Don Siegel: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

10 Escape from Alcatraz

Alcatraz’dan Kaçış

1979 ABD AksiyonDramPolisiye

Filmin konusu: Kaçılması mümkün olmayan Alcatraz Ada Hapishanesi'nden kaçmayı başaran 3 suçlulunun gerçek hikayesini anlatan film, J. Campbell Bruce'un kitabından sinemeya uyarlamanmıştır. Yönetmenliğini Donald Siegel'in üstlendiği filmin senaryosu ise Richard Tuggle'ın kaleminden çıkmıştır. Filmin başrollerini Clint Eastwood, Patrick McGoohan ve Roberts Blossom üstlenirken Paul Benjamin, Fred Ward ve Jack Thibeau kadroda yer alan diğer oyunculardır. … devamı »

YönetmenDon Siegel
9 Charley Varrick, 1973, Film Posteri

Charley Varrick

1973 ABD DramGerilim

Filmin konusu: Küçük çaplı suçları olan Charley Varrick (Walter Matthau), bir ekibi bir bankayı soymaya yönlendirdiğinde işler tam olarak plana göre gitmez. Plan dışı olanlar sadece kayıplar değil, aynı zamanda onun ve hayatta kalan Harman Sullivan'ın (Andy Robinson) beklediklerinden çok daha fazla nakite sahip olmalarıdır - ve bu mafyaya ait olan bir paradır. Hem polis hem de Molly (Joe Don Baker) adlı acımasız bir katil tarafından peşlerine düşülen Charley ve Harman, küçük servetlerinin tadını çıkaracak kadar uzun yaşayabilecekler midir? … devamı »

YönetmenDon Siegel
8 Kirli Harry; Filmin orijinal adı: Dirty Harry

Kirli Harry

1971 ABD AksiyonGerilimPolisiye

Filmin konusu: Çekimleri stüdyo dışında gerçekleştiren yönetmen Don Siegel, Körfez Şehri San Fransisco’yu, filmin devam serisinde de rastlayacağımız önemli bir özellik olarak kullanmıştır. Film en sürükleyici polisiye filmler arasında yer almaktadır. … devamı »

YönetmenDon Siegel
7 Kadın Affetmez; Filmin orijinal adı: The Beguiled

Kadın Affetmez

1971 ABD Dram

Filmin konusu: Bencil ve kendini beğenmiş bir asker olan John McBurney (Clint Eastwood) savaştan yaralanmış bir şekilde dönmüştür. İyileşmeye başladıktan sonra kadınları kendine aşık ederek onları birbirine düşürmeye başlar. Sonrasında işler iyice sarpa sarmaya başlayacaktır. Başrolünde Clint Eastwood'un yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda ise Don Siegel oturuyor. Film, 1865 yılında Louisiana'da, Amerikan İç Savaşı'nın son günlerinde geçmektedir. … devamı »

YönetmenDon Siegel
6 Coogan's Bluff

Ölüm Oyunu

1968 ABD AksiyonPolisiye

Filmin konusu: Don Siegel'in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Clint Eastwood, Lee J. Cobb, Susan Clark, Don Stroud gibi isimler yer alıyor. … devamı »

YönetmenDon Siegel
5 Invasion of the Body Snatchers

Merihten Saldıranlar

1956 ABD Bilim KurguKorku

Filmin konusu: Superscope'ta çekilen siyah beyaz film, kısmen kara film tarzındadır. Film, 1978 yılında Philip Kaufman yönetmenliğinde yeniden çekilmiştir. … devamı »

YönetmenDon Siegel
4 Kralın Tüm Adamları filmi, 1949 yapımı, film posteri

Kralın Tüm Adamları

1949 ABD Dram

Filmin konusu: Kralın Tüm Adamları, sinemaya 1949 yılında Robert Penn Warren’ın aynı adlı Pulitzer ödüllü romanından uyarlanmıştır. … devamı »

YönetmenRobert Rossen
3 To Have and Have Not

Malik Olmak veya Olmamak

1945 ABD GerilimMaceraRomantik

Filmin konusu: Ernest Hemingway'in aynı isimli romanından uyarlanan filmin yönetmenliğini Howard Hawks yapmıştır. Filmin başrollerini ise unutulmaz çift Humphrey Bogart ve Lauren Bacall paylaşıyor. … devamı »

YönetmenHoward Hawks
2 Kazablanka; Filmin orijinal adı: Casablanca

Kazablanka

1942 ABD DramRomantik

Filmin konusu: Kasablanka, hem unutulmaz bir aşk filmi klasiği olarak hem de Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman’ın unutulmaz oyunculukları ile kült olmuş bir yapımdır. … devamı »

1 Sergeant York

Aslan Yürekli Çavuş

1941 ABD BiyografikDramSavaş

Filmin konusu: 1. Dünya Savaşı esnasında ABD de savaşa dahil olurken orduya genç askerleri toplamaya çalışmaktadır. Howard Hawks'ın yönettiği 2 Oscar ödüllü (En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Film Kurgusu) filmin başrollerini, Gary Cooper, Walter Brennan ve Joan Leslie paylaşıyor. … devamı »

YönetmenHoward Hawks