Terry Gilliam: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

5 Sıfır Teorisi, 2013, Film Posteri

Sıfır Teorisi

2013 Romanya İngiltere Fransa ABD Bilim KurguDramFantastik

Filmin konusu: Qohen Leth (Christoph Waltz), her şeyin aslında hiç birşeye eşit olduğunun kanıtlanmaya çalışıldığı gizli bir projeye dahil olur. İnsanlarla iletişim kurmaktan keyif almayan, sıra dışı bir bilgisayar dehası Qohen’in hikayesi, hayatın anlamını aradığı bir maceraya dönüşecektir. Monty Python ve Kutsal Kâse (Monty Python and the Holy Grail), Brezilya (Brazil) ve 12 Maymun (Twelve Monkeys) gibi sevilen yapımların yönetmeni Terry Gilliam'ın yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Christoph Waltz, Mélanie Thierry, David Thewlis ve Tilda Swinton gibi isimler yer alıyor. … devamı »

YönetmenTerry Gilliam
4 12 Maymun; Filmin orijinal adı: Twelve Monkeys

12 Maymun

1995 ABD Bilim KurguDramGerilim

Filmin konusu: 12 Maymun filmi, Cassandra Kompleksi temeline oturtulmuştur. Geleceği görmenin ödül değil, acı verici bir tecrübe olabileceği konusundan hareket edilmiştir. Film, zamanda yolculuk temalı filmlerin arasında en önemli olanlardan biridir. Terry Gilliam imzalı filmin başrollerinde Bruce Willis ve Brad Pitt gibi ünlü isimler yer almıştır. … devamı »

YönetmenTerry Gilliam
3 Balıkçı Kral; Filmin orijinal adı: The Fisher King

Balıkçı Kral

1991 ABD Dramatik komedi

Filmin konusu: Çılgına dönmüş bir adam, ünlü DJ Jack Lucas'ın söylediklerinin yanlış anlaşılması sonucu, ünlü bir New York barında katliam yapar. Jack tavrı nedeniyle bu kişiyi galeyana getirerek hayatının hatasını yapmıştır. Yaklaşık üç yıl sonra amaçsız bir alkoliğe dönüşen Jack, bu kanlı olayda karısının ölümüne tanık olup akıl sağlığını kaybeden bir adam olan Parry (Robin Williams) ile tanışır. Aralarında gelişen yakınlık tam bir dostluk hikayesine dönüşecektir. … devamı »

YönetmenTerry Gilliam
2 Brian'ın Hayatı; Filmin orijinal adı: Monty Python's Life of Brian

Brian’ın Hayatı

1979 İngiltere KomediMacera

Filmin konusu: Brian’ın Hayatı filminde 2 bin yıl önce üç bilge adam bir yapıya girip kralları için dua etmek istemektedir. Yanlış bir odaya giren adamlar, burada kundağa sarılmış bir bebek bulurlar. Bebeği kutsal sayan adamlar ona İsa ismini verirler. Kutsal bir varlık olarak görülen bu bebek, Brian ve çevresi tarafından hayatı boyunca Mesih olarak saygı görecek; bu süreç boyunca din, siyaset, iktidar ve insanoğlu ile ilgili trajikomik olaylar yaşanacaktır. … devamı »

YönetmenTerry Jones
1 Monty Python and the Holy Grail

Monty Python ve Kutsal Kâse

1975 İngiltere FantastikKomediMacera

Filmin konusu: Monty Python ve Kutsal Kâse filminde kral ve onun şövalyeleri, gökten gelen bir emir ile İsa'ya ait olan ama bir o kadar da kayıp olan kutsal kasenin peşine düşmüşlerdir. Bu kutsal kaseyi bulmak için önlerine çıkan tüm tehlikelere göğüs germek zorundadırlar. … devamı »