Cedric Gibbons: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

36 High Society

Yüksek Sosyete

1956 ABD MüzikalRomantik

Filmin konusu: Yüksek Sosyete filmi, Philip Barry'in yazdığı tiyatro oyunu The Philadelphia Story adlı eserden sinemaya uyarlanmıştır. … devamı »

35 Lust for Life

Ölmeyen insanlar

1956 ABD BiyografikDram

Filmin konusu: Ölmeyen insanlar (Lust for Life) filmi, ressam Vincent van Gogh’un hayatını konu alan ve aynı isimli Irving Stone romanından uyarlanmış … devamı »

34 The Student Prince

Talebe Prens

1954 ABD Müzikal

Filmin konusu: Bir prens, bir görev için kişisel mutluluğundan vazgeçmeden önce bir barmen kızla romantizm yaşamaktadır. … devamı »

33 Bad Day at Black Rock

Bad Day at Black Rock

1954 ABD DramGerilim

Filmin konusu: Savaşta ağır şekilde yaralandıktan sonra tek kolunu kaybeden John J. Macreedy, şimdilerde çiftçilik yaparak yaşamını sürdürmektedir. … devamı »

YönetmenJohn Sturges
32 The Band Wagon

Asri Aşıklar

1953 ABD MüzikalRomantik

Filmin konusu: Asri Aşıklar filmi, yaşı ilerleyen bir dansçının Broadway'deki bir rolle kariyerinde yeni bir başlangıç yapmak istemesini anlatmaktadır. … devamı »

31 The Actress, 1953, Film Posteri

The Actress

1953 ABD BiyografikDramatik komediKomedi

Filmin konusu: Eski bir denizci olan Clinton Jones (Spencer Tracy), şimdilerde daha mütevazı bir işte çalışmaktadır. 17 yaşındaki kızı Ruth (Jean Simmons) bir sinema oyuncusu olmuştur. Ruth, sinema oyuncusu olmanın kendisinin kaderi olduğunu düşünmektedir. Fakat Clinton, kızının böyle bir rüyası olduğunu bilmemektedir ve bununla beraber kızının hayatını bu şekilde yürütüp yürütemeyeceği konusunda endişelere sahiptir. Clinton ve eşi Annie kızlarının onun için öngördükleri daha normal bir hayatı yaşamasını istemektedir. Ayrıca Clinton, kızının Fred Whitmarsh (Anthony Perkins) ile evlenmesini istemektedir. Fakat Clinton en sonunda kızının yaşam amacının ne olduğunu bulurken Ruth ise babasının vereceği tepkinin sonuçlarının üstesinden gelmek zorunda kalacaktır. … devamı »

YönetmenGeorge Cukor
30

Aktris

1953 ABD BiyografikDramatik komedi

Filmin konusu: Eski bir denizci olan Clinton Jones şimdilerde daha mütevazı bir işte çalışmaktadır. 17 yaşındaki kızı Ruth ise bir aktris olmuştur. … devamı »

YönetmenGeorge Cukor
29 Jül Sezar

Jül Sezar

1953 ABD DramEpikTarihi

Filmin konusu: 4 dalda Oscar'a aday olup 2 dalda bu ödülü kazanan filmin bir diğer özelliği de en fazla gişe yapan Shakespare uyarlaması olmasıdır. Yönetmenlğini Joseph L. Mankiewicz’in üstlendiği başrollerinde ise Louis Calhern, Marlon Brando, James Mason rol almıştır. … devamı »

28 Paris'te Bir Amerikalı; Filmin orijinal adı: An American in Paris

Paris’te Bir Amerikalı

1951 ABD MüzikalRomantik

Filmin konusu: Yönetmenliğini Vincente Minnelli'nin üstlendiği Oscarlı filmin yıldızları ise Gene Kelly, Leslie Caron ve Oscar Levant. … devamı »

27 Paris'te Bir Amerikalı; Filmin orijinal adı: An American in Paris

Paris’te Bir Amerikalı

1951 ABD MüzikalRomantik

Filmin konusu: Yönetmenliğini Vincente Minnelli'nin üstlendiği Oscar ödüllü filmin yıldızları ise Gene Kelly, Leslie Caron ve Oscar Levant'tan oluşuyor. … devamı »