Biyografi

Luchino Visconti: Hakkında

Luchino Visconti; Milano, İtalya doğumlu Luchino Visconti di Modrone olarak da bilinen İtalyan senarist, yönetmen, diyalog yazarı
Luchino Visconti  69 yaşında Akrep burcu
Doğum tarihi - yeri 2 Kasım 1906 Milano, İtalya
Ölüm tarihi - yeri : 17 Mart 1976 Roma, İtalya
Uyruk / Görev: Milano, İtalya doğumlu Luchino Visconti di Modrone olarak da bilinen İtalyan senarist, yönetmen, diyalog yazarı
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Yer Sarsılıyor1948 gibi filmler bulunmaktadır.
Luchino Visconti 

Yeni Gerçekçilik akımının usta yönetmenlerindendir. Aristokrat bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası Kont Guiseppe Visconti, annesi Carla Erba idi. Evdeki çatışmalar yüzünden sık sık oradan kaçarak kurtulma yoluna giden Luchino, 18 yaşında Cenova'daki bir süvari okuluna gönderildi.

Visconti, 30 yaşlarındayken Paris'e gelerek, "Une Parie de Compagne" için üçüncü ya da dördüncü yönetmen yardımcısı olarak çalışmasını kabul eden Jean Renoir'ın yanında çalışmaya başladı.

1939'da İtalya'da Renoir ve Karl Koch ile birlikte "La Tosca" adlı filmin senaryosunu yazdılar.

"Yer Sarsılıyor" (La terra trema, 1948) adlı yapım Visconti'nin 1947-48'de Sicilya'da çektiği 2. filmidir ve bu film 1948 Venedik Film Festivalinde En İyi Film ödülünü aldı. Ancak filmin mali açıdan getirisi çok az olduğundan Visconti, 3. filmini çekebilmek için üç yıl beklemek zorunda kaldı.

Luchino Visconti bundan sonra başrolünü Anna Magnani'nin oynadığı iki filmi: "Bellisima" (1951) ve "Siamo Donne" (1953) adlı filmleri çekti. "Senso", "Le Notti Bianche", "Rocco E I Soi Fratelli", "II Lavoro", "II Gattopardo", "Vaghe Stelle Dell'orsa" 1964'e kadar çektiği diğer filmlerdir. Her bir filmi Venedik ya da Cannes film festivallerinde ödül kazanmıştır.