Tessa Ross: Yapımcılığını üstlendiği tüm filmler

13 45 Yıl; Filmin orijinal adı: 45 Years

45 Yıl

2015 İngiltere Dram

Filmin konusu: Kate Mercer (Charlotte Rampling) ve kocası, evliliklerinin 45. yılını kutlamaya hazırlanmaktadır. Kate, bunu partiyle kutlamak istemektedir ve hazırlıklara başlamıştır. Bu sırada kocasına bir mektup gelir. Mektupta ilk aşkının cesedinin İsviçre Alplerindeki buzullar içerisinde bulunduğu yazmaktadır. Bu bilgi çitfin evliliklerinde yeni bir dönemin başlamasına sebep olacaktır. … devamı »

YönetmenAndrew Haigh

45 Yıl Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Charlotte Rampling; Sturmer,Essex,İngiltere doğumlu Charlotte Tessa Rampling olarak da bilinen İngilizmodeloyuncu
Charlotte Rampling   Kate Mercer
Tom Courtenay; Kingston upon Hull,Yorkshire,İngiltere doğumlu Thomas Daniel Courtenay olarak da bilinen İngiliz  oyuncu
Tom Courtenay   Geoff Mercer
12 Carol

Carol

2015 İngiltere ABD DramRomantik

Filmin konusu: Orta yaşın güzelliğinde olan Carol (Cate Blanchett); 1950’lilerin New York’unda pek çok Amerikalı kadının imreneceği bir yaşam sürmektedir. Evli olmasına rağmen kocasından boşanmak istemekte ve kızının velayetini alabilmek için savaş vermektedir. Therese (Rooney Mara) henüz yolun başında genç bir kadındır. Bir butikte mağaza görevlisi olarak çalışmakta, günlerini sıradan bir şekilde geçirirken bu koca şehirde kimlik arayışı içindedir. Bu iki farklı dünyanın kadınları Carol ve Therese’nin yolları, Manhattan semtinin bu lüks butiğinde kesişir. Carol, Therese’yi görür görmez genç kadının güzelliğinden etkilenmiştir. Şükran Günü’nünde yalnız başına geçirmek zorunda kalan Carol, Therese’yi hiç bilmediği coğrafyalara doğru doğaçlama bir şekilde araba yolculuğuna davet eder. İki kadın bu yolculuk sırasında birbirlerine beklenmedik bir çekimle aşık olacaklardır. Fakat 1952 yılının Amerikasında bu yasak aşka Carol’ın camiasında yer yoktur. … devamı »

YönetmenTodd Haynes

Carol Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Cate Blanchett; Ivanhoe, Melbourne, Victoria, Avustralya doğumlu Catherine Élise Blanchett olarak da bilinen Avustralyalı oyuncu, idari yapımcı, yaratıcı
Cate Blanchett   Carol Aird
Rooney Mara; Bedford, New York, ABD doğumlu Patricia Rooney Mara olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, ortak yapımcı, yapımcı
Rooney Mara   Therese Belivet
Kyle Chandler; Buffalo, New York, ABD doğumlu Amerikalı oyuncu, yönetmen
Kyle Chandler   Harge Aird
11 The Lobster

The Lobster

2015 Yunanistan İrlanda İngiltere Hollanda Fransa Bilim KurguDramKomediRomantik

Filmin konusu: The Lobster filmi yakın bir gelecekte ilginç bir distopya hikayesini anlatıyor. Yalnız kalan, bir ilişkisi olmayan insanların tutuklandığı, alternatif bir gelecekte geçen filmde, bekar insanlar korkunç bir otele yerleştirildikten 45 gün sonra, kendileriyle eşleşen kişiyle ilişkiye başlamak zorundadırlar. Eğer ilişkilerinde başarılı olamazlarsa kendi seçtikleri bir hayvana dönüştürüleceklerdir. Köpek Dişi (Dogtooth) filmi ile dikkatleri üzerinde toplayan yetenekli Yunan asıllı yönetmen Yorgos Lanthimos'un yönettiği film, alışılmışın oldukça dışında, ilginç bir distopya hikayesi sunuyor. Başrollerini Colin Farrell, Ben Whishaw, Rachel Weisz ve Lea Seydoux gibisi isimlerin paylaştığı film; distopya meraklılarının ilgisini çekecektir. … devamı »

The Lobster Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Rachel Weisz   Miyop Kadın
Jessica Barden; Northallerton,Yorkshire,İngiltere doğumlu İngiliz  oyuncu
Jessica Barden   Burnu Kanayan Kadın
10 Gizli Dünya; Filmin orijinal adı: Room

Gizli Dünya

2015 Kanada İrlanda İngiltere ABD DramGerilim

Filmin konusu: Gizli Dünya filmi, 5 yaşındaki oğlu ile küçük bir odaya tıkılmış bir annenin dramına odaklanıyor. Jack ve annesi dört duvarla çevrili kutu gibi bir odada yaşam sürdürmektedir. Mutfak, banyo, uyku ve televizyonun aynı metrekarede hayat bulduğu bu karanlık ve kasvetli oda, Jack'in tanıdığı tek dünyadır. Televizyon ise onun en iyi arkadaşıdır. Peki ne zamana kadar böyle devam edecektir? … devamı »

Gizli Dünya Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Brie Larson; Sacramento, Kaliforniya, ABD doğumlu Brianne Sidonie Desaulniers olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı, yönetmen
Brie Larson   Anne
Joan Allen; Amerikalı oyuncu
Joan Allen   Büyükanne
9 Ex Machina

Ex Machina

2014 İngiltere ABD Bilim KurguGerilim

Filmin konusu: İleri gelen bir teknoloji şirketinde çalışan bir yazılımcı olan Caleb, şirket patronunun yerleşkesinde bir haftalık tatil kazanır. Orada, yeni bir yapay zekayı test etmekle görevlendirilmiştir. Yönetmenliğini ve senaristliğini Alex Garland'ın üstlendiği bilim kurgu filminin başrollerinde Oscar Isaac, Domhnall Gleeson ve Alicia Vikander yer almıştır. Ex Machina, "insanlık sonrası fütüristik şok filmi" ve ileriyi gören bir bilim kurgu olarak şimdiden kült filmler arasına girmeyi başarmıştır. … devamı »

YönetmenAlex Garland

Ex Machina Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Oscar Isaac; Oscar Isaac Hernandez olarak da bilinen Guatemalalı oyuncu, yapımcı, müzisyen
Oscar Isaac   Nathan
8 12 Yıllık Esaret; Filmin orijinal adı: 12 Years a Slave

12 Yıllık Esaret

2013 ABD DramTarihi

Filmin konusu: 12 Yıllık Esaret, özgürlüğünü geri kazanmaya çalışan bir adamın hikayesini anlatıyor. İngiliz sinemacı Steve McQueen'in yönetmenliğini ve John Ridley ile birlikte senaristliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Michael Fassbender'ın yanı sıra Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Paul Giamatti gibi yıldızlar da yer alıyor. … devamı »

12 Yıllık Esaret Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Chiwetel Ejiofor; Forest Gate,Londra,İngiltere doğumlu Chiwetelu Umeadi Ejiofor olarak da bilinen İngiliz  oyuncu, adaptasyon, yönetmen
Chiwetel Ejiofor   Solomon Northup
Michael Fassbender; Heidelberg, Baden-Württemberg, Almanya doğumlu Alman oyuncu, idari yapımcı, yapımcı
Michael Fassbender   Edwin Epps
7 Under the Skin

Derinin Altında

2013 İsviçre İngiltere ABD Bilim KurguGerilim

Filmin konusu: Isserley (Scarlett Johansson) dünyaya erkek otostopçuları yakalamak için gönderilmiş insan formunda görünen uzaylı varlıktır. Ne kadar donuk ve buz gibi görünse de, dolgun kırmızı rujlu dudaklardan kürk mantosuna kadar baştan çıkarıcı bir kadın görünümüne sahiptir. İskoçya’nın ıssız mahallelerinde araba süren bu seksi kadının neyin peşinde olduğu ya da kim olduğu hakkında bir filmden pek bir çıkarım yapmak zor. Kült filmleri ve videolarıyla tanıdığımız Jonathan Glazer, uzun yıllar sonra gene tuhaf ve görselliğiyle zihin açıcı bir filmle seyircisiyle buluştur. Halüsinatif ve rüya gibi sıfatlarını sonuna kadar hak eden film, sosyal gerçekçi bir arkaplanda oldukça tensel ve duyusal bir biçimde sizi yavaş yavaş içine çekmeyi başarıyor. Michel Faber’in aynı adlı kült romanından uyarlanan film, adeta insan olmaya ve hissetmeye dair bir meditasyon etkisi yaratıyor. … devamı »

Derinin Altında Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Jeremy McWilliams   Kötü Adam
6 Utanç; Filmin orijinal adı: Shame

Utanç

2011 İngiltere Dram

Filmin konusu: Brandon (Michael Fassbender), 30'larında New York'ta yaşayan, kelimenin gerçek anlamıyla seks bağımlısı bir adamdır. Fakat asi kız kardeşi onun yanına taşınınca Brandon'ın hayatı da beklenmedik biçimde değişecektir. Çünkü, kız kardeşi Sissy (Carey Mulligan) ikisinin de geçmişinden gelen acı dolu hatıraları da beraberinde getirmiştir. … devamı »

Utanç Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Michael Fassbender; Heidelberg, Baden-Württemberg, Almanya doğumlu Alman oyuncu, idari yapımcı, yapımcı
Michael Fassbender   Brandon
Carey Mulligan; Westminster,Londra,İngiltere doğumlu Carey Hannah Mulligan olarak da bilinen İngiliz  oyuncu, yapımcı
Carey Mulligan   Sissy
5 Demir Leydi; Filmin orijinal adı: The Iron Lady

Demir Leydi

2011 İngiltere Fransa BiyografikDramTarihi

Filmin konusu: Arjantin'in 2 Nisan 1982'de Falkland ve Güney Georgia Adalarını işgal etmesi sonrasında gelişen ve 6 hafta süren Falkland Savaşı'nda yaşanan krizi merkezine alan Demir Leydi filmi, o dönemde İngiltere'nin başında olan Margaret Thatcher'ı ve yaşananları anlatmaktadır. İktidar ve güç için ödenen bedellerin konu alındığı öykü eşsiz ve evrensel olarak kabul edilmektedir. 20. yüzyılın en etkili kadınlarından olan Thatcher, erkek egemen bir dünyada, sınıf ve cinsiyet engellerini yıkan bir kadın olarak bilinmesinin yanı sıra, aldığı sosyal ve politik kararlar yüzünden hayli sert eleştirilere maruz kalmıştır. … devamı »

Demir Leydi Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Meryl Streep; Summit, New Jersey, ABD doğumlu Mary Louise Streep olarak da bilinen Amerikalı oyuncu
Meryl Streep   Margaret Thatcher
Jim Broadbent; Holton cum Beckering,Lincolnshire,İngiltere doğumlu James Broadbent olarak da bilinen İngiliz  oyuncu, seslendirme sanatçısı
Jim Broadbent   Denis Thatcher
Susan Brown; Bristol,İngiltere doğumlu İngiliz  oyuncu
Susan Brown   June
4 Milyoner; Filmin orijinal adı: Slumdog Millionaire

Milyoner

2008 İngiltere ABD Dramatik komediKomediRomantik

Filmin konusu: Slumdog Millionaire, Hindistan’ın dünya sinemasında verdiği en ses getiren örneklerinden biri. En İyi Yabancı Film kategorisinde Oscar’ı kazanan yapıt, televizyonun insanlık üzerinde kurduğu büyülü hakimiyeti yansıtan filmlerden biri. … devamı »

Milyoner Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Dev Patel; Harrow,Londra,İngiltere doğumlu İngilizsporcu, taekwandocuoyuncu, yapımcı, idari yapımcı
Dev Patel   Jamal Malik
Freida Pinto; Mumbai, Maharaştra, Hindistan doğumlu Hintmodel oyuncu
Freida Pinto   Latika
Anil Kapoor; Mumbai, Maharaştra, Hindistan doğumlu Hint oyuncu, yapımcı
Anil Kapoor   Prem Kumar