Peter Yates: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

5 Kostümcü, 1983, DVD Posteri

Kostümcü

1983 İngiltere Dram

Filmin konusu: Film, Ronald Harwood tarafından yazılan 2. Dünya Savaşı'nın son döneminde ünlü bir tiyatro oyuncusu ve onun kostümcüsü arasındaki ilişkiyi anlatmaktadır. Tura çıkan ekibin sergilediği King Lear oyununda bazı aksiliklerle meydana gelir. Sir (Albert Finny), tüm huysuzluğuyla usta işi bir performans sergilerken yardımcısı Norman (Tom Courtenay) çıkan sorunları düzeltmeye çalışır. Filmin tamamı kuliste ve sahnede geçmektedir. … devamı »

YönetmenPeter Yates
4 İki Sevgili, 1969, Film Posteri

İki Sevgili

1969 ABD DramRomantik

Filmin konusu: John ve Mary bir gece kulübünde tanışır ve John`un evinde beraber olurlar. Ancak yaşadıkları ilişkinin devam edip edeceği konusunda ikisinin de kafası karşıktır. Film o dönemin ilişki kurma biçimini gözler önüne sermektedir. … devamı »

YönetmenPeter Yates
3 Bullitt

Gangsterin Kaderi

1968 ABD AksiyonGerilimPolisiye

Filmin konusu: Robert L. Pike’nin "Mute Witness" adlı romanından sinemaya uyarlanan Gangsterin Kaderi (Bullitt) filmi, hem İngiliz sinemacı Peter Yates’in Hollywood’daki ilk işi olarak hem de dönemin yakışıklı aktörü Steve McQueen’i barındıran kadrosu ve ilgi çekici konusuyla tadı uzun yıllarca damaklarda kalan bir yapımdır. … devamı »

YönetmenPeter Yates
2 Navaron'un Topları; Filmin orijinal adı: The Guns of Navarone

Navaron’un Topları

1961 İngiltere ABD AksiyonDramMacera

Filmin konusu: Alistair MacLean’in romanından uyarlanan film, tüm zamanların en başarılı savaş filmlerinden biri olarak kabul ediliyor. Bunda senaryo kadar, parlak oyuncu kadrosunun da etkisi var. Ayrıca göz alıcı efektleriyle Oscar ödülü kazandığını da belirtmek gerek. … devamı »

1 Sons and Lovers

Oğullar ve Aşıklar

1960 İngiltere Dram

Filmin konusu: 4 çocuk annesi ve eğitimli bir kadın olan Bayan Gertrude Morel'in madenci olan kocası Walter Morel, aşırı içki içmeye başlamış, sorumsuz ve kaba bir adamdır. Bundan ötürü Bayan Morel, çocuklarına hem annelik hem babalık yapmaya başlamıştır. Tüm umutlarını oğullarına bağlamıştır. 3 oğlu bir de kızı olan Gertrude Morel, yeni nişanlanan ve gözbebeği olan büyük oğlunu beklenmedik bir anda kaybedince tüm ilgisini ortanca oğlu olan Paul'a yöneltmiştir. Annesinin dayanılmaz sahiplenme duygusu yüzünden Paul'un yaşamı değişmeye başlamıştır. Paul, yaşamına giren diğer kadınlarla, kişisel mutluluğuyla ve annesi arasında sıkışıp kalmıştır. … devamı »

YönetmenJack Cardiff