Chris Menges: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

10 Okuyucu; Filmin orijinal adı: The Reader

Okuyucu

2008 Almanya ABD Dram

Filmin konusu: 2. Dünya Savaşı ertesi, Almanya. Michael adlı genç, kendisinin yaşça iki katı büyük olan Hanna Schmitz’e aşık olmuştur. Gizli bir ilişki götüren ikilinin aşkı Hanna’nın bir gün ortadan kaybolmasıyla biter. Aradan 8 yıl geçmiştir ve hukuk okuyan Michael savaş suçları mahkemesinde gözlemcilik yapıyordur ve bir gün sanık sandalyesinde Hanna’yı görür. Mahkemede Hanna’nın geçmişi ortaya çıktıktan sonra Michael, ikisinin de yaşamını değiştirecek bir sırrı ortaya çıkaracaktır. … devamı »

9 Üç Defin; Filmin orijinal adı: The Three Burials of Melquiades Estrada

Üç Defin

2005 ABD Dram

Filmin konusu: Bir adam, Texas’ın çöllerinde öldürülmüş ve hızla gömülmüştür. Sonrasında cesedi bulunmuş ve Van Horn şehir mezarlığında defnedilmiştir. Bir çiftlik sahibi olan Pete Perkins (Tommy Lee Jones), ölen adamın en iyi arkadaşıdır ve katilin peşine düşmüştür. Bir sınır devriye polisinden şüphe etmektedir ve onu bu nedenle kaçırır. Söz konusu cesedi mezarlıktan çıkartması için onu zorlar. Amacı, arkadaşını Meksika’daki evinin bahçesine gömmektir. Pete, esir tuttuğu polis ve arkadaşının cesedi ile Mexico City’ye doğru kahraman edasıyla tehlikeli bir yolculuğa çıkacaktır. … devamı »

8 Michael Collins

Özgürlüğün Bedeli

1996 İrlanda İngiltere ABD BiyografikGerilimSavaşTarihi

Filmin konusu: Bir grup isyancı 1916 yılında İrlanda’da Dublin Posta Binası’nı kuşatarak başkaldırıda bulunur. Bu isyancıların başında Eamon De Valera vardır ve … devamı »

YönetmenNeil Jordan
7 A World Apart, 1988, Film Posteri

A World Apart

1988 İngiltere Dram

Filmin konusu: 1960'larda Johannesburg kentinde yaşayan beyaz bir genç kız olan Molly (Jodhi May), solcu ebeveynleri ırkçı Güney Afrika hükümetinin hedefi haline geldiğinde hayatının alt üst olduğunu fark eder. Molly'nin babası Gus (Jeroen Krabbé) sürgüne zorlanır, ancak annesi Diana (Barbara Hershey) aktivizmine devam eder. Molly annesine daha da yakınlaşır ve ırkçılığın sebebini anlamaya başlar. … devamı »

YönetmenChris Menges
6 Shy People, 1987, Film Posteri

Shy People

1987 ABD Dram

Filmin konusu: New Yorklu gazeteci (Jill Clayburgh), Louisiana körfezindeki zor hayatı hakkında bir makale yazmak için ilk kez uzak kuzenini ziyarete gider. Gazetecinin uyuşturucu bağımlısı kızı (Martha Plimpton), iki ailenin kültürleri arasındaki gerilimi artıracaktır. … devamı »

5 Misyon; Filmin orijinal adı: The Mission

Misyon

1986 İngiltere ABD DramMacera

Filmin konusu: 1986 yılında Altın Palmiye kazanan film, gerek müzikleri gerekse etkileyici sinematografisiyle ilgiyi hak eden bir yapımlar arasında yerini almıştır. … devamı »

YönetmenRoland Joffé
4 Ölüm Tarlaları; Filmin orijinal adı: The Killing Fields

Ölüm Tarlaları

1984 İngiltere ABD DramSavaşTarihi

Filmin konusu: Bir fotoğraf muhabiri olan Sydney, Kamboçya’da görevdedir. Orada devam etmekte olan iç savaş hakkında yazması gerekir. Aynı zamanda New York … devamı »

YönetmenRoland Joffé
3 Yerel Kahraman, 1983, Film Posteri

Yerel Kahraman

1983 İngiltere KomediRomantik

Filmin konusu: Gelecek vadeden Houston petrol yöneticisi 'Mac' MacIntyre (Peter Riegert), İskoçya'ya yaptığı görünüşte basit bir iş gezisinin hayata bakışını değiştirdiğinde umduğundan fazlasını elde etmiştir. Renkli patronu (Burt Lancaster) tarafından küçük Ferness köyüne gönderilen Mac, şirketinin yeni bir rafineri inşa edebilmesi için kasaba halkından arsalarını satın almak istemektedir. Ancak kırsal hayatın tadına alınca Mac, bu alışverişin doğru tarafında olup olmadığını sorgulamaya başlayacaktır. … devamı »

YönetmenBill Forsyth
2 Yıldız Savaşları: İmparator; Filmin orijinal adı: Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back

Yıldız Savaşları: İmparator

1980 ABD Bilim KurguMacera

Filmin konusu: Yeni Bir Umut'un sonundaki Yavin Savaşı'ndan 3 yıl sonra, İsyan Güçleri'nin üç kahramanı Luke Skywalker, Han Solo ve Prenses Leia Organa Darth Vader ve İmparatorluk güçleri tarafından aranmaktadır. … devamı »

1 Eğer...; Filmin orijinal adı: If....

Ne Ekersen

1968 İngiltere Dram

Filmin konusu: İngiliz Yönetmen Lindsay Anderson'un çektiği "Ne Ekersen" adlı film, 68 kuşağı ruhunun derinliklerinde geziyor. … devamı »