Peter Waller: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

3 Gandhi

Gandhi

1982 İngiltere Hindistan BiyografikTarihi

Filmin konusu: Gandhi, Hindistan tarihinin en önemli kişiliği Mahatma Gandhi'nin hayatını ele alıyor. Akademi Ödülleri'nde sekiz dalda Oscar kazanan film, 300.000 kişiden oluşan, sinema tarihinin en kalabalık sahnesi rekorunu elinde bulunduran cenaze sahnesiyle hafızalara kazınmıştır. … devamı »

2 Kızıllar; Filmin orijinal adı: Reds

Kızıllar

1981 ABD BiyografikDramTarihi

Filmin konusu: Amerikalı gazeteci John Reed'in gerçek yaşam öyküsünden uyarlanan film, kendine ikinci planda 1. Dünya Savaşı'nı konu olarak seçmiştir. Louise Bryant, yeni tanıştığı John (Warren Beatty) için kocasından ayrılmıştır. John ile tanıştıktan sonra feminist hareketlere de katılan Louis, sonrasında John ile birlikte Amerika'daki iş gücünü korumak adına önemli protestolara katılacaktır. Ekim Devrimi sırasında Rusya'ya giderek buradaki komünist hareketlerden etkilenen sevgililer, Amerika'ya döndüklerinde benzer bir devrim gerçekleştirmeyi kafalarına koyacaklardır. … devamı »

YönetmenWarren Beatty
1 Savaş Köprüleri; Filmin orijinal adı: A Bridge Too Far

Savaş Köprüleri

1977 ABD Savaş

Filmin konusu: 2. Dünya Savaşı'nın son günleri yaşanmaktadır. Almanlar, Fransız topraklarındaki yenilgilerini almak üzeredirler. … devamı »