Yugoslavya Yapımı En İyi Komedi Filmleri

2 Kara Kedi Ak Kedi; Filmin orijinal adı: Crna macka, beli macor

Kara Kedi Ak Kedi

1998 Yunanistan Yugoslavya Fransa Avusturya Almanya DramKomediMahkeme

Filmin konusu: Montreal’li bir ailenin oğlu, kendi dünyasındaki bazı çelişkilerden ötürü benlik arayışı içindedir. Bu süreç, onu olgunlaştırırken aynı zamanda ruhun farklı labirentlerine de sürüklemektedir. Babasına hayranlık derecesinde bağlı olan oğlan, onu hayal kırıklığına uğratmamak uğrunda kendi doğası ile daha derin çelişkilere de dalacaktır. Dahası bu durum onu yer yer çıldırmanın eşiğine kadar getirir. Çılgın, ruhsal bir yolculuğun, toplum baskısının ve insanın başkaldıran doğasının bir baba-oğul ilişkisi üzerinden anlatılmaktadır. … devamı »

Kara Kedi Ak Kedi Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Srdjan Todorovic   Dadan Karambolo
Branka Katic; Sırp oyuncu
Branka Katic   Ida
1 Çılgın Savaşçılar; Filmin orijinal adı: Kelly's Heroes

Çılgın Savaşçılar

1970 Yugoslavya ABD KomediMaceraSavaş

Filmin konusu: Çılgın Savaşçılar filminin yönetmeni Brian G. Hutton, bir önceki kendi savaş filmi Kartal Yuvası (Where Eagles Dare, 1968) ile Robert Aldrich'in ünlü 2. Dünya Savaşı filmi 12 Kahraman Haydut (The Dirty Dozen, 1967)'un ortak macera kalıplarını harmanlayıp bunlara western filmlerinin çarpıcı tarzlarını da ekleyince ortaya bu türün en sıradışı filmlerinden biri çıkmış ve film hemen klasikler arasına girmiştir. … devamı »

Çılgın Savaşçılar Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Clint Eastwood; San Francisco, Kaliforniya, ABD doğumlu Clinton Eastwood Jr. olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yönetmen, yapımcı, besteci
Clint Eastwood   Kelly
Telly Savalas   Büyük Joe
Don Rickles; Donald Jay Rickles olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, seslendirme sanatçısı
Don Rickles   Crapgame