Jean-Claude Carrière: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

15 Van Gogh: Sonsuzluğun Kapısında, film afişi

Van Gogh: Sonsuzluğun Kapısında

2018 Fransa BiyografikDram

Filmin konusu: Van Gogh’un hayatının bilinmeyenlerinin anlatıldığı yapımın yönetmen koltuğunda Julian Schnabel oturuyor. Senaryosunu yönetmen Schnabel ve Jean-Claude Carrière’nin birlikte kaleme aldığı biyografik yapımın oyuncu kadrosunda Oscar Isaac, Rupert Friend, Mads Mikkelsen gibi isimler yer alıyor. … devamı »

14 Kadınların Gölgesinde; Filmin orijinal adı: L'Ombre des femmes

Kadınların Gölgesinde

2015 İsviçre Fransa Dram

Filmin konusu: Pierre ve Manon fakirlerdir. Hiçbir şey yapmadan belgeseller çekip ve tuhaf işler yapmaktadırlar. Pierre genç bir stajyer olan Elisabeth ile tanışır ve sevgili olurlar. Ama Pierre, Manon'u Elisabeth için terk etmez. İkisiyle de birlikte olmak istemektedir. … devamı »

13 Beyaz Bant; Filmin orijinal adı: Das Weiße Band - Eine deutsche Kindergeschichte

Beyaz Bant

2009 İtalya Fransa Avusturya Almanya Dram

Filmin konusu: Beyaz Bant filmi anlatım tarzıyla izleyiciye eşlik eden öğretmeninin sözlerinde ifade ettiği gibi bu olaylar, 2. Dünya Savaşı Almanya'sının toplumsal temellerini gözler önüne sermektedir. … devamı »

12 Cyrano de Bergerac

Cyrano de Bergerac

1990 Fransa Dramatik komediRomantikTarihi

Filmin konusu: Bazen bir uzuv insanın kaderini tam anlamıyla değiştirme gücüne sahip olabilmektedir. Cryano de Bergerac (Gérard Depardieu), son derece cesur ve romantik bir silahşördür. Şiirle iç içe duruşu ile göz kamaştırıcı bir tiptir aslında ancak onun tüm kadınların kalbini çalabilmesine engel bir burnu vardır. O burun o kadar büyüktür ki her şeyi gölgeye düşürmektedir. Cyrano’nun hayallerini süsleyen genç ve güzel Roxanne, birliğe yeni katılan yakışıklı çömez Christian’ın da fazlası ile hoşuna gitmektedir. Cyrano, kendisine çare olamayacağına inandığı için Christian için bir iyilik yapar ve Roxanne’i kazanması için onun yerine şiirler yazar. Bu şiirlerle Christian’a aşık olan Roxanne, gerçeği bilse herkes için hayat bambaşka olabilecektir. … devamı »

11 Swann'ın Aşkı; Filmin orijinal adı: Un Amour de Swann

Swann’ın Aşkı

1984 Fransa Almanya DramRomantik

Filmin konusu: Filmin yönetmeni olan Oscar ve Altın Palmiye ödülü kazanmış Volker Schlöndorff, Alman Yeni Dalga sinemasının kurucuları arasındadır. 2. Dünya Savaşı sonrasında Wim Wenders, Rainer Werner Fassbinder ve Werner Herzog gibi genç yönetmenlerle birlikte sanatsal filmler çekmiştir. Schlöndorff, özellikle roman uyarlamalarıyla tanınmıştır. Bu filmde de Batı edebiyatının en ünlü eserlerinden birini başarıyla sinemaya aktarmıştır.Ünlü Fransız yazar Marcel Proust’un yedi ciltlik dev eseri 'Kayıp Zamanın İzinde'den yola çıkarak çekilen bu film, zenginliği ve zekâsıyla Fransız sosyetesinde kendine yer edinen Charles Swann’ın yükselişinin ve düşüşünün hikayesini anlatmaktadır. … devamı »

10 Teneke Trampet; Filmin orijinal adı: Die Blechtrommel

Teneke Trampet

1979 Yugoslavya Polonya Fransa Batı Almanya Dram

Filmin konusu: Film, Alman yazar Günther Grass'ın 1959 tarihli kitabından sinemaya uyarlanmıştır. Film, 1979 Altın Palmiye ve 1980 Yabancı Dilde En İyi Film Oscar ödülünü kazanmıştır. … devamı »

9 Arzunun O Belirsiz Nesnesi; Filmin orijinal adı: Cet obscur objet du désir

Arzunun O Belirsiz Nesnesi

1977 İspanya Fransa DramRomantik

Filmin konusu: Orta yaşlı ve zengin bir Fransız olan Mathieu (Fernando Rey) ve güzeller güzeli flamenko dansçısı Conchita (Carole Bouquet) arasındaki sıradışı ve tutku dolu ilişkiyi anlatan filmin hikayesi, Mathieu'nun gözünden geri dönüşlerle anlatılmaktadır. Ünlü yönetmen Luis Buñuel'in en önemli eserlerinden biri Arzunun O Belirsiz Nesnesi filmi, kazandığı birçok ödülün yanısıra 2 dalda Oscar Ödülü'ne de aday gösterilmiştir. … devamı »

YönetmenLuis Buñuel
8 Çete; Filmin orijinal adı: Le Gang

Çete

1977 İtalya Fransa DramPolisiye

Filmin konusu: 1945 senesinde Pariste, daha küçük bir çocukkten ıslahevinden kaçan ve bir çift tarafından evlat edinilen 'Kaçık' lakaplı Robert Lurçat (Alain Delon) ve 4 arkadaşının 2. Dünya savaşından sonra meydana gelen karşılıktan yararlanarak banka ve fabrilarda bir dizi soygun yaparlar. … devamı »

YönetmenJacques Deray
7 Özgürlük Hayaleti; Filmin orijinal adı: Le fantôme de la liberté

Özgürlük Hayaleti

1974 İtalya Fransa Dramatik komedi

Filmin konusu: Luis Buñuel, Özgürlük Hayaleti filminde de semboller ve absürt öğeler aracılığıyla satirik tarzını devam ettirmiştir. … devamı »

YönetmenLuis Buñuel
6 Burjuvazinin Gizli Çekiciliği, 1972, Film Posteri

Burjuvazinin Gizli Çekiciliği

1972 İtalya İspanya Fransa DramKomedi

Filmin konusu: Latin Amerika Miranda Cumhuriyeti'nin (Fernando Rey) büyükelçisi M. Thevenot (Paul Frankeur), karısı Simone (Delphine Seyrig) ve kız kardeşi Florence (Bulle Ogier), Alice Sénéchal'in (Stéphane Audran) ve kocası Henri'nin (Jean-Pierre Cassel) evinde bir akşam yemeği partisine gelirler: Sadece yemek tarihinin konusunda yanılmış olduklarını öğrenmek için... Yönetmen Luis Buñuel'in gerçeküstü fantezisinde, altı burjuva arkadaş asla tam olarak uygun zamanı belirleyemedikleri bir akşam yemeği için tekrar tekrar toplanacaktır. … devamı »

YönetmenLuis Buñuel