John Barry (II): Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

6 Saturn 3, 1980, film posteri

Saturn 3

1980 İngiltere Bilim KurguGerilimMacera

Filmin konusu: Satürn 3 filmi, Stanley Donen tarafından yapımcılığı üstlenilen ve yönetilen ve Farrah Fawcett, Kirk Douglas ve Harvey Keitel'in rol aldığı 1980 yapımı İngiliz bilim kurgu filmidir. … devamı »

5 Yıldız Savaşları: İmparator; Filmin orijinal adı: Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back

Yıldız Savaşları: İmparator

1980 ABD Bilim KurguMacera

Filmin konusu: Yeni Bir Umut'un sonundaki Yavin Savaşı'ndan 3 yıl sonra, İsyan Güçleri'nin üç kahramanı Luke Skywalker, Han Solo ve Prenses Leia Organa Darth Vader ve İmparatorluk güçleri tarafından aranmaktadır. … devamı »

4 Superman

Superman

1978 İngiltere ABD AksiyonBilim KurguMacera

Filmin konusu: Superman filmi, başrolde 2004 yılında yaşamını yitiren 2 ölümsüz ismin, Christopher Reeve ve Marlon Brando’nun yanısıra Gene Hackman’ı da barındıran, çoktan klasikler arasına girmiş bir filmdir. … devamı »

3 Yıldız Savaşları; Filmin orijinal adı: Star Wars: Episode IV - A New Hope

Yıldız Savaşları: Bölüm IV – Yeni Bir Umut

1977 ABD Bilim KurguMacera

Filmin konusu: Yapım tarihine göre serinin ilk filmi, fakat hikâyenin kronolojik sıralamasına göre 4. filmidir. Macera hız kesmeden devam edecek, özellikle Lucas, kuşaklar boyunca pek çok kişinin gönlünde taht kuracaktır. … devamı »

YönetmenGeorge Lucas
2 Otomatik Portakal; Filmin orijinal adı: A Clockwork Orange

Otomatik Portakal

1971 İngiltere ABD Bilim KurguDram

Filmin konusu: Otomatik Portakal filmi, şiddet bağımlısı gençlerden kurulu bir çetenin, çevrelerine saçtığı dehşet ve korkuyu işleyerek bir korku imparatorluğunun nasıl büyüdüğünü göstermiştir.Filmi Anthony Burgess'in aynı isimli eserdinden sinemaya uyarlanmıştır. … devamı »

1 Çılgın Savaşçılar; Filmin orijinal adı: Kelly's Heroes

Çılgın Savaşçılar

1970 Yugoslavya ABD KomediMaceraSavaş

Filmin konusu: Çılgın Savaşçılar filminin yönetmeni Brian G. Hutton, bir önceki kendi savaş filmi Kartal Yuvası (Where Eagles Dare, 1968) ile Robert Aldrich'in ünlü 2. Dünya Savaşı filmi 12 Kahraman Haydut (The Dirty Dozen, 1967)'un ortak macera kalıplarını harmanlayıp bunlara western filmlerinin çarpıcı tarzlarını da ekleyince ortaya bu türün en sıradışı filmlerinden biri çıkmış ve film hemen klasikler arasına girmiştir. … devamı »