Steven Soderbergh: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

12 Açlık Oyunları; Filmin orijinal adı: The Hunger Games

Açlık Oyunları

2012 ABD AksiyonBilim KurguDram

Filmin konusu: Yakın bir zamanda Kuzey Amerika kuraklık ve ardından gelen yangın ve kıtlıklarla gücsüzleşerek yıkılmış ve yerini bir başkent ve 12 eyaletten oluşan Panem adında bir ülkeye bırakmıştır. Bu yeni ülkede her sene eyaletlerden kura ile seçilen ikişer gencin katıldığı "Açlık Oyunları" düzenlenmektedir. Türkiye'de Zafer Yolu (Seabiscuit) filminin yazar ve yönetmeni olarak tanıdığımız Gary Ross'un yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği film, Suzanne Collins'in aynı isimli romanından gene Ross tarafından perdeye uyarlanmıştır. Film başrollerini ise Jennifer Lawrence ve Josh Hutcherson paylaşmıştır. … devamı »

YönetmenGary Ross
11 Salgın; Filmin orijinal adı: Contagion

Salgın

2011 Birleşik Arap Emirlikleri ABD Bilim KurguDramGerilim

Filmin konusu: Sıra dışı filmlerin yapımcısı ve yönetmeni Steven Soderbergh'in 2011'de çektiği üçüncü ve son filmi olan Salgın'ın senaryosunda, İspiyoncu! (The Informant!) ve The Man from U.N.C.L.E. filminde de beraber çalıştığı Scott Z. Burns'ün imzası var. 2000'de çektiği Traffic filmiyle En İyi Yönetmen Oscarı'na uzanan Soderbergh'in bu filminde de vazgeçemediği oyuncu Matt Damon'ın yanı sıra oyuncu kadrosu oldukça zengin: Gwyneth Paltrow, Laurence Fishburne, Jude Law, Marion Cotillard, Kate Winslet. Dünya prömiyeri 68. Venedik Film Festivali'nde yapılan film, Filmekimi 2011 programında göze çarpan usta işi yapımlardan. Eleştirmenlerden tam not alan film için, türler arası geçişi seven yönetmen Steven Soderbergh'in 'soğuk' anlatım tarzıyla örtüştüğü yorumları da yapılıyor. … devamı »

10 Che: Birinci Bölüm; Filmin orijinal adı: Che: Part One

Che: Birinci Bölüm

2008 İspanya Fransa ABD BiyografikSavaş

Filmin konusu: Uzunluğu dolayısıyla 'Che' filmini ikiye bölen Steven Soderbergh, ilk bölüm 'The Argentine' (Arjantin) adlı bölümde Küba Devrimini ele almıştır. 1956 yılında Fidel Castro aralarında o zaman doktor olan Ernesto 'Che' Guevera’nın da bulunduğu bir grup isyancıyla Küba’ya yelken açmıştır. Amaçları Amerika’nın desteklediği diktatör Batista Rejimi’ni yıkmaktır. Savaşçı ruhu ve insanları etkileme gücüyle Che, çok kısa süre içerisinde Küba’da geniş bir hareket başlatmış, doktorluktan geniş kitlelerce desteklenen bir devrimciye dönüşmüştür. … devamı »

9 Che: İkinci Bölüm; Filmin orijinal adı: Che: Part Two - Guerrilla

Che: İkinci Bölüm

2008 İspanya ABD BiyografikSavaş

Filmin konusu: 1965 yılında Ernesto ’Che’ Guevara, Küba’daki devrimin ardından Bolivia’da da devrim yapmak için hazırlıklara başlamıştır. Che, Bolivia’da devrimi gerçekleştirmek üzere La Paz’a geldiğinde Bolivia’lı gönüllü askerlerden ve Küba’lı devrimcilerden oluşan bir ekip kurmuştur. Ancak ne yazık ki Che, bu operasyon sırasında bazı engellerle yüzleşmek zorundadır. Elindeki asker sayısının ve askeri stoğun azlığı, kendisinin giderek bozulan sağlığı ve Bolivia halkının büyük kesiminin kendisiyle aynı amaçları taşımaması sebebiyle Bolivia mücadelesi büyük bir başarısızlıkla sonuçlanacaktır. … devamı »

8 Beni Orada Arama; Filmin orijinal adı: I'm Not There

Beni Orada Arama

2007 ABD BiyografikDramatik komediMüzik

Filmin konusu: Tam anlamıyla bir müzik ilahı olan Bob Dylan, kariyeri boyunca sayısız türde klasik üretmiş ardından da bir ömür boyu konuşulacak bir efsane haline gelmiştir. Bu başarısının yanısıra son derece de gizemli ve ketum olduğu da bilinen bir gerçektir. Sanatçının hayatının farklı dönemlerini ve dönüm noktalarını ele alan film, Dylan'ın hayatının saklı kalmış dönemlerine ışık tutuyor. … devamı »

YönetmenTodd Haynes
7 A Scanner Darkly

Karanlığı Taramak

2006 ABD AnimasyonBilim Kurgu

Filmin konusu: Yakın bir gelecekte baskıcı bir toplumda yeraltı dedektifi olarak görev yapan Bob Arctor, küçük ölçekli bir grup uyuşturucu kullanıcısı ile birlikte çalışmaktadır. … devamı »

6 İyi Geceler İyi Şanslar; Filmin orijinal adı: Good Night, and Good Luck.

İyi Geceler İyi Şanslar

2005 ABD DramTarihi

Filmin konusu: Amerika’da TV gazeteciliğinin yeni gelişmeye başladığı 50’li yıllara uzanıyoruz. Edward R. Murrow (David Strathairn) döneminin en hızlı araştırmacı gazetecilerinden birisi ve başını politikacılarla belaya sokmaktan hiç çekinmemektedir. Ekibi ile birlikte komünistleri avlamak üzere tartışmalı bir politika yürüten Joseph McCarthy, gazetecinin inceleme konusu olacak ve ünlü McCarthy dönemi sonuna yaklaşacaktır. Edward R. Murrow, artık Amerikan tarihinin gizli kahramanlarından birisidir. Son derece tehlikeli bir çağda, Soğuk Savaş yıllarında çalışmış ve hayatını gerçekleri söylemek üzerine temellendirmiş bir gazetecidir. … devamı »

5 Solaris

Solaris

2002 ABD Bilim KurguDramRomantik

Filmin konusu: Film, 1972 yapımı aynı adlı yapımın yeniden çevrimidir. Bu kez filmin yönetmen koltuğunda Steven Soderbergh oturmuştur. Bilim kurgu türünün en önemli romanlarından biri olan Stanislaw Lem'in eserini ilk olarak tarzıyla dikkatleri çeken yönetmen Tarkovski, 1972 yılında sinemaya uyarlanmıştı. … devamı »

4 Tehlikeli Aklın İtirafları; Filmin orijinal adı: Confessions of a Dangerous Mind

Tehlikeli Aklın İtirafları

2002 Kanada Almanya ABD BiyografikGerilimKomedi

Filmin konusu: Yarışma programı TV yapımcısı Chuck Barris (Sam Rockwell) kariyerinin zirvesindedir. Yarattığı 'The Dating Game', en iyi programlarından biridir ve kendisine en son buluşu olan 'The Gong Show'a da ev sahipliği yapma görevi verilmiştir. Ancak halkın ve sektördeki kodamanların bilmediği şey, oyun şovunun öncüsü Chuck Barris'in aynı zamanda gizli bir suikastçı ve CIA için çalışıyor olduğudur ve 33 kişiyi öldürdüğünü iddia etmektedir. … devamı »

3 Tatlı Bela; Filmin orijinal adı: Erin Brockovich

Tatlı Bela

2000 ABD BiyografikDramatik komedi

Filmin konusu: Erin Brockovich, insana insan gibi davranılmasının en doğrusu olacağını düşünen bir halk kahramanıdır. Kendini dünya üzerinde haksızlığa uğrayan insanların haklarını aramaya ve onlara yardım etmeye adamıştır. Farkındadır ki bu insanlara yardım ederken kendi hayatına da benzer yardımlarda bulunmakta ve daha iyi bir insan olmaktadır. Film, hukuk eğitimi almamış olmasına rağmen, insan sağlığını tehdit eden çok önemli davalarda haklının kazanmasını sağlayan sıradan ama mücadeleci bir kadının öyküsünü anlatmaktadır. … devamı »