Darryl F. Zanuck: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

19 Kleopatra; Filmin orijinal adı: Cleopatra

Kleopatra

1963 ABD DramTarihi

Filmin konusu: Elizabeth Taylor, Richard Burton, Rex Harrison, Roddy McDowall ve Martin Landau'nun oynadığı efsaneleşen tarihi epik filmi, önce Rouben Mamoulian yönetmeye başlamış, ancak onun işine son verilince yerine getirilen Joseph L. Mankiewicz filmi tamamlamıştır. … devamı »

18 En Uzun Gün; Filmin orijinal adı: The Longest Day

En Uzun Gün

1962 ABD AksiyonDramSavaşTarihi

Filmin konusu: En Uzun Gün filminin yönetmenliğini Ken Annakin, Bernhard Wicki ve Andrew Marton’ın paylaştığı filmin başrollerinde Sean Connery, Henry Fonda, John Wayne, Richard Burton, Robert Wagner gibi dönemin en ünlü oyuncuları yer almıştır. … devamı »

17 Kral ve Ben; Filmin orijinal adı: The King and I

Kral ve Ben

1956 ABD DramKomediMüzikRomantik

Filmin konusu: Yönetmenliğini Walter Lang’ın üstlendiği filmin başrollerinde Yul Brynner, Deborah Kerr ve Rita Moreno yer almıştır. … devamı »

YönetmenWalter Lang
16 With a Song in My Heart, 1952, Film Posteri

With a Song in My Heart

1952 ABD BiyografikDramMüzikal

Filmin konusu: Aktris ve şarkıcı Jane Froman'ın hikâyesini anlatan 1952 yapımı biyografik bir filmdir. … devamı »

YönetmenWalter Lang
15 Viva Zapata!

Viva Zapata!

1952 ABD BiyografikTarihi

Filmin konusu: Viva Zapata! filmi, Meksikalı devrimci Emiliano Zapata’nın hikayesini anlatmaktadır. … devamı »

YönetmenElia Kazan
14 All About Eve; Filmin orijinal adı: All about Eve

Perde Açılıyor

1950 ABD Dram

Filmin konusu: Joseph L. Mankiewicz’in kariyerindeki en önemli eserlerden biri olan All About Eve, 1950 yılında tam 14 dalda Oscar’a aday olmuş ve bu ödüllerin 6 tanesini kazanmıştı. … devamı »

13 The Snake Pit

Talihsizler Yuvası

1948 ABD Dram

Filmin konusu: Anatole Litvak imzalı filmin başlıca rollerinde Olivia de Havilland, Mark Stevens ve Leo Genn var. … devamı »

12 The Snake Pit

The Snake Pit

1948 ABD Dram

Filmin konusu: Yeni evlenmiş olan Virginia (Olivia de Havilland) ve Robert Cunningham (Mark Stevens) çifti için işler yolunda gitmemektedir. Yazar olan Virgiana son zamanlarda birtakım tuhaf davranışlar sergilemektedir. Yıllar önce yaşadığı bir suçluluk duygusu nedeniyle kimi zaman insanları ve yerleri unuttuğu bazı krizler geçiren Virginia, kocası Robert'ın ısrarlarıyla bir kliniğe başvurmayı kabul eder. Ancak bu durum işlerini daha da zor bir hale sokacaktır. … devamı »

11 Centilmenlik Anlaşması filmi, 1947 yapımı, film posteri

Centilmenlik Anlaşması

1947 ABD DramRomantik

Filmin konusu: Filmin yönetmeni Elia Kazan, arkadaşlarını Amerika Karşıtı Hareketler araştırma komisyonuna verdiği ifadelerle sonradan Hollywood’da kara listeye alınmıştır. Oysa Akademi bu filme zamanında En İyi Yönetmen dahil 3 dalda Oscar vermiştir. … devamı »

YönetmenElia Kazan
10 My Darling Clementine

Sevgilim Clementine

1946 ABD Western

Filmin konusu: Kasaba şerifi ile alkolik doktorun arası, melez bir kız yüzünden açılmıştır. Usta sinemacı John Ford'un yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrollerde Henry Fonda, Linda Darnell ve Victor Mature yer alıyor. … devamı »

YönetmenJohn Ford