Claire Denis: Teknik ekip olarak görev aldığı tüm filmler

5 Bıçağın İki Yüzü, 2022, Film Posteri

Bıçağın İki Yüzü

2022 Fransa DramRomantik

Filmin konusu: Film, uzun süredir birlikte olduğu partneri ve en yakın arkadaşı olan eski sevgilisi arasında kalan bir kadın hakkında bir aşk üçgeni hikayesidir. Filmde Juliette Binoche, Vincent Lindon, Grégoire Colin ve Hana Magimel rol almıştır. … devamı »

YönetmenClaire Denis
4 High Life

High Life

2019 Polonya İngiltere Fransa Almanya Bilim Kurgu

Filmin konusu: Ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bir grup suçlunun, bu cezadan kurtulmaları için onlara bir seçenek sunulmuştur; ölümle sonuçlanabilecek bir deneye katılmak. Bu şansı kullanan suçlular, uzayda gerçekleştirilecek insan üreme deneyinin bir parçası olurlar. Ancak bulundukları gemi, kozmik ışın fırtınasına maruz kalınca, suçlular için hayatta kalma mücadelesi başlayacaktır. … devamı »

YönetmenClaire Denis
3 Arzunun Kanatları; Filmin orijinal adı: Der Himmel über Berlin

Arzunun Kanatları

1987 Fransa Batı Almanya DramFantastikRomantik

Filmin konusu: Arzunun Kanatları filmi, 2. Dünya Savaşı sonrası dönemin ve modernizm atmosferinin karıştığı Berlin'de gezmekte olan iki meleğin hikayesini anlatmaktadır. Utanç duvarıyla ikiye bölünen Berlin şehrinde insanları gözlemleyen Damiel (Bruno Ganz) ve Cassiel (Otto Sander) isimli iki melek insanlara görünmeseler de tüm yalnız ve depresif ruhlara yardım etmektedir. Şehrin yaşadığı yıkımın ve tarihin yakın tanıkları olan melekler, insanların üzücü düşüncelerini duydukça onları rahatlatmaya çalışmaktadır. Damiel ve Cassiel insanlara görünmez olsa da sadece çok iyi kalpli bazı çocuklara görünebilmektedir. Bir gün Damiel, güzeller güzeli bir artist olan Marion'a (Solveig Dommartin) aşık olur ve hayatı tecrübe edebilmek için insan formuna dönüşebilmeyi dilemeye başlar. … devamı »

YönetmenWim Wenders
2 Arzunun Kanatları; Filmin orijinal adı: Der Himmel über Berlin

Arzunun Kanatları

1987 Fransa Batı Almanya DramFantastikRomantik

Filmin konusu: Arzunun Kanatları filmi, 2. Dünya Savaşı sonrası dönemin ve modernizm atmosferinin karıştığı Berlin'de gezmekte olan 2 meleğin hikayesini anlatmaktadır. Usta Alman yönetmen Wim Wenders'ın yönettiği filmin başrollerinde Bruno Ganz, Solveig Dommartin ve Otto Sander yer almıştır. … devamı »

YönetmenWim Wenders
1 Paris, Texas

Paris, Teksas

1984 İngiltere Fransa Batı Almanya ABD Dram

Filmin konusu: Paris, Texas filmi, toplumdan uzaklaşan bir adamın hayata ve ailesine yeniden bağlanmasını konu ediyor. Wim Wenders'ın başyapıtı, yol filmi kalıplarını bambaşka bir boyuta taşıyor. … devamı »

YönetmenWim Wenders