Jack Cardiff: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

11 Nil'de Ölüm; Filmin orijinal adı: Death on the Nile

Nil’de Ölüm

1978 İngiltere GerilimPolisiye

Filmin konusu: Film, 11 Şubat 2022 tarihinde Kenneth Branagh yönetmenliğinde yeni versiyonu ile gösterimde! … devamı »

10 Sons and Lovers

Oğullar ve Aşıklar

1960 İngiltere Dram

Filmin konusu: 4 çocuk annesi ve eğitimli bir kadın olan Bayan Gertrude Morel'in madenci olan kocası Walter Morel, aşırı içki içmeye başlamış, sorumsuz ve kaba bir adamdır. Bundan ötürü Bayan Morel, çocuklarına hem annelik hem babalık yapmaya başlamıştır. Tüm umutlarını oğullarına bağlamıştır. 3 oğlu bir de kızı olan Gertrude Morel, yeni nişanlanan ve gözbebeği olan büyük oğlunu beklenmedik bir anda kaybedince tüm ilgisini ortanca oğlu olan Paul'a yöneltmiştir. Annesinin dayanılmaz sahiplenme duygusu yüzünden Paul'un yaşamı değişmeye başlamıştır. Paul, yaşamına giren diğer kadınlarla, kişisel mutluluğuyla ve annesi arasında sıkışıp kalmıştır. … devamı »

YönetmenJack Cardiff
9 Scent of Mystery

Scent of Mystery

1960 ABD GerilimPolisiye

Filmin konusu: Tatilde olan İngiliz Oliver Larker, İspanya'da genç bir Amerikalı turisti öldürme planını farkeder. Senaryo 1947 Kelley Roos tarafından yazılan romandan sinema perdesine uyarlanmıştır. Romandaki hikaye aslında New York’ta geçmektedir. Kelley Roos, 1959’da bu senaryonun İspanya’da kurgulanmış halini de basıma hazırlamıştır. … devamı »

YönetmenJack Cardiff
8 Prens ve Şov Kızı; Filmin orijinal adı: The Prince and the Showgirl

Prens ve Şov Kızı

1957 İngiltere ABD KomediRomantik

Filmin konusu: Avrupa’nın her bölgesinden çeşitli temsilciler, 1991 senesinde V . George ve Kraliçe Mary’nin taç giyme törenleri için Londra’ya gelmiştir. Bu temsilcilerden biri Carpathia Krallığı’nı temsilen gelen kişi Prens Charles’tır. İnsanlık tarihinin en önemli figürlerinden biri olan Marilyn Monroe’yu tüm cazibesiyle başrolde görme fırsatına eriştiğimiz bu film, The Sleeping Prince isimli tiyatro oyunundan esinlenilerek oluşturulup 2011 yapımı "My Week With Marilyn" filminin çıkış noktası olmuştur. … devamı »

7 The Barefoot Contessa

Çıplak Ayaklı Kontes

1954 ABD Dram

Filmin konusu: Yönetmenliğini ve senaristliğini Joseph L. Mankiewicz'in yaptığı filmin başrollerinde Humphrey Bogart, Ava Gardner ve Edmond O'Brien yer almıştır. … devamı »

6 Pandora and the Flying Dutchman

Pandora

1951 İngiltere ABD DramFantastikRomantik

Filmin konusu: Film, 1930'lu yılların başlarında İspanya'da geçmektedir. Güzelliğiyle tüm erkekleri büyüleyen Pandora, kasabaya gelen bir Hollandalı'ya aşık olur. … devamı »

YönetmenAlbert Lewin
5 Afrika Kraliçesi; Filmin orijinal adı: The African Queen

Afrika Kraliçesi

1951 İngiltere ABD MaceraRomantikSavaş

Filmin konusu: Katharine Hepburn ve Humphrey Bogart gibi 2 ünlü oyuncuyu bir araya getiren Afrika Kraliçesi filmi, Humphrey Bogart'a En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar ödülü kazandırmıştır. … devamı »

YönetmenJohn Huston
4 Kapri Aşıkları; Filmin orijinal adı: Under Capricorn

Kapri Aşıkları

1949 İngiltere ABD Dram

Filmin konusu: Usta Yönetmen Hithcock, bu filminde psikolojik hastalıklar üzerinden ilerleyerek psikolojinin derinliklerine inmektedir. Ayrıca bizleri etkileyecek bir başka durum ise kuşkusuz başrolde Ingrid Bergman’nın oynamasıdır. … devamı »

3 Kırmızı Pabuçlar; Filmin orijinal adı: The Red Shoes

Kırmızı Pabuçlar

1948 İngiltere DramMüzikRomantik

Filmin konusu: Genç yaşına rağmen başarılı bir balerin olma yolunda ilerleyen Vicky Page, asil bir kökene sahip olan tanınmış bir ailenin kızıdır. … devamı »

2 Siyah Nergis Film Posteri

Siyah Nergis

1947 İngiltere Dram

Filmin konusu: Himalayalar'ın eteklerindeki terk edilmiş bir binada bir grup rahibe yaşamaktadır. Onlara liderlik eden kişi de hemşire Clodagh'dır. … devamı »