Orson Welles: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

17 F for Fake

Hakikatler ve Düzmeceler

1973 İran Fransa Batı Almanya Belgesel

Filmin konusu: François Reichenbach, Oja Kodar ve Gary Graver ile birlikte yer alan Orson Welles’in ortak yazdığı, yönettiği ve başrol oynadığı 1973 … devamı »

YönetmenOrson Welles
16 Geceyarısında Çanlar; Filmin orijinal adı: Campanadas a medianoche

Geceyarısında Çanlar

1965 İsviçre İspanya Fransa Dram

Filmin konusu: V. Henry'nin gençlik arkadaşı, birkaç oyunda yardımcı karakter olan Shakespeare'in efsanevi karakteri Sir John Falstaff, bu filmde Orson Welles'in kahramanıdır. … devamı »

YönetmenOrson Welles
15 No Exit, 1962, Film Posteri

No Exit

1962 Arjantin ABD Dram

Filmin konusu: Bir uşak, yanında bir adamla bir otel odasına girer. Penceresiz odanın tek girişi vardır ve ayna yoktur. Daha sonra iki kadın içeri alınır; ve Vale ayrılır ve kapıyı kilitler. Cehennemde olduklarını anlayan üçlü, merhamet beklememektedir. … devamı »

14 The Trial

Dava

1962 İtalya Fransa Batı Almanya Dram

Filmin konusu: Orson Welles'in "en beğendiğim filmim" dediği Dava filmi, sinema eleştirmenlerince de en iyi Kafka uyarlaması olarak kabul edilmiştir. … devamı »

YönetmenOrson Welles
13 Bitmeyen Balayı; Filmin orijinal adı: Touch of Evil

Bitmeyen Balayı

1958 ABD GerilimPolisiye

Filmin konusu: Bitmeyen Balayı filmi, sınır kasabasında tanık olduğu bir olayı çözmeye çalışan bir müfettişin hikayesini anlatmaktadır. Amerikan sinemasının en ilham verici isimlerinden biri olan Orson Welles imzalı bu eser, özellikle açılış sekansındaki tek plan sahneyle hafızalara kazınmıştır. Bitmeyen Balayı (Touch of Evil), halen daha günümüzün en iyi kara film yapımlarından biri olarak kabul edilmektedir. … devamı »

YönetmenOrson Welles
12 Mr. Arkadin

Ölüm Raporu

1955 İsviçre İspanya Fransa GerilimPolisiye

Filmin konusu: Usta sinemacı Orson Welles, hem yazdığı hem de yönettiği gerilim filminin başrollerini Robert Arden ile paylaşmıştır. … devamı »

YönetmenOrson Welles
11 Othello filmi, 1952 yapımı, film posteri

Othello

1952 İtalya Fransa Fas ABD DramRomantik

Filmin konusu: Shakespeare'in Othello oyunun konu edinen filmin yönetmeni Welles, film için 3 yıldan fazla süre boyunca Roma, Fas ve Venedik’te çekim yapmıştır. … devamı »

YönetmenOrson Welles
10 Cyrano de Bergerac, 1950, Film Posteri

Cyrano de Bergerac

1950 ABD DramRomantik

Filmin konusu: Usta bir silahşor ve yetenekli bir şair olan karizmatik şövalye Cyrano de Bergerac, aynı zamanda kocaman da bir buruna sahiptir. Giriştiği düelloların birçoğu da bu burundan dolayı olmaktadır. … devamı »

9 Üçüncü Adam; Filmin orijinal adı: The Third Man

Üçüncü Adam

1949 İngiltere DramGerilimPolisiye

Filmin konusu: Üçüncü Adam, İngiltere'ye ait en önemli filmlerden birisi olarak kabul edilmiştir. Bir kayboluş öyküsünün ana tema olduğu filmde, Graham Greene’in kısa öyküsü etkileyici ve unutulmaz bir şekilde sinemaya yansıtılmıştır.Tüm oyuncu performanslarının birbirinden etkileyici olduğu filmde, özellikle Orson Welles’in oyunu sinema tarihindeki yerini almıştır. Filmin başarılı karanlık atmosferi "kara film" türünün en etkileyici örneklerinden birisi olarak Üçüncü Adam'ın sinema tarihine geçmesine yol açmıştır. … devamı »

YönetmenCarol Reed
8 The Trial, 1948, Film Posteri

The Trial

1948 İtalya Fransa Batı Almanya DramMahkeme

Filmin konusu: Köylü bir kız ortadan kaybolmuştur. Kızın bir Yahudi ritüel cinayetinin kurbanı olduğuna dair söylentiler dolaşmaya başlamıştır. Köydeki tüm Yahudiler tutuklanır ve dünyada sansasyon yaratan bir dava hazırlanır. … devamı »

YönetmenOrson Welles