Luchino Visconti: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

9 Ludwig

Ludwig

1972 İtalya Fransa Batı Almanya BiyografikDramTarihi

Filmin konusu: Helmut Berger, Ludwig olarak rol alırken Romy Schneider, Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth rolünü canlandırmıştır. … devamı »

8 Venedik’te Ölüm, 1971, Film Posteri

Venedik’te Ölüm

1971 İtalya Fransa Dram

Filmin konusu: Hasta besteci Gustav von Aschenbach, Venedik'te iyileşirken tehlikeli bir şekilde genç oğlan Tadzio'ya (Björn Andrésen) takılıp kalacaktır. … devamı »

6 Leopar; Filmin orijinal adı: Il Gattopardo

Leopar

1963 İtalya Fransa DramSavaşTarihi

Filmin konusu: Luchino Visconti imzalı unutulmaz filmin başrollerini Burt Lancaster, Alain Delon ve Claudia Cardinale paylaşıyor. … devamı »

5 Boccaccio '70

Boccaccio ’70

1962 İtalya Fransa Dramatik komediFantastikRomantik

Filmin konusu: Boccaccio’nun Decameron Hikâyeleri’nden yola çıkılarak çekilen filmde, bir ahlak zabıtası olan bir adamın hayatı anlatılmıştır. … devamı »

4 Rocco Ve Kardeşleri; Filmin orijinal adı: Rocco e i suoi fratelli

Rocco Ve Kardeşleri

1960 İtalya Fransa Dram

Filmin konusu: Rocco Ve Kardeşleri filmi, İtalya'nın güneyindeki yoksulluktan kaçarak endüstri merkezi Milano'da yaşama mücadelesi veren bir ailenin hikayesini anlatmaktadır. … devamı »

3 Senso

Günahkar Gönüller

1954 İtalya DramRomantikSavaşTarihi

Filmin konusu: Günahkar Gönüller filmi, 1866 yılında Avusturya işgali altındaki Venedik'te geçmektedir. Film Avusturya işgalinin son günlerinde Venedik'te işgalcilere karşı tepkilerin dorukta olduğu bir zamanda, direnişin başındaki Kont Ussoni'nin evli yeğeni Kontes Livia Serpieri'nin Avusturyalı Teğmen Franz Mahler'le yaşadığı yasak aşkı anlatmaktadır. … devamı »

2 Yer Sarsılıyor, 1948, Film Posteri

Yer Sarsılıyor

1948 İtalya BelgeselDram

Filmin konusu: Başrollerini Antonio Arcidiacono ve Giuseppe Arcidiacono'nun paylaştığı filmde, Sicilya'daki bir balıkçı köyünde yaşananlar anlatılmaktadır. Sicilya kırsalında yaşayan balıkçılar, açgözlü toptancıların insafına bırakılmışlardır. Bir balıkçı ailesi ise, her şeyi göze alarak ve kendilerini riske atarak kendi tekneleriyle özgürce çalışmayı sürdürmektedir. … devamı »

1 A Day in the Country; Filmin orijinal adı: Partie de campagne

A Day in the Country

1935 Fransa Dramatik komedi

Filmin konusu: Dufour ailesi kırsal bölgede bir yaz geçirmektedirler. … devamı »

YönetmenJean Renoir