Norman Jewison: Yapımcılığını üstlendiği tüm filmler

6 Hurricane; Filmin orijinal adı: The Hurricane

Onaltıncı Raund

1999 ABD BiyografikDramSpor

Filmin konusu: Robin 'Hurricane' Carter (Denzel Washington), bir boks efsanesidir. Büyük bir yükselişin yaşandığı kariyerinde orta siklet dalında ünvanın bir numaralı adayıdır. Bir gün sevdiği bir arkadaşıyla New Jersey'de bir barda vakit geçirirken mekanda üç kişinin hayatını kaybettiği kanlı bir cinayetler işlenmiştir. Carter, cinayet davasının bir numaralı şüphelisidir. Tüm kariyeri yerle bir olurken Carter, öldürdüğünden şüphelenilen üç kişi için tam 3 kez müebbet hapis cezasına çarptırılacaktır. … devamı »

Onaltıncı Raund Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Denzel Washington; Mount Vernon, New York, ABD doğumlu Amerikalı oyuncu, yapımcı, yönetmen
Denzel Washington   Rubin 'Hurricane' Carter
5 Moonstruck

Ay Çarpması

1987 ABD Dramatik komediRomantik

Filmin konusu: Kocasını yıllar önce trafik kazasında kaybeden Loretta Castorini (Cher), otuzlu yaşların sonunda New York'ta tek başına yaşayan bir kadındır. Yeniden evlenmenin zamanının geldiğini düşünmektedir. Bu nedenle arkadaşı Johnny Cammareri'den (Danny Aiello) gelen teklifi değerlendirmeye karar verir. Ona göre ilk evliliği lanetlidir ve bu kez işlerin yolunda gitmesi için herşeyi yapacaktır. Her ne kadar Johnny'e deliler gibi aşık olmadığını kabul etse de onun son derece kibar ve hoş bir adam olduğuna ve bu sayede mutlu bir aile hayatı kuracağından emindir. Ancak Johnny'nin tuhaf erkek kardeşi bir anda ortaya çıkmış ve ilişkilerini çıkmaza sürüklemiştir. … devamı »

Ay Çarpması Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Cher; El Centro, Imperial, Kaliforniya, ABD doğumlu Cherilyn Sarkisian La Pierre olarak da bilinen Amerikalı şarkıcı, film müziği oyuncu, yapımcı
Cher   Loretta Castorini
Nicolas Cage; Long Beach, Kaliforniya, ABD doğumlu Nicolas Kim Coppola olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı, idari yapımcı
Nicolas Cage   Ronny Cammareri
Danny Aiello; Manhattan, New York City, New York, ABD doğumlu Danny Louis Aiello Jr. olarak da bilinen Amerikalı oyuncu
Danny Aiello   Johnny Cammareri
4 Herkes İçin Adalet; Filmin orijinal adı: ... And Justice for All

Herkes İçin Adalet

1979 ABD Dram

Filmin konusu: Suçluların serbest bırakıldığı, yargıç ve avukatların anlaşmalar yaptığı ve masumların korumasız olduğu bir adalet sisteminde, genç avukat Arthur Kirkland adaletin nereye sürüklendiğini sorgulamaktadır. … devamı »

Herkes İçin Adalet Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Al Pacino; Doğu Harlem, Manhattan, New York City, New York, ABD doğumlu Alfredo James Pacino olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, senarist, yapımcı
Al Pacino   Arthur Kirkland
Jack Warden   Yargıç Rayford
John Forsythe; John Lincoln Freund olarak da bilinen Amerikalı oyuncu
John Forsythe   Yargıç Fleming
3 Damdaki Kemancı; Filmin orijinal adı: Fiddler on the Roof

Damdaki Kemancı

1971 ABD AileDramMüzikal

Filmin konusu: Damdaki Kemancı (Fiddler on the Roof) adlı yapım, kuşkusuz sinemanın en özgün ve etkili müzikallerden biri olarak kabul edilmiştir. Sütçü Tevye rolünü perdede ustalıkla canlandıran Topol, filmin başarısında en büyük pay sahibi olan isimlerin başında gelmektedir. Ukrayna'nın Anatevka beldesinde geçen yapım, geleneklerine sıkı sıkıya bağlı bir grup Musevi köylünün komik, hüzünlü yaşantılarını şiirsel bir üslupla aktarıyor. … devamı »

Damdaki Kemancı Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Haim Topol, İsrailli oyuncu
Topol   Sütçü Tevye
Norma Crane   Golde
Leonard Frey   Motel
2 Thomas Crown Affair, The; Filmin orijinal adı: The Thomas Crown Affair

Kibar Soyguncu

1968 ABD GerilimPolisiyeRomantik

Filmin konusu: Norman Jewison'un en önemli filmlerinden olan bu eser, En İyi Ses kategorisinde Oscar ödülüne layık görülmüştür. Başrollerinde Steve McQueen ve Faye Dunaway gibi önemli oyuncuların yer aldığı film, 1999 senesinde yeniden çekilmiştir. … devamı »

Kibar Soyguncu Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Steve McQueen; Beech Grove, Indiana, ABD doğumlu Terrence Steven McQueen olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı
Steve McQueen (I)   Thomas Crown
Faye Dunaway; Bascom, Missouri, ABD doğumlu Dorothy Faye Dunaway olarak da bilinen Amerikalı oyuncu
Faye Dunaway   Vicky Anderson
Paul Burke   Lt. Eddy Malone
1 Ruslar Geliyor, 1966, Film Posteri

Ruslar Geliyor

1966 ABD KomediSavaş

Filmin konusu: Gloucester adlı bir ada, küçük bir tatil beldesidir. Ancak tatil döneminin sonuna gelindiği için adanın nüfusu giderek azalmıştır. Walt Whittaker (Carl Reiner) adlı bir yazar da New York’a dönme hazırlıklarını sürdürmektedir. Walt’ın evinde ise eşi Elspeth, küçük çocukları Pete ve Annie ile çocuklara bakıcılık yapan komşu kız Alison Palmer vardır. Bu sırada adaya bir Rus denizaltısı fazla yaklaştığı için kuma oturur. Kaptan, denizaltıyı kurtarmak için güçlü bir deniz motoru aramak amacındadır. Bunun için Teğmen Rozanov yönetimindeki dokuz kişilik denizaltı mürettebatı gizlice karaya çıkar ve Walt’ın evini basarlar. … devamı »

Ruslar Geliyor Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Carl Reiner; Amerikalı oyuncu, yönetmen, senarist, seslendirme sanatçısı
Carl Reiner   Walt Whittaker
Eva Marie Saint; Newark, New Jersey, ABD doğumlu Amerikalı oyuncu
Eva Marie Saint   Elspeth Whittaker, Walt’ın eşi
Alan Arkin; Brooklyn, New York City, New York, ABD doğumlu Alan Wolf Arkin olarak da bilinen Amerikalı şarkıcı oyuncu, yönetmen, müzisyen
Alan Arkin   Teğmen Yuri Rozanov