Federico Fellini: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

12 Kazanova; Filmin orijinal adı: Il Casanova di Federico Fellini

Kazanova

1976 İtalya ABD Dramatik komedi

Filmin konusu: Federico Fellini, dünyanın bu en bilindik kadın avcısı figürü olan "Kazanova" karakterinden nefret ettiğini anladığında, filmi çekmeye çoktan başlamıştı. Bu kadar büyük bir bütçenin; gösterişli, kocaman setlerin ve hayalgücünün hor görme ve tiksinme ile birleşmesine çok az rastlanır. … devamı »

11 Amarcord

Amarcord

1973 İtalya Fransa Dramatik komedi

Filmin konusu: Yetişkinlik zamanlarını anlattığı 1972 tarihli Roma filminden sonra, gençlik yıllarını geçirdiği ufak bir İtalyan kasabası olan Rimini'ye dönüş yapan Fellini, yine son derece sıcak bir film ile bizleri selamlıyor. Her karesi Fellini sinemasının yapı taşlarından oluşan film, yönetmenin kaçırılmaması gereken yapımlardandır. … devamı »

10 Roma

Roma

1972 İtalya Fransa Dramatik komedi

Filmin konusu: Rüyaların, tutkuların, anıların ve kadınların yönetmeni Rimini’li Federico Fellini, Roma ile İtalya’nın en sinematografik kentine yakından bakıyor ve kendi Roma’sını bize anlatıyor. Peter Gonzales’in yönetmeni canlandırdığı filmde Marcello Mastroianni, Alberto Sordi ve Gore Vidal gibi oyuncular yer alıyor. … devamı »

9 Olağanüstü Öyküler; Filmin orijinal adı: Histoires extraordinaires

Olağanüstü Öyküler

1968 İtalya Fransa FantastikGerilim

Filmin konusu: Filmde 3 usta yönetmenin Federico Fellini, Louis Malle ve Roger Vadim'in kamerasından 3 ilginç öykü anlatılmaktadır. … devamı »

8 Sekiz Buçuk; Filmin orijinal adı: Federico Fellini's 8 1/2

Sekiz Buçuk

1963 İtalya Fransa DramFantastik

Filmin konusu: Sekiz Buçuk filmi, yeni filmine duyduğu ilgiyi kaybeden bir yönetmenin anılarını ve fantazilerini anlatmaktadır. Usta yönetmen Federico Fellini'nin klasikleşen eserleri arasında yer alan film, yönetmenin hayatından gerçek kesitler içermektedir. Sekiz Buçuk, ele aldığı konu, büyüleyici atmosferi ve psikolojik derinliğiyle sinema tarihinin en önemli filmlerinden biri olmuştur. … devamı »

7 Boccaccio '70

Boccaccio ’70

1962 İtalya Fransa Dramatik komediFantastikRomantik

Filmin konusu: Boccaccio’nun Decameron Hikâyeleri’nden yola çıkılarak çekilen filmde, bir ahlak zabıtası olan bir adamın hayatı anlatılmıştır. … devamı »

6 Tatlı Hayat; Filmin orijinal adı: La Dolce Vita

Tatlı Hayat

1960 İtalya Fransa Dramatik komedi

Filmin konusu: Sinema tarihinin en başarılı isimlerinden biri olan İtalyan yönetmen Federico Fellini’nin en kusursuz başyapıtlarından biri olan film, Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülüyle onurlandırılmıştır. … devamı »

5 Cabiria'nın Geceleri; Filmin orijinal adı: Le Notti di Cabiria

Cabiria’nın Geceleri

1957 İtalya Fransa Dram

Filmin konusu: Cabiria'nın Geceleri filmi; mutsuz, melankolik ve ümitsiz bir fahişe olan Cabiria, Roma'nın destansı sokaklarında gerçek aşkı arayan ancak her seferinde başka bir hayal kırıklığı yaşayan zavallı bir kadının hikayesini anlatmaktadır. Tek isteği kendisini olduğu gibi kabul edip sevebilecek birini bulabilmektir ama hayat her zamanki gibi ona yine zalimce davranmaktadır. Cabiria, daha önce tüm hayallerini mahveden Giovanni isimli sinsi adamın yaşattığı dramı üzerinden atmak ister ve her şeye sıfırdan başlayabilmek niyetindedir. Tam da bu anda Oscar (François Périer) adında biri çıkar karşısına. Acaba Oscar da diğerleri gibi midir? … devamı »

4 Sonsuz Sokaklar; Filmin orijinal adı: La Strada

Sonsuz Sokaklar

1954 İtalya Dram

Filmin konusu: Sonsuz Sokaklar filminde dünyaca ünlü İtalyan yönetmen Federico Fellini, yeni gerçekçilikle sirk masallarını birleştirmiştir. En İyi Yabancı Film dalında Oscar'ı kazanan eser için yapılmış en dokunaklı filmlerden biri olduğunu kabul edilmektedir. … devamı »

3 Aylaklar; Filmin orijinal adı: I Vitelloni

Aylaklar

1953 İtalya Fransa Dramatik komedi

Filmin konusu: Aylaklar filmi sinema tarihinin en önemli isimlerinden birinin, İtalyan yönetmen Federico Fellini'nin sinemada yapacağı büyük devrimin habercisi niteliğindedir. … devamı »