile çocuklara bakıcılık yapan komşu kız Alison Palmer vardır. Bu sırada adaya bir Rus denizaltısı fazla yaklaştığı için kuma oturur. Kaptan, denizaltıyı kurtarmak için güçlü bir deniz motoru aramak amacındadır. Bunun için Teğmen Rozanov yönetimindeki dokuz kişilik denizaltı mürettebatı gizlice karaya çıkar ve Walt’ın evini basarlar. … devamı »

1 Kumarbazlar Kralı; Filmin orijinal adı: The Cincinnati Kid

Kumarbazlar Kralı

1965 ABD Dram

Filmin konusu: 'Cincinnati Kid' olarak da bilinen genç poker oyuncusu Eric Stoner (Steve McQueen), etrafındaki en iyi oyuncu olan Lancey 'The Man' Howard'ı (Edward G. Robinson) yenerek itibarını artırmak istemektedir. Eric Stoner, arkadaşı 'Shooter' (Karl Malden) aracılığıyla Howard ile aynı pokse masasında bir oyun oynama şansı yakalayacaktır. … devamı »