François Truffaut: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

14 L'Amour en Fuite

Kaçan Aşk

1978 Fransa KomediRomantik

Filmin konusu: Antoine Doinel (Jean-Pierre Léaud), yolun yarısına merdiven dayamıştır. Yaşamı; ilkokula giden ve müziğe yetenekli oğlu, boşanmak üzere olduğu karısı, plak … devamı »

13 Adele H.'nin Öyküsü; Filmin orijinal adı: L'Histoire d'Adèle H

Adele H.’nin Öyküsü

1975 Fransa DramTarihi

Filmin konusu: Truffaut'un en iyi filmlerinden birisi sayılan Adele H.'nin Öyküsü filmi, birçok eleştirmen tarafından 20. Yüzyıl Rus edebiyatının ulaştığı psikolojik çözümlemeleri sinemaya taşıyan en iyi yapım olarak kabul edilmektedir. Başrol oyuncusu Isabelle Adjani'yi zirveye taşıyan filmin senaryosunu da filmin yönetmeni kaleme almıştır. … devamı »

12 Gecenin Ötesi, 1973, Film Posteri

Gecenin Ötesi

1973 Fransa Komedi

Filmin konusu: Kendini adamış bir film yönetmeni, oyuncular ve ekip arasında kişisel ve profesyonel sayısız krizle başa çıkarken filmini tamamlamak için mücadele etmektedir. … devamı »

11 Gecenin Ötesi filmi, 1973 yapımı, film posteri

Amerikan Gecesi

1973 İtalya Fransa Dramatik komediRomantik

Filmin konusu: Amerikan Gecesi filmi, "Pamela'yı Takdim Edebilir miyim?" adlı filmin çekimleri sırasında yaşanan acı-tatlı olayları sinemaya taşımıştır. Film, sinema sanatının tüm zorluklarıyla boğuşarak hedefine ulaşmayı seçen yönetmen François Truffaut'nun sinemaya ve sinemacılara bir saygı duruşu niteliğindedir. … devamı »

10 Domicile conjugal

Ev Hali

1970 İtalya Fransa KomediRomantik

Filmin konusu: Antoine, uzun süre önce kalbini kaptırdığı Christine ile evlenir. Çift, çiçekler ve keman dersleriyle geçen bir hayat sürer. Antoine bir türlü bitiremediği romanını yazmaya başlar. Christine hamile kaldıktan sonra ise işler değişir, Antoine bu kez gönlünü Japon bir güzele kaptırmıştır. … devamı »

9 The Wild Child; Filmin orijinal adı: L'enfant sauvage

Vahşi Çocuk

1970 Fransa Dram

Filmin konusu: 1806 tarihli bir günlükten yola çıkarak çektiği Vahşi Çocuk (L'Enfant Sauvage) adlı film, yönetmenin daha önce "400 Darbe" adlı filmde işlediği konuyu bir kez daha ele alıyor. … devamı »

8 Baisers volés

Çalınmış Öpücükler

1968 Fransa KomediRomantik

Filmin konusu: Ordudan kovulan Antoine Doinel, uzun süre iş bulamaz ve tanıdıklarının yanına gider. Burada evin kızı Christine'e aşık olur. … devamı »

7 Siyah Gelinlik; Filmin orijinal adı: La Mariée était en noir

Siyah Gelinlik

1968 İtalya Fransa DramPolisiye

Filmin konusu: Truffaut'nun hayranı olduğu, Hitchcock’un da sık sık eserlerini uyarladığı bir yazar olan William Irish'in romanından sinema perdesine uyarlanan Siyah Gelinlik filmi, nişanlısı 5 adam tarafından vahşice öldürülen Julie Kohler'in intikam öyküsünü anlatmaktadır. Filmin konusu aynı zamanda "Kill Bill" filmine de ilham kaynağı olmuştur. … devamı »

6 Fahrenheit 451

Değişen Dünyanın İnsanları

1966 İngiltere Fransa Bilim KurguFantastik

Filmin konusu: Fransız Yeni Dalgası'nın önde gelen isimlerinden François Truffaut'nun yönettiği film, Ray Bradbury'nin ilk olarak 1951 senesinde basılmış kitabından sinemaya uyarlanmıştır. Yapım, François Truffaut'nun ilk renkli ve ilk İngilizce olarak çektiği tek bilimkurgu filmi olma özelliğine sahiptir. Filmin başlıca oyuncu kadrosunda İngiliz aktris Julie Christie, Avusturyalı Oskar Werner, İrlandalı aktör Cyril Cusack ve Alman karakter oyuncusu Anton Diffring yer almışlardır. Değişen Dünyanın İnsanları filminin görüntülerini İngiliz yönetmen ve görüntü yönetmeni Nicolas Roeg çekmiştir. … devamı »

5 The Soft Skin; Filmin orijinal adı: La Peau douce

Yumuşak Ten

1964 Portekiz Fransa DramRomantik

Filmin konusu: François Truffaut’ya Cannes’da Altın Palmiye adaylığı getiren bu etkileyici Yumuşak Ten adlı dram filmi, başarlı karakter analizleri ve durum tahlilleri ile bunları çarpıcı bir dille sunan oyunculuklarla örülmüştür. Truffaut’nun en etkileyici filmlerinden biridir. … devamı »