Ejder Yuvası; Filmin orijinal adı: Dragon Nest: Warriors' Dawn
Pasifik Savaşı; Filmin orijinal adı: Pacific Rim
İnsanoğlunu yeryüzünden silme tehlikesiyle karşı karşıya bırakan şey, birdenbire denizin dibinden çıkan Kaiju isimli yaratıklardır. Bu yaratıklar bir yandan gezegenin kaynaklarını tüketirken diğer yandan da çevreye dehşet saçmaktadırlar. Filmin yönetmenliğini ünlü sinemacı Guillermo del Toro üstlenirken Idris Elba, Charlie Hunnam ve Charlie Day filmin başrollerini paylaşmıştır.
Sade Bir Hayat; Filmin orijinal adı: Tao jie
Gittikçe yaşlanan Ah Tao (Deannie Ip) ciddi bir kalp krizi geçirmiştir. Kendisini bildiğinden beri yanında çalıştığı ailenin evinden ayrılmak zorunda kalmıştır. Artık bir huzur evine yerleşmiştir, yalnız ve kimsesizdir. Fakat yıllarca emek verip büyüttüğü Roger (Andy Lau), Ah Tao'yu huzur evinde yalnız bırakmayacaktır.
Salgın; Filmin orijinal adı: Contagion
Sıra dışı filmlerin yapımcısı ve yönetmeni Steven Soderbergh'in 2011'de çektiği üçüncü ve son filmi olan Salgın'ın senaryosunda, İspiyoncu! (The Informant!) ve The Man from U.N.C.L.E. filminde de beraber çalıştığı Scott Z. Burns'ün imzası var. 2000'de çektiği Traffic filmiyle En İyi Yönetmen Oscarı'na uzanan Soderbergh'in bu filminde de vazgeçemediği oyuncu Matt Damon'ın yanı sıra oyuncu kadrosu oldukça zengin: Gwyneth Paltrow, Laurence Fishburne, Jude Law, Marion Cotillard, Kate Winslet. Dünya prömiyeri 68. Venedik Film Festivali'nde yapılan film, Filmekimi 2011 programında göze çarpan usta işi yapımlardan. Eleştirmenlerden tam not alan film için, türler arası geçişi seven yönetmen Steven Soderbergh'in 'soğuk' anlatım tarzıyla örtüştüğü yorumları da yapılıyor.
Ip Man 2; Filmin orijinal adı: Yip Man 2
Uzaylı Arkadaşım; Filmin orijinal adı: Cheung Gong 7 hou
Ti, özel okula giden oğlu Dicky’nin masraflarını karşılamak için zor şartlarda çalışmaktadır. Dicky ise aile durumları iyi olan diğer çocuklarla kaynaşmamaktadır. Kung Fu Sokağı (Kung Fu Hustle) filminin başarılı yönetmeni Stephen Chow’un yazıp yönettiği hem de başrolünde oynadığı film, farklı bir aile filmi olma özelliğine sahiptir.
Dikkat Şehvet; Filmin orijinal adı: Se jie
Usta yönetmen Ang Lee imzalıdır film. Ang Lee, Brokeback Dağı ile En İyi Yönetmen Ödülü’nün sahibi olmuştur.
Aşk Zamanı; Filmin orijinal adı: Fa yeung nin wa
Aşk Zamanı filmi, 1960'lı yılların başlarında Hong Kong'da geçmektedir. Chau (Tony Leung Chiu Wai), lokal bir gazetenin yazı işleri müdürü olarak çalışmaktadır. Karısıyla birlikte büyük oranda Şangaylıların hayatlarını sürdürdükleri bir apartmana taşınırlar. Chau, bir gün kapı komşusu Su Li-zhen (Maggie Cheung) ile karşılaşır. İkisi de eşlerinden bağımsız bir şekilde eşya taşımaktadırlar. Günden güne birbirleriyle yakınlaşmaya başlayan ikili, bir süre sonra tuhaf bir gerçekle karşı karşıya kalacaktır. Bu da eşlerinin de birlikte oldukları gerçeğidir. Artık onların da kendilerini ve ilişkilerini yeniden gözden geçirebilecekleri bir ortam oluşmuştur.
Smokin; Filmin orijinal adı: The Tuxedo
Jimmy Tong, New York'un sokaklarında taksicilik yaparak hayatını kazanmaktadır. Tong, patronu Clark Devlin'ın ani rahatsızlığı sonucu onun bıraktığı işleri devralmak zorunda kalacaktır.
Taiyang you er
Yim Ho'nun En İyi Yönetmen için Gümüş Ayı kazandığı 46. Berlin Uluslararası Film Festivali'ne katılmıştır.
Kayıp Çocuklar Şehri; Filmin orijinal adı: La Cité des enfants perdus
Daha önce Şarküteri filmini yönetmiş dahi yönetmenler Jean-Pierre Jeunet ve Marc Caro'dan yeni bir şaheser duruyor karşımızda.
Center Stage, 1991, Film Posteri
Ruan Ling-yu, Çin sinemasının ilk film yıldızlarından biriydi. 16 yaşına geldiğinde epey geniş çevrelerce tanınan bir aktris olarak nam saldı. Ancak özel hayatının sürekli gündeme gelmesi, ayrıldığı eşiyle ilgili yaşadığı sorunlar ve medyanın sürekli hakkında skandal içerikli haberler yapması genç aktrisi bunalıma soktu. 25 yaşında intiharla noktaladığı yaşamı, filmlerinden parçalarla ve beraber çalıştığı ekibin görüntüleriyle bu filmde hayat bulmuştur.
Chinatown
Chinatown, kocasının kendisini aldattığından şüphelenen bir kadının hikayesini anlatıyor. Ünlü yönetmen Roman Polanski'nin en önemli yapıtlarından olan Oscar'lı filmin başrollerinde Jack Nicholson, Faye Dunaway ve John Huston gibi yıldız oyuncular var.
Enter The Dragon; Filmin orijinal adı: Enter the Dragon
Ejder Kalesi, Bruce Lee’nin dünyaca en meşhur filmi olmasınının nedeni, arkasında Warner Bros.’un tam desteği ve ticari zekasıdır. Ejder Kalesi filmi, Batı dünyasındaki dövüş sanatları filmleri furyasını da tetiklemiştir. Bruce Lee, bu filmin devamı kabul edilen Ölüm Oyunu (Game of Death) filminin çekimleri sırasında hayatını kaybetmiştir. Ejder Kalesi filminin prömiyeri Lee'nin ölümünden bir ay sonra, 19 Ağustos 1973'te Los Angeles'ta yapılmıştır.
Jing Wu Men
Filmde dublör olarak oynayan Jackie Chan, Çin sinema tarihinin en uzun atlayışı olarak bilinen atlayışı gerçekleştirerek Bruce Lee dahil birçok kişinin saygısını ve takdirini kazanmıştır.
Şanghaylı Kadın; Filmin orijinal adı: The Lady from Shanghai
Küba'da iş arayan İrlandalı Michael bir denizcidir. İş ararken bir saldırıya tanıklık eder. Elsa adındaki bir kadını saldırıdan son anda kurtarır. Michael ve Elsa birbirlerine aşık olurlar. Ancak Elsa, ünlü bir avukat olan Arthur Bannister'ın karısıdır.
Shanghai Express

17 sonuç gösteriliyor