Meta Louise Foldager: Yapımcılığını üstlendiği tüm filmler

5 The Wife

Nobel Adayının Karısı

2018 İsveç ABD DramGerilim

Filmin konusu: Joan Castleman (Glenn Close) "her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır" sözünün yaşayan kanıtıdır. İlerlemiş yaşına rağmen hala güzel, zeki ve yetenekli olan Joan, 40 yıllık evliliğinde eşi için her şeyi yapan bir kadın olmuştur. Kendi yeteneğini feda ederek eşinin yükselen edebi kariyeri için elinden geleni yapmıştır. Bu süreçte eşinin sadakatsizliklerini ve bahanelerini de görmezden gelmiştir. Ancak onun da bir yere kadar dayanma gücü vardır. Joan eşine verilen Nobel ödülünü almaya gittiği yolculuklarında eşinden ayrılmaya karar verir. Ancak bu durum, egosu yüksek olsa da her konuda Joan'a bağımlı olan eşi ile Joan'ın arasındaki hassas dengeyi zorlamaya başlayacaktır. … devamı »

YönetmenBjörn Runge

Nobel Adayının Karısı Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Glenn Close; Glenda Veronica Close olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, senarist, yapımcı
Glenn Close   Joan Castleman
Jonathan Pryce; Carmel ,Flintshire,Galler doğumlu John Pryce olarak da bilinen Galli  oyuncu
Jonathan Pryce   Joe Castleman
Max Irons; Londra,İngiltere doğumlu Maximilian Paul Diarmuid Irons olarak da bilinen İngiliz  oyuncu
Max Irons   David Castleman
4 Sınır; Filmin orijinal adı: Gräns

Sınır

2018 İsveç Danimarka DramFantastik

Filmin konusu: Sınır filmi, tuhaf bir kadın olan Tina'nın, kendisi kadar tuhaf bir adamı takıntı haline dönüştürmesi sonucu yaşananları anlatıyor. Yönetmenliğini ve senaristliği Ali Abbasi'nin yaptığı, İsveç yapımı dramatik filmdir. … devamı »

YönetmenAli Abbasi

Sınır Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Eva Melander; İsveçli  oyuncu
Eva Melander   Tina
Eero Milonoff; Helsinki,Finlandiya doğumlu Fin  oyuncu
Eero Milonoff   Vore
Jörgen Thorsson; İsveçli  oyuncu
Jörgen Thorsson   Roland
3 Yasak Aşk; Filmin orijinal adı: En Kongelig Affære

Yasak Aşk

2012 Danimarka DramRomantikTarihi

Filmin konusu: Danimarka kralı VII. Christian (Mikkel Boe Folsgaard) akli dengesini yitirmekte olan kafasına göre hareket eden, uçuk-kaçık biridir. Asabidir. Alkolü, fahişelerle eğlenmeyi ülke yönetiminin önüne geçirmiştir. Zaten kendisine bağlı olan konsey de kralın tescilli deliliğini fırsat bilerek ülkeyi istediği gibi yönetmektedir. İngiltere prensesiyle politik çıkarlar için evlendirilir; Prenses Caroline, ülkeye gelirken sanatçı bir ruhlu bir kral ile evlendiğini sanarken, karşısında hala büyümemiş bir çocuk bulacaktır. Danışmanları tüm ülkede seçkin isimler arasından krala uygun doktor ararken, sıradan bir kasaba doktoru olan Friedrich Struensee (Mads Mikkelsen) çatlak kralın gözüne girer ve sadece kraliyet doktoru olmakla kalmaz kralın en iyi dostu, danışmanı olur. Bu süreçte de kralın çoktan gözden çıkarttığı, sıkıcı bulduğu Kraliçe Caroline (Alicia Vikander) ile de aralarında karşı konulmaz bir çekim oluşmuştur. Doktorun ve kraliçenin yaşadıkları bu gizli aşk, bir ulusun da aydınlanmaya giden yoluna öncülük edecektir. … devamı »

YönetmenNikolaj Arcel

Yasak Aşk Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Mads Mikkelsen; Kopenhag, Danimarka doğumlu Mads Dittman Mikkelsen olarak da bilinen Danimarkalı oyuncu, idari yapımcı
Mads Mikkelsen   Johann Friedrich Struensee
Alicia Vikander; Göteborg,İsveç doğumlu Alicia Amanda Vikander olarak da bilinen İsveçlidansçıoyuncu, yapımcı
Alicia Vikander   Caroline Mathilde
Mikkel Boe Folsgaard; Danimarkalı  oyuncu
Mikkel Boe Folsgaard   VII. Christian
2 Melankoli Film Posteri

Melankoli

2011 İsveç Fransa Danimarka Almanya Bilim KurguDram

Filmin konusu: Filmini 'Bu bir düğün, melankoli ve psikolojik bir felaket filmi' sözleriyle nitelendiren sıradışı yönetmen Lars Von Trier imzalı yapım olan Melankoli filminin başrollerini Kirsten Dunst ve yönetmenin bir önceki filmi Anti Christ (Deccal) filminde de beraber çalıştığı Charlotte Gainsbourg üstleniyor. Senaryosu da Lars von Trier'e ait olan film, Cannes'da yarattığı tartışmaya rağmen birçok eleştirmen ve film araştırmacısı tarafından başyapıt olarak görülmektedir. Kirsten Dunst filmdeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu ödülününde de sahibi olmuştur. … devamı »

Melankoli Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Kirsten Dunst; Point Pleasant, New Jersey, ABD doğumlu Kirsten Caroline Dunst olarak da bilinen Amerikalı model oyuncu, idari yapımcı
Kirsten Dunst   Justine
1 Deccal; Filmin orijinal adı: Antichrist

Deccal

2009 Polonya İtalya İsveç Fransa Danimarka Almanya DramGerilim

Filmin konusu: Senaryosunu Trier’le beraber Anders Thomas Jensen’ın yazdığı film, çocuklarını kaybettikten sonra bir orman evinde bu olayı unutmaya çalışan bir çiftin yaşadıkları travmayı, epik bir görsel şölen eşliğinde sinemaseverlere aktarmayı başarıyor. Willem Dafoe'nun filmdeki performansıyla destan yazdığını söylemek abartılı olmayacaktır. Bilhassa Charlotte Gainsbourg'un hastalıklı kadın karakter rolündeki başarısı kusursuz ve filmin etkisini de en üst düzeye çıkarmayı başarmıştır. … devamı »

Deccal Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Willem Dafoe; Appleton, Wisconsin, ABD doğumlu William Dafoe olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, ortak yapımcı
Willem Dafoe   O (He)