Janusz Kaminski: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

9 Başlat Ready Player One; Filmin orijinal adı: Ready Player One

Başlat: Ready Player One

2018 ABD AksiyonBilim Kurgu

Filmin konusu: 2045 yılı sonlarına doğru dünyadaki pek çok kent, hurda haline gelmiş arabalarla ve elektronik eşyalarla kaplanmış kenar mahallelere dönüşmüştür. İçerisinde yaşamanın keyif vermediği böylesi bir dünyada OASIS adındaki çok oyunculu çevrimiçi bir oyun, insanlara içerisinde yaşadıkları dünyadan kısa süreli de olsa bir kurtuluş sunmaktadır. İçine girdikleri bu dünyada istedikleri gibi yaşayan insanlar, Batman ile Himalayalara tırmanabilir, Mısır'da piramitler üzerinde kayak yapabilir, hatta cinsiyetlerini bile değiştirebilirler. Yönetmenliğini başarılı yönetmen Steven Spielberg'ün üstlendiği ve senaryosunu Ernest Cline'ın kaleme aldığı Ready Player One'ın başrolünde Tye Sheridan ve Olivia Cooke yer almıştır. … devamı »

8 Lincoln

Lincoln

2012 ABD BiyografikDramTarihi

Filmin konusu: Film, ABD'nin 16. Başkanı olan ve kuzey eyaletlerinde 1861-1865 yılları arasında yaşanan iç savaşa liderlik yapan Lincoln'un son dönemlerini odağına almıştır. İç Savaş'ın hararetli günleri bittikten sonra, Abraham Lincoln (Daniel Day-Lewis) ile kabinesi arasında fikir ayrılıkları daha belirgin hale gelmiştir. En ciddi görüş ayrılığı ise kölelik konusunda yaşanmaktadır. … devamı »

7 Kelebek ve Dalgıç; Filmin orijinal adı: Le scaphandre et le papillon

Kelebek ve Dalgıç

2007 Fransa ABD BiyografikDram

Filmin konusu: 43 yaşındaki Jean-Dominique Bauby (Mathieu Amalric), üç haftalık koma uykusundan sonra nihayet gözlerini açmıştır. Bu mucizevi uyanış doktorlar tarafından şaşkınlıkla karşılanmışır. Bauby fiziksel olarak hiçbir eylemi yerine getirememektedir. Beyin bölgesinde hiçbir sorun yoktur. Tam bu andan itibaren izleyici, Bauby'nin iç sesiyle olaylara tanıklık etmeye başlar. Tek kontrol edebildiği organı sol göz kapağı olan adam, bir mucizeye daha imza atarak insanlarla göz hareketiyle anlaşmaya, dahası hayat hikayesini anlatacağı kitabını yazmaya başlayacaktır. … devamı »

6 Dünyalar Savaşı; Filmin orijinal adı: War of the Worlds

Dünyalar Savaşı

2005 ABD Bilim KurguDramFantastik

Filmin konusu: Orson Welles'in öncülüğünde radyo piyesi olarak kullanılan ve Marslıların istilası diye insanlığı endişeye sürükleyen bu kült bilim kurgu, H.G.Wells’in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanmıştır. Yönetmenliğini Spielberg'in yaptığı filmin bütçesi dev boyutlara ulaşmıştır. … devamı »

5 Azınlık Raporu; Filmin orijinal adı: Minority Report

Azınlık Raporu

2002 ABD Bilim Kurgu

Filmin konusu: Dedektif John Anderton (Tom Cruise), psişik güçlere sahip kahinler ve bazı teknolojik aygıtlar aracılığıyla cinayetleri işlenmeden önce farkedip suçluları yakalayan özel bir polis biriminin başındadır. Günün birinde Anderton’ın kusursuz işlediğine inandığı sistem, birdenbire tersine dönecektir. Avcı olan av durumuna düşecektir. … devamı »

4 Yapay Zeka; Filmin orijinal adı: A.I. Artificial Intelligence

Yapay Zeka

2001 ABD Bilim KurguDramMacera

Filmin konusu: 11 yaşında, kendi halinde bir çocuk olan David'in diğerlerinin farklı olmasının bir nedeni: Tıpkı insan gibi davranması ve kendisinde de insan olduğuna inanmasıdır. Gerçekten de yapay zekaya sahip bir robot olduğu kolayca anlaşılmamaktadır. Sevginin nelere kadir olduğu, filmin sonunda anlaşılan yapım, Spielberg'in Kubrick'in bitiremediği projesini tamamlamak üzere ortaya çıkardığı bir eserdir. Filmin başrollerinden biri de Jude Law'dır. … devamı »

3 Er Ryan'ı Kurtarmak; Filmin orijinal adı: Saving Private Ryan

Er Ryan’ı Kurtarmak

1998 ABD DramSavaş

Filmin konusu: Er Ryan’ı Kurtarmak filmi, 4 çocuk annesi bir kadının İkinci Dünya Savaşı’nda kaybettiği üç oğlundan sonra tek dileği hayatta kalan tek oğlunun savaştan sağ salim dönmesi için yetkililerden yardım istemesi üzerine onu kurtarmak için girişilen mücadeleyi anlatmaktadır. … devamı »

2 Yeni Bir Başlangıç; Filmin orijinal adı: Jerry Maguire

Yeni Bir Başlangıç

1996 ABD Dramatik komediRomantik

Filmin konusu: Becerikli spor menajeri Jerry Maguire (Tom Cruise), vicdani bir kriz geçirdiğinde, şirket çapında içten bir not alır. Ancak bu not, onun işten kovulmasına sebep olur. Temsil ettiği sporculara tutunmak için pek de umudu olmayan Jerry, yeni iş girişiminde kendisine yalnızca bekar anne Dorothy Boyd'un (Renee Zellweger) katılmasıyla kendi yönetim firmasını kurabilmiştir. Tek müşterileri olan futbolcu Rod Tidwell'e (Cuba Gooding Jr.) güvenen Jerry ve Dorothy, işlerini yürütmek için mücadele ederken birbirlerine aşık olurlar. … devamı »

YönetmenCameron Crowe
1 Schindler'in Listesi; Filmin orijinal adı: Schindler's List

Schindler’in Listesi

1993 ABD SavaşTarihi

Filmin konusu: Schindler’in Listesi filmi, Oskar Schindler adlı bir Alman işadamının 2. Dünya Savaşı zamanında Polonya’da kurduğu fabrikada Yahudi işçileri çalıştırması ve bu sayede 1100 Yahudi’nin hayatını kurtarmasını anlatıyor. Filmin kazandığı Oscar Ödülleri: En İyi Film, Yönetim, Kurgu, Sanat Yönetimi, Görüntü, Özgün Müzik ve Senaryo Uyarlaması. … devamı »