Frank Marshall: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

17 Jurassic World: Yıkılmış Krallık; Filmin orijinal adı: Jurassic World: Fallen Kingdom

Jurassic World: Yıkılmış Krallık

2018 ABD AksiyonBilim KurguMacera

Filmin konusu: Nublar Adası'ndaki Jurassic World tema parkının kapanmasından 6 ay sonra, bir grup paralı asker, yeni bir genetiği değiştirilmiş melez olan Indoraptor'un yaratılması için Jurassic World lagününden Indominusrex'in kemiklerini kurtarmak için Nublar Adasına gönderilir. Kemikleri geri almak için gönderilen denizaltı Mosasaurus tarafından saldırıya uğrar. … devamı »

16 Assassin's Creed 3D; Filmin orijinal adı: Assassin's Creed

Assassin’s Creed 3D

2016 Fransa ABD AksiyonBilim Kurgu

Filmin konusu: Genetik kodunun kilidini açması ile atalarının hatıralarına erişebilen Callum Lynch, kazandığı bu yetenek sayesinde baskıcı ve güçlü organizasyon Templer'ın karşısına çıkacaktır. Michael Lesslie'nin orijinal senaryosundan perdeye uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Justin Kurzel otururken filmin başrolündeki suikastçi Callum'u ise Michael Fassbender canlandırmıştır. Filmin kadrosunda Marion Cotillard, Jeremy Irons, Brendan Gleeson, Khalid Abdalla, Michael K. Williams gibi isimler yer almıştır. … devamı »

YönetmenJustin Kurzel
15 Jurassic World

Jurassic World

2015 ABD AksiyonBilim KurguMacera

Filmin konusu: Nihayet John Hammond'ın tasarladığı sıradışı park projesi yıllar sonra hayata geçmiştir. Dinozor temalı park, tüm ziyaretçilere açılmıştır. Ancak parkın yıllar içinde azalan ziyaretçi sayısını artırmak için parkın işletme sahipleri farklı bir yol denemeye karar verirler: Yeni bir tür dinozor üretmek. Sinema tarihinin en önemli seri yapımlarından biri olan Jurassic Park'ın bu serisinin yönetmenliğini Zaman Yolcuları (Safety Not Guaranteed) filmiyle tanınan Colin Trevorrow yapmıştır. Filmin senaryo aşamasında ise 4 farklı yazarla birlikte çalışılmıştır. Bu isimlerden biri, ilk Jurassic Park filminde olduğu gibi sonrakilerde de imzası bulunan Michael Crichton'dır. … devamı »

14 Son Hava Bükücü; Filmin orijinal adı: The Last Airbender

Son Hava Bükücü

2010 ABD AileAksiyonFantastikMacera

Filmin konusu: Nickelodeon yapımı animasyon televizyon dizisinden temel alarak sinema perdesine uyarlanan Son Hava Bükücü filmi, Aang'ın hayatta kalma mücadelesini ve maceralarını anlatmaktadır. … devamı »

13 Geçmişi Olmayan Adam; Filmin orijinal adı: The Bourne Identity

Geçmişi Olmayan Adam

2002 Çek Cumhuriyeti Almanya ABD AksiyonGerilim

Filmin konusu: Açık denizin tam ortasında yaşam mücadelesi veren biri, bir balıkçı teknesi tarafından kurtarılır. Adam yavaş yavaş kendine gelmeye başladığında ise geçmişiyle ilgili hiçbir şey hatırlamadığını anlayacaktır. … devamı »

YönetmenDoug Liman
12 İşaretler; Filmin orijinal adı: Signs

İşaretler

2001 ABD Bilim KurguDramFantastik

Filmin konusu: Graham Hess (Mel Gibson), geçmişinde yaşadığı oldukça kötü olaylar nedeniyle artık tanrı inancını yitirmiş olan eski bir rahiptir. Atrık cocukları ve karısının erkek kardeşiyle birlikte çiftçilikle uğraşmaktadır. Günün birinde mısır tarlalarında aniden ortaya çıkaran garip işaretler nedeniyle gerilim dolu günler onları beklemektedir. Altıncı His ve Ölümsüz gibi eserleriyle tüm ABD'nin dikkatini üzerine çeken Shyamalan, bu kez dünya dışı varlıklar mitini merkezine alıyor. … devamı »

11 Geleceğe Dönüş 3; Filmin orijinal adı: Back to the Future Part III

Geleceğe Dönüş 3

1990 ABD Bilim KurguKomediMacera

Filmin konusu: Geleceğe Dönüş 2 filmi ile birlikte ortaya çıkan bu son film, teknik kadro ve oyuncularda bir değişiklik gereği olmaksızın üçlemeyi güzel bir sonla bitiriyor. Serinin bu son yapımı, öncekileri kadar şaşırtıcı olmasa da yine de ortaya keyifli bir yapım çıkmıştır. … devamı »

10 Geleceğe Dönüş 2; Filmin orijinal adı: Back to the Future Part II

Geleceğe Dönüş 2

1989 ABD Bilim KurguKomediMacera

Filmin konusu: Robert Zemeckis’in müthiş bir başarı kazanan 1985 yapımı ilk yapımında filmin devamının geleceğinden kimsenin şüphesi yoktu. Ancak hiç kimse de bu kadar eğlenceli bir devam filmi de beklemiyordu. Aynı kadro, aynı espri anlayışı ve bu kez biraz farklı bir zaman çizgisi. … devamı »

9 Güneş İmparatorluğu; Filmin orijinal adı: Empire of the Sun

Güneş İmparatorluğu

1987 ABD DramSavaşTarihi

Filmin konusu: Steven Spielberg’in, J.G. Ballard’ın yarı otobiyografik romanından uyarlayarak çektiği Güneş İmparatorluğu filminde Christian Bale'i 13 yaşındaki haliyle izliyoruz. Film, Bale'in ileriki yıllarda şekillenecek başarılı kariyeri hakkında ipuçlarını da içermektedir. … devamı »

8 Mor Yıllar; Filmin orijinal adı: The Color Purple

Mor Yıllar

1985 ABD Dram

Filmin konusu: 1900’lerin başında, güneyli bir siyahi kız olan Celie (Whoopi Goldberg), babası tarafından hamile bırakılmıştır. Sonrasında ardından yıllar boyunca efendisi olarak göreceği bir adama evlenmek üzere adeta satılmıştır. Kocasından gördüğü şiddete rağmen tek tesellisi kız kardeşi Nettie’ye yazdığı mektuplardır. Oysa babası Nettie’nin cevaplarının ona ulaşmasına engel olmaktadır. Celie, günün birinde kuru gürültüye papuç bırakmayan ve güçlü bir kadın olan Sofia ile tanışacak ve ondan çok şey öğrenecektir. … devamı »