Ethan Coen: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

5 İhtiyarlara Yer Yok; Filmin orijinal adı: No Country For Old Men

İhtiyarlara Yer Yok

2007 ABD DramGerilim

Filmin konusu: İhtiyarlara Yer Yok, Coen kardeşler yapımıdır ve dört Oscar kazanmalarını sağlamıştır. Bir başyapıt olarak kabul görmektedir. … devamı »

4 Orada Olmayan Adam; Filmin orijinal adı: The Man Who Wasn't There

Orada Olmayan Adam

2001 ABD DramPolisiye

Filmin konusu: Yaşantısından hiç de memnun olmayan bir adam olan Ed (Billy Bob Thornton), karısı Doris'in (Francis McDormand) kendisine ihanet ettiğini ve çalıştığı mağazanın müdürüyle birlikte olduğunu anladıktan sonra, ortaya bir şantaj yapma fırsatı çıktığını ve böylece hayatını değiştirebileceğini zannetmektedir.Müdürden 10 bin dolar sızdırmayı da başarır. Ancak, yaptığı plan geri tepmiş ve adam öldürmeye kadar giden yolda çok daha karanlık sırlarla yüzleşmek durumunda kalmıştır. … devamı »

YönetmenJoel Coen
3 Nerdesin Be Birader?; Filmin orijinal adı: O Brother, Where Art Thou?

Nerdesin Be Birader?

2000 İngiltere Fransa ABD KomediPolisiye

Filmin konusu: Ulysses Everett McGill (George Clooney), bir cezaevinde hüküm giymiş olan ancak kısa içinde buradan kaçmanın bir yolunu arayan azılı bir suçludur. Artık ne pahasına olursa olsun bu delikten çıkmaya kararlı olan McGill, iki mahkumu da kendine inandırarak onları, mahkum olmadan önce gömdüğünü söylediği 1.2 milyon dolarlık hazineyi bulmaya ikna etmeyi başarmıştır. Prangaları ayaklarında, macera dolu bir yolculuğa atılan üç gözüpek adamı, bu yolculukta bekleyen şeyler ise birbirinden garip olaylar olacaktır. Peşlerinden gelen memur Cooley'den kaçarken sıradışı insanlarla tanışan üçlü, bambaşka olayların içinde kendilerini bulacaklardır. … devamı »

2 Fargo

Fargo

1996 ABD DramPolisiye

Filmin konusu: Fargo filmi, borçlarını ödeyebilmek için karısını kaçıran bir adamın hikayesini anlatmaktadır. Jerry Lundegaard (William H. Macy) eper bir borcu olan bir sahtekârdır. İhtiyaç duyduğu meblağda parayı acilen bulmak ve borçlarını temizlemek zorundadır. Karısının babası oldukça zengin bir adamdır; ancak gamsız bir sahtekar olan Jerry’ye yardım etmek istememektedir. Günün birinde Jerry’nin aklına şeytani bir fikir gelir. Jerry, karısını kaçırmak ve kayınpederinden fidye istemek üzere iki adam tutar. Ancak hiçbir şey planını yaptığı gibi ilerlemeyecektir. … devamı »

1 Barton Fink

Barton Fink

1991 ABD Dramatik komediGerilim

Filmin konusu: Yazmak, hiç şüphesiz kalem sahibinin ilham gücü tarafından yönetilen bir eylemdir. New York’ta ün sahibi olmuş bir oyun yazarı Barton Fink, sıkıntının tavan yaptığı bir noktada kendisini umulmadık bir cehennem tablosu içinde bulur. … devamı »