John Knoll: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

9 Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi; Filmin orijinal adı: Rogue One: A Star Wars Story

Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi

2016 ABD AksiyonBilim KurguMacera

Filmin konusu: Gareth Edwards'ın yönetmeni olduğu filmin başrolünü Felicity Jones canlandırıyor. Kadroda ayrıca Ben Mendelsohn, Riz Ahmed, Diego Luna, Mads Mikkelsen ve Forest Whitaker da yer alıyor. Senaryo ise Chris Weitz'a ait. … devamı »

8 Pasifik Savaşı; Filmin orijinal adı: Pacific Rim

Pasifik Savaşı

2013 ABD AksiyonMacera

Filmin konusu: İnsanoğlunu yeryüzünden silme tehlikesiyle karşı karşıya bırakan şey, birdenbire denizin dibinden çıkan Kaiju isimli yaratıklardır. Bu yaratıklar bir yandan gezegenin kaynaklarını tüketirken diğer yandan da çevreye dehşet saçmaktadırlar. Filmin yönetmenliğini ünlü sinemacı Guillermo del Toro üstlenirken Idris Elba, Charlie Hunnam ve Charlie Day filmin başrollerini paylaşmıştır. … devamı »

7 Rango

Rango

2011 ABD AnimasyonMacera

Filmin konusu: Kişilik sorunu yaşayan oyuncu bir bukalemun'un başrolde olduğu bu eğlenceli animasyon filmi. Film, tatsız ve kötü şeylerden hep sakınan ve sıradan bir evcil hayvan yaşamı süren bukalemun Rango'nun başından geçen dönüşüm hikayesini anlatıyor. … devamı »

6 Avatar

Avatar

2009 ABD Bilim KurguMacera

Filmin konusu: 3D boyutlu, son teknoloji ürünü ve ciddi anlamda yüksek bütçeli Avatar filminin yönetmeni James Cameron’e, Titanik, Yaratıklar ve Terminator filmlerinden ötürü zaten seyircilerin bir hayranlığı vardı. Cameron bu sefer Pandora gezegeninin eşsiz güzeliğini bize tüm teknolojik imkanları kullanarak sinema seyircisiyle buluşturuyor. … devamı »

YönetmenJames Cameron
5 Yıldız Savaşları: Bölüm III - Sith'in İntikamı; Filmin orijinal adı: Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith

Yıldız Savaşları: Bölüm III – Sith’in İntikamı

2005 ABD AksiyonBilim KurguMacera

Filmin konusu: Kahraman ve bilge Jedi'ler fazlasıyla uzayan savaştan ötürü oldukça yorgun düşmüşlerdir. Asıl problem ise savaşı bahane gösterip demokrasiyi rafa kaldırmaya çalışan şansölyenin gizli planlarıdır. … devamı »

YönetmenGeorge Lucas
4 Yıldız Savaşları: Bölüm II - Klonlar'ın Saldırısı; Filmin orijinal adı: Star Wars: Episode II - Attack of the Clones

Yıldız Savaşları: Bölüm II – Klonlar’ın Saldırısı

2002 ABD Bilim KurguFantastikMacera

Filmin konusu: Açgözlü Ticaret Federasyonu'nun Naboo’ya karşı başlattığı işgalin yenilgiyle sonuçlanmasının üzerinden 10 sene geçmiştir. İlk filmde 9 yaşında olan Anakin Skywalker artık 19 yaşına girmiştir ve Obi Wan’ın denetimi altında Jedi Eğitimini sürdürmektedir. Jedi düzenini kendi isteğiyle terkeden eski Jedi Ustası Count Dooku ise gizlice Darth Sidious’la birlikye çalışmaya başlayarak Ayrılıkçılar grubunun başına geçmiştir ve galakside huzursuzluk yaratmaktadır. … devamı »

YönetmenGeorge Lucas
3 Görev Mars; Filmin orijinal adı: Mission to Mars

Görev Mars

2000 ABD Bilim KurguDramMacera

Filmin konusu: 2020'de Luke Graham (Don Cheadle) tarafından yönetilen Mars I görevi, Mars gezegeni için başlatılmıştır. … devamı »

2 Star Wars: Bölüm I - Gizli Tehlike; Filmin orijinal adı: Star Wars: Episode I - The Phantom Menace

Yıldız Savaşları: Bölüm I – Gizli Tehlike

1999 ABD Bilim KurguFantastikMacera

Filmin konusu: Yıldız Savaşları: Bölüm I - Gizli Tehlike filmiyle bizi orijinal Yıldız Savaşları üçlemesinin kökenlerine götürmek için on yıllarca bekleyen George Lucas, efsane filme iyi bir başlangıç yapmıştır. Yine o zamana kadar görülmemiş görkemde bilim kurgu dünyaları yaratmıştır. Tüm bunlara rağmen serinin hayranları, orijinal üçlemedeki epik havanın daha hafif ve mizahi bir tonla değiştirilmiş olmasından rahatsız olmuştur. … devamı »

YönetmenGeorge Lucas
1 Yıldız Savaşları; Filmin orijinal adı: Star Wars: Episode IV - A New Hope

Yıldız Savaşları: Bölüm IV – Yeni Bir Umut

1977 ABD Bilim KurguMacera

Filmin konusu: Yapım tarihine göre serinin ilk filmi, fakat hikâyenin kronolojik sıralamasına göre 4. filmidir. Macera hız kesmeden devam edecek, özellikle Lucas, kuşaklar boyunca pek çok kişinin gönlünde taht kuracaktır. … devamı »

YönetmenGeorge Lucas