Stanley Kubrick: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

10 Barry Lyndon

Barry Lyndon

1975 İngiltere ABD DramMacera

Filmin konusu: Sinemanın efsane ismi Stanley Kubrick'in William Makepeace Thackeray'ın romanından sinemaya uyarladığı filmi, yaptığı birbirinden kült filmler arasında kendine has bir yere sahiptir. … devamı »

9 Otomatik Portakal; Filmin orijinal adı: A Clockwork Orange

Otomatik Portakal

1971 İngiltere ABD Bilim KurguDram

Filmin konusu: Otomatik Portakal filmi, şiddet bağımlısı gençlerden kurulu bir çetenin, çevrelerine saçtığı dehşet ve korkuyu işleyerek bir korku imparatorluğunun nasıl büyüdüğünü göstermiştir.Filmi Anthony Burgess'in aynı isimli eserdinden sinemaya uyarlanmıştır. … devamı »

8 2001: Uzay Macerası; Filmin orijinal adı: 2001: A Space Odyssey

2001: Uzay Macerası

1968 İngiltere ABD Bilim Kurgu

Filmin konusu: Arthur C. Clarke'ın bir kısa hikayesinden esinlenerek geliştirilmiş olan 2001: Uzay Macerası filmi, çoğu kişi tarafından başyapıt olarak kabul edilmişken kimileri tarafından da hiç beğenilmemiştir. Filmde birçoğu dini olan, sayısız altmetin içermektedir. Kubrick'in kendisi, yaşadığı süre boyunca insanların kafasının karışık olmasını istediğinden soru işaretlerinin hiç birine cevap vermemiştir. Filmlerde karşılaştığımız bilgisayarlar arasında belki de en ünlüsü olan HAL, bu yapımda en önemli rolü üstlenen 'canlı'dır. Filmin Ay'daki sahneleri tasvir eden çekimleri, bir yıldan uzun sürede ve henüz insanoğlu ayak basmadan önce tamamlanmıştır. Neil Amstrong'un seyahati sonrası Kubrick'in en ince detaya kadar -henüz açıklanmamış- gerçeklere bağlı kaldığı, şaşırtıcı bir biçimde göze çarpmaktadır. … devamı »

7 Dr. Garipaşk; Filmin orijinal adı: Dr. Strangelove or : How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb

Dr. Garipaşk

1964 İngiltere ABD KomediSavaş

Filmin konusu: Dr. Garipaşk, sinemanın dahi çocuğu Kubrick'in enteresan filmlerinden biridir. Her ne kadar ustanın her filmi nevi şahsına münhasır olsa da "Dr. Strangelove"ın yeri ayrıdır. … devamı »

6 Lolita

Lolita

1962 İngiltere ABD DramRomantik

Filmin konusu: Lolita filmi, orta yaşlı bir kolej profesörünün 14 yaşındaki bir kıza delicesine tutkusunu anlatmaktadır. Vladimir Nabokov'un romanından Stanley Kubrick tarafından sinemaya uyarlanmıştır. En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar ödülüne ve Venedik Film Festivali'nde de Altın Aslan ödülüne aday gösterilmiştir. … devamı »

5 Spartaküs; Filmin orijinal adı: Spartacus

Spartaküs

1960 ABD BiyografikRomantikSavaşTarihi

Filmin konusu: Dönemine göre bir hayli yüksek bütçeli bir film olan Spartaküs birçok Oscar ödülüne layık görülmüş; dönemin en çok dikkat çeken filmlerinden biri olmuştur. … devamı »

4 Zafer Yolları; Filmin orijinal adı: Paths of Glory

Zafer Yolları

1957 ABD DramSavaş

Filmin konusu: Zafer Yolları filmi, savaşın insan hayatı üzerindeki etkilerine derinden bakan bir filmdir. Stanley Kubrick’in gerçekçi başyapıtı uzunca bir süre çeşitli ülkeler tarafından sansüre uğramış ve gösterimi yasaklanmıştır. Film, 1992 yılında Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi'nde korunmasına karar verilmiştir. … devamı »

3 The Killing

Son Darbe

1956 ABD GerilimPolisiye

Filmin konusu: Sinemanın büyük ustalarından Stanley Kubrick'in tanınmasını sağlayan "Son Darbe" filmi, Lionel White'ın Clean Break adlı romanından uyarlanmıştır. … devamı »

2 Katilin Busesi; Filmin orijinal adı: Killer's Kiss

Katilin Busesi

1954 ABD Gerilim

Filmin konusu: Korku ve İstek (Fear And Desire) filminden sonra Stanley Kubrick'in çektiği ilk film olan Katilin Busesi (Killers Kiss) filmi, ustanın gençlik dönemindeki tarzını gözlemleyebilmek açısından önemli bir filmdir. … devamı »

1 Korku ve İstek; Filmin orijinal adı: Shane

Korku ve İstek

1953 ABD DramSavaş

Filmin konusu: Sinema tarihinin en önemli yönetmenlerinden biri olan Stanley Kubrick’in ilk döneminde çektiği bu film, büyük ustanın gelecek filmleri için önemli ipuçları içermektedir. … devamı »