François Frey: Dağıtım sorumlusu olarak görev aldığı tüm filmler

19 Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2; Filmin orijinal adı: The Hunger Games - Mockingjay: Part 2

Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2

2015 ABD Bilim KurguMaceraSavaş

Filmin konusu: Katniss Everdeen, Panem halkıyla tam donanımlı hazırlandıkları bir savaşın içerisindeyken Başkan Snow ile karşı karşıya gelir. Panem halkının özgürlük mücadelesine destek olmak için Katniss’ın yakın arkadaşları Gale, Finnick, Peeta ve bir grup hayatlarını tehlikeye atarak 13. Bölge’den ayrılırlar. Yapım, Açlık Oyunları (The Hunger Games) serisinin dördüncü filmidir. Seri, ilk filmin ardından yönetmen koltuğunda bir değişime giderek Ben Efsaneyim (I Am Legend) filminin yönetmeni Francis Lawrence'a emanet edilmiştir. Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2, Peter Craig ve Danny Strong’un senaryosunu yazdığı filmin oyuncu kadrosunda, Oscar ödüllü Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Oscar ödüllü Philip Seymour Hoffman, Jeffrey Wright, Willow Shields, Sam Claflin, Jena Malone, Stanley Tucci ve Donald Sutherland yer almıştır. Film serisine Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 1’de katılan oyuncular ise Oscar ödüllü Julianne Moore, Mahershala Ali, Natalie Dormer, Wes Chatham, Elden Henson ve Evan Ross. … devamı »

Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2 Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Jennifer Lawrence; Indian Hills, Kentucky, ABD doğumlu Jennifer Shrader Lawrence olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı
Jennifer Lawrence   Katniss Everdeen
Josh Hutcherson; Union, Kentucky, ABD doğumlu Joshua Ryan Hutcherson olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı
Josh Hutcherson   Peeta Mellark
Liam Hemsworth; Melbourne, Victoria, Avustralya doğumlu Avustralyalı oyuncu
Liam Hemsworth   Gale Hawthorne
18 Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 1; Filmin orijinal adı: The Hunger Games - Mockingjay : Part 1

Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 1

2014 ABD AksiyonBilim KurguDram

Filmin konusu: Katniss Everdeen, evi olan 12. Bölge'nin bütünüyle yıkıldığını öğrenir. Orada nelere olup bittiğini yakından görmek için oraya geri döner. Gördüğü manzara ise tam anlamıyla korkunçtur. Kazananların kaldıkları evler dışında her şey harabeye dönmüştür. İnsanlar artık yeraltında yaşamaya başlamış ve hükümetin ölümcül politikasının karşısında hayatta kalabilmek için mücadele etmeye başlamışlardır. Büyük bir ilgiyle karşılanan Susan Collins imzalı Açlık Oyunları serisinin 3. halkası olan filmin yönetmenliğini, 2. filmi de yönetmiş olan Francis Lawrence üstlenirken; başrollerde yeniden daha Jennifer Lawrence ve Josh Hutcherson ikilisi yer almıştır. … devamı »

Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 1 Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Jennifer Lawrence; Indian Hills, Kentucky, ABD doğumlu Jennifer Shrader Lawrence olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı
Jennifer Lawrence   Katniss Everdeen
Josh Hutcherson; Union, Kentucky, ABD doğumlu Joshua Ryan Hutcherson olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı
Josh Hutcherson   Peeta Mellark
Liam Hemsworth; Melbourne, Victoria, Avustralya doğumlu Avustralyalı oyuncu
Liam Hemsworth   Gale Hawthorne
17 Kötü Ruh; Filmin orijinal adı: Evil Dead

Kötü Ruh

2013 ABD Korku

Filmin konusu: Filmin oyuncu kadrosunda başrollerinde Jane Levy, Elizabeth Blackmore, Shiloh Fernandez, Jessica Lucas ve Lou Taylor Pucci yer alıyor. Uruguaylı yönetmen Fede Alvarez tarafından yönetilen film, 1981 yapımı korku türünün kült yapıtlarından biri olan 'The Evil Dead'in yeniden uyarlanmış hali. … devamı »

Kötü Ruh Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Jane Levy; Jane Colburn Levy olarak da bilinen Amerikalı oyuncu
Jane Levy   Mia
16 Locke

Locke

2013 İngiltere ABD Gerilim

Filmin konusu: Tom Hardy'nin başrolünde olduğu film tek mekanda, Ivan Locke karakterinin arabasında geçiyor. Bu iddialı yapımın yönetmen koltuğu ise Hummingbird filmiyle ilk yönetmenlik deneyimini gerçekleştiren senarist Steven Knight bulunuyor. … devamı »

Locke Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Tom Hardy; Hammersmith,Londra,İngiltere doğumlu Edward Thomas Hardy olarak da bilinen İngiliz  oyuncu, yapımcı, idari yapımcı
Tom Hardy   Ivan Locke
15 Para Avcısı; Filmin orijinal adı: The Wolf Of Wall Street

Para Avcısı

2013 ABD BiyografikDramKomedi

Filmin konusu: Para Avcısı filmi, gerçek bir yaşam öyküsüne dayanmaktadır. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio), 24 yaşında genç ve hırslı bir adamdır. Para kazanma arzusuyla Wall Street borsasında önce komisyoncu ve ardından Stratton Oakmont adında bir yatırımcı firmasında zengin olmak için her şeyi yapmaya hazır bir CEO olur. 90'ların en hızlı günleridir ve New York işlem salonunda her şey olabilmektedir. Önemsiz tahvillerle birçok yatırımcıyı aldatarak Belfort, kısa zamanda bir para makinasına ve aynı zamanda bir harcama makinasına dönüşmüştür. Bir günde hesapları milyon dolarlarla doldururken o gece hepsini aynı hızda harcayabilmektedir. Profesyonel hayatının yanı sıra uyuşturucu, fahişeler, son derece pahalı lüks fantezilerle dolu kirli bir oyunun içindedir. Bu karakterin hayatındaki her şey abartılı bir şekilde devam ederken, çöküş ise çok yakındır. … devamı »

Para Avcısı Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Leonardo DiCaprio; Los Angeles, Kaliforniya, ABD doğumlu Leonardo Wilhelm DiCaprio olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı, idari yapımcı
Leonardo DiCaprio   Jordan Belfort
Jonah Hill; Jonah Hill Feldstein olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, senarist, yapımcı
Jonah Hill   Donnie Azoff
Margot Robbie; Dalby, Queensland, Avustralya doğumlu Avustralyalı oyuncu, yapımcı, idari yapımcı
Margot Robbie   Naomi Lapaglia
14 Tarzan

Tarzan

2013 Almanya AileAnimasyonMacera

Filmin konusu: Yönetmenliğini Reinhard Klooss'un üstlendiği film klasik Tarzan öyküsünü yeniden kurgulayarak bir aile filmi çerçevesinde ve animasyon türünde beyazperdeye taşıyor. 3 boyutlu olarak çekilen filmin kadrosunda ise Kellan Lutz, Spencer Locke, Robert Capron ve Jaime Ray Newman gibi isimleri yer alıyor. … devamı »

Tarzan Filmi Orijinal Seslendirme Kadrosu : Tamamı için »

Kellan Lutz; Dickinson, Kuzey Dakota, ABD doğumlu Kellan Christopher Lutz olarak da bilinen Amerikalı model oyuncu
Kellan Lutz   Tarzan
Anton Zetterholm   Genç Tarzan
Spencer Locke; Spencer August Locke olarak da bilinen Amerikalı oyuncu
Spencer Locke   Jane Porter
13 Ender's Game: Uzay Oyunları; Filmin orijinal adı: Ender's Game

Uzay Oyunları

2013 ABD AksiyonBilim Kurgu

Filmin konusu: Uzay Oyunları filmi, 2070 yılında geçen, fütüristik bir yapımdır. Yaratık saldırısı sonrasında hayatta kalma mücadelesi veren insan ırkı, IF adında seçkin ordu kurar. Ana karakter Andrew Ender Wiggin (Asa Butterfield) ise özel yeteneklere sahip bir çocuktur. Bazı çocuklar gibi o da gelecekte Bugger'lara karşı savaşması için özel olarak eğitilir. Orson Scott Card'ın romanından perdeye uyarlanan filmin senaryo ve yönetmen koltuğunda 2005 yılında çektiği 'Tsotsi' filmiyle 'Yabancı Dilde En İyi Film' Oscar'ını kazanan Gavin Hood oturuyor. … devamı »

YönetmenGavin Hood
SenaristGavin Hood
Orijinal fikirOrson Scott Card

Uzay Oyunları Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Harrison Ford; Chicago, Illinois, ABD doğumlu Amerikalı oyuncu, uygulayıcı yapımcı
Harrison Ford   Albay Graff
Asa Butterfield; Islington,Londra,İngiltere doğumlu Asa Maxwell Thornton Farr Butterfield olarak da bilinen İngiliz  oyuncu
Asa Butterfield   Ender Wiggin
Hailee Steinfeld; Hailee Caribe Steinfeld olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, idari yapımcı
Hailee Steinfeld   Petra Arkanian
12 New York'ta 2 Gün; Filmin orijinal adı: 2 Days In New York

New York’ta 2 Gün

2012 Fransa Belçika Almanya KomediRomantik

Filmin konusu: Before Sunrise/Before Sunset'in unutulmaz oyuncusu Julie Delpy'nin yazdığı yönettiği ve oynadığı New York'ta 2 Gün, Avrupalılar ile Amerikalıların farklarını onları tek bir eve sıkıştırarak gözler önüne seriyor. … devamı »

New York’ta 2 Gün Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Julie Delpy; Paris, Fransa doğumlu Fransız oyuncu, senarist, yönetmen, müzisyen
Julie Delpy   Marion
Chris Rock; Amerikalı oyuncu, senarist, yönetmen
Chris Rock   Mingus
Albert Delpy; Fransız oyuncu
Albert Delpy   Jeannot
11 The Master

Usta

2012 ABD Dram

Filmin konusu: Eski donanma subayı Freddie Quell (Joaquin Phoenix), tüm dünyayı yerle bir eden 2. Dünya Savaşı'nda cephede görev aldıktan sonra ülkesine dönmüştür. Fakat bundan sonra ne yapacağı, hayatını nasıl şekillendireceği konusunda hiç bir fikri yoktur. Tam bir boşluğa düşmek üzereyken 'The Cause' tarikatının karizmatik lideri Lancaster Dodd (Philip Seymour Hoffman) ile tesadüfen tanışmış ve ona tutunmuştur. Sutton kısa bir sürede vaazlarıyla meşhur olan Dodd'un sağ kolu olur; başta neyin içine sürüklendiğini tam olarak anlamasa da ilerleyen zamanlarda Usta'nın bile önüne geçecektir. … devamı »

Usta Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Joaquin Phoenix; Joaquín Rafael Bottom olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı, senarist, müzisyen
Joaquin Phoenix   Freddie Quell
Philip Seymour Hoffman; Amerikalı oyuncu, uygulayıcı yapımcı, yapımcı
Philip Seymour Hoffman   Lancaster Dodd
Amy Adams; Amy Lou Adams olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, idari yapımcı, uygulayıcı yapımcı
Amy Adams   Peggy Dodd
10 Açlık Oyunları; Filmin orijinal adı: The Hunger Games

Açlık Oyunları

2012 ABD AksiyonBilim KurguDram

Filmin konusu: Yakın bir zamanda Kuzey Amerika kuraklık ve ardından gelen yangın ve kıtlıklarla gücsüzleşerek yıkılmış ve yerini bir başkent ve 12 eyaletten oluşan Panem adında bir ülkeye bırakmıştır. Bu yeni ülkede her sene eyaletlerden kura ile seçilen ikişer gencin katıldığı "Açlık Oyunları" düzenlenmektedir. Türkiye'de Zafer Yolu (Seabiscuit) filminin yazar ve yönetmeni olarak tanıdığımız Gary Ross'un yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği film, Suzanne Collins'in aynı isimli romanından gene Ross tarafından perdeye uyarlanmıştır. Film başrollerini ise Jennifer Lawrence ve Josh Hutcherson paylaşmıştır. … devamı »

Açlık Oyunları Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Jennifer Lawrence; Indian Hills, Kentucky, ABD doğumlu Jennifer Shrader Lawrence olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı
Jennifer Lawrence   Katniss Everdeen
Josh Hutcherson; Union, Kentucky, ABD doğumlu Joshua Ryan Hutcherson olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, yapımcı
Josh Hutcherson   Peeta Mellark
Liam Hemsworth; Melbourne, Victoria, Avustralya doğumlu Avustralyalı oyuncu
Liam Hemsworth   Gale Hawthorne