James Cameron: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

11 Alita: Savaş Meleği; Filmin orijinal adı: Alita : Battle Angel

Alita: Savaş Meleği

2019 Kanada Arjantin ABD AksiyonBilim Kurgu

Filmin konusu: Yukito Kishiro’nun çizgi serisinden perdeye uyarlanan Alita: Savaş Meleği filmi, 26. yüzyılda yaşanan bir hikayeyi bizlere aktarıyor. Tüm gelecekte geçen hikayeler de olduğu gibi dünya asil ve zenginler, fakir ve serseriler olarak ikiye bölünmüştür. İyi vatandaşlar Tiphares’te zenginlik içinde yaşarken alt tabaka Scrap Yard adlı bir harabe şehirde yaşam savaşı vermektedir. Tiphares'ten kovulmuş eski bir vatandaş olan Doktor Ido (Christoph Waltz) bir gün yaralı bir cyborg kız bulur ve onu onarıp adını Alita (Rosa Salazar) koyar. Filmin hikayesi de asıl olarak bundan sonra, Alita’nın kimlik arayışıyla başlayacaktır. … devamı »

10 Terminatör: Kara Kader; Filmin orijinal adı: Terminator: Dark Fate

Terminatör: Kara Kader

2019 ABD AksiyonBilim Kurgu

Filmin konusu: Terminatör: Kara Kader filmi, Sarah Connor (Linda Hamilton) ve T-800 Terminatör (Arnold Schwarzenegger) karakterlerini ve oyuncularını 23 yıl sonra yeniden bir araya getirmiştir. Filmde gelecekten geçmişe gönderilen Terminatörlere (Yokedici) karşı zorlu bir mücadeleye giren Sarah Connor'ın farklı bir hikayesi anlatılmaktadır. … devamı »

YönetmenTim Miller
9 Terminatör: Genisys; Filmin orijinal adı: Terminator Genisys

Terminatör: Genisys

2015 ABD AksiyonBilim Kurgu

Filmin konusu: Mahşer Günü'nden 30 sene sonra, John Connor annesini kurtarmak ve büyük yangını durdurmak üzere en yakın arkadaşı Kyle Reese'i geri göndermiştir. Ancak Reese, bazı şeylerin değiştiğinden bihaberdir. Serinin 5. filminin senaristliğini ilk iki filmde de imzası bulunan William Wisher üstlenirken yönetmen koltuğunda Alan Taylor yer almıştır. … devamı »

YönetmenAlan Taylor
8 Avatar

Avatar

2009 ABD Bilim KurguMacera

Filmin konusu: 3D boyutlu, son teknoloji ürünü ve ciddi anlamda yüksek bütçeli Avatar filminin yönetmeni James Cameron’e, Titanik, Yaratıklar ve Terminator filmlerinden ötürü zaten seyircilerin bir hayranlığı vardı. Cameron bu sefer Pandora gezegeninin eşsiz güzeliğini bize tüm teknolojik imkanları kullanarak sinema seyircisiyle buluşturuyor. … devamı »

YönetmenJames Cameron
7 Terminatör 3: Makinelerin Yükselişi; Filmin orijinal adı: Terminator 3 : Rise of the Machines

Terminatör 3: Makinelerin Yükselişi

2003 Japonya İngiltere Almanya ABD AksiyonBilim Kurgu

Filmin konusu: John Connor basit bir şekilde sürdürdüğü hayatında bir işçi olarak bir yaşamaktadır. Annesi Sarah Connor yaşamını yitirmiştir. Ancak gelecekteki makineler, kendisini öldürmek için çok daha gelişmiş T-X serisinde üretilen robotu John'un yaşadığı zaman dilimine gönderirler. … devamı »

6 Solaris

Solaris

2002 ABD Bilim KurguDramRomantik

Filmin konusu: Film, 1972 yapımı aynı adlı yapımın yeniden çevrimidir. Bu kez filmin yönetmen koltuğunda Steven Soderbergh oturmuştur. Bilim kurgu türünün en önemli romanlarından biri olan Stanislaw Lem'in eserini ilk olarak tarzıyla dikkatleri çeken yönetmen Tarkovski, 1972 yılında sinemaya uyarlanmıştı. … devamı »

5 Titanik; Filmin orijinal adı: Titanic

Titanik

1997 ABD DramRomantik

Filmin konusu: Dünyanın unutmak istediği felaketlerden olan 'Titanik faciası', dev prodüksiyonların yönetmeni James Cameron tarafından sinema perdesine yansıtılan görkemli bir filmdir. James Cameron'un seyirciye bir zaman makinesiyle yolculuk ettiği hissini uyandırırcasına gerçeğe yakın filmi Titanik (Titanic), tam 14 dalda Oscar adayı olarak 'En İyi Film' dahil toplamda 11 ödülün sahibi olmuştur. … devamı »

YönetmenJames Cameron
4 Tuhaf Günler; Filmin orijinal adı: Strange Days

Tuhaf Günler

1995 ABD AksiyonBilim Kurgu

Filmin konusu: 1999 senesinin son iki gününde geçen Tuhaf Günler filmi, bir hayat kadını cinayetinin arkasındaki gerçeği ortaya çıkarmaya çalışırken, bir kaydedicinin anılarını ve fiziksel duyumlarını inceleyen eski bir polis olan karaborsacının hikayesini anlatıyor. … devamı »

3 Gerçek Yalanlar; Filmin orijinal adı: True Lies

Gerçek Yalanlar

1994 ABD AksiyonGerilimKomedi

Filmin konusu: Hiçbir insan, hayatınını çoğunlukla dışarıdan görüldüğü gibi bir yaşamamaktadır. Filmde Harry Tasker'ı bunun iyi bir örneği olarak karşımıza çıkmaktadır. Harry, bir gizli ajandır ancak karısı onu bilgisayar firmasında satış görevlisi olarak çalışan biri olarak bilmektedir. … devamı »

YönetmenJames Cameron
2 Terminatör 2: Mahşer Günü; Filmin orijinal adı: Terminator 2 : Judgement Day

Terminatör 2: Mahşer Günü

1991 ABD AksiyonBilim Kurgu

Filmin konusu: Terminatör 2: Mahşer Günü, 2009 senesinde geçmektedir. … devamı »

YönetmenJames Cameron