Michael Nyman: Besteci olarak görev aldığı tüm filmler

4 Gattaca

Gattaca

1997 ABD Bilim Kurgu

Filmin konusu: Gattaca filmi, teknolojinin oldukça gelişmiş olduğu bir zaman diliminde geçmektedir. Bilim, genetik olarak kusursuz insan üretmeyi başarmıştır. Üretilen bu kusursuz insanlar, eski tipteki diğer insanları hayattan dışlamışlardır. Filmin başrolerinde Ethan Hawke, Uma Thurman ve Jude Law'ın yer aldığı, gelecekte olabilecekler hakkında düşündürücü bir film olan Gattaca'nın yönetmenliğini Andrew Niccol üstlenmiştir. … devamı »

YönetmenAndrew Niccol

Gattaca Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Ethan Hawke; Austin, Teksas, ABD doğumlu Ethan Green Hawke olarak da bilinen Amerikalı oyuncu, senarist, yapımcı, yönetmen
Ethan Hawke   Vincent Freeman
Uma Thurman; Amerikalı oyuncu, senarist, yapımcı
Uma Thurman   Irene Cassini
Jude Law; Londra,İngiltere doğumlu David Jude Law olarak da bilinen İngiliz  oyuncu, idari yapımcı, yapımcı
Jude Law   Jerome Eugene Morrow
3 Carrington

Carrington

1995 İngiltere Fransa ABD BiyografikDramDramatik komedi

Filmin konusu: İngiltere’de geçen filme 1. Dünya Savaşı arka plan görevindedir. Film, ressam Dora Carrington (Emma Thompson) ile eşcinsel yazar Lytton Strachey (Jonathan Pryce) arasındaki oldukça sıradışı bir aşkın hikayesini anlatmaktadır. Dora, Viktoryen dönemi İngiltere’sinde Virginia Woolf gibi yazarların ve dönemin eksentrik entelektüellerinin bulunduğu Bloomsbury Grubu’nun üyesidir. Arkadaşları aracılığı ile yine o dönemin önemli yazarları arasında sayılan Lytton ile tanışır. Dora bu tanışmanın ardında Lytton’a büyük bir aşkla bağlanmıştır. Lytton’da Dora’yı sevmektedir ama ilişkileri ruhsal bir beraberliğin ötesine geçememektedir. Bu durum Dora’yı büyük bir çaresizliğe sürüklese de Lytton’dan kopamamaktadır. Başka erkekler ile ilişki kursa da, Lytton ile aynı evde yaşamaya devam etmekte ve büyük bir aşk ile ona bağlı kalmayı sürdürmektedir. … devamı »

Carrington Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Jonathan Pryce; Carmel ,Flintshire,Galler doğumlu John Pryce olarak da bilinen Galli  oyuncu
Jonathan Pryce   Lytton Strachey
Emma Thompson; Paddington,Londra,İngiltere doğumlu İngiliz  oyuncu, senarist, idari yapımcı
Emma Thompson   Dora Carrington
Rufus Sewell; Twickenham,Londra,İngiltere doğumlu İngiliz  oyuncu
Rufus Sewell   Mark Gertler
2 Piyano; Filmin orijinal adı: The Piano

Piyano

1993 Yeni Zelanda Fransa Avustralya DramRomantik

Filmin konusu: Piyano filmi, dilsiz bir piyanist olan Ada (Holly Hunter) ve kızının, 19. yüzyılın ortalarında Yeni Zellanda’nın batı kıyısında geçen hikayesini anlatmaktadır. 6 yaşından bu yana tek bir kelime bile konuşamayan Ada, bu suskunluğunu çok sevdiği piyanosuna yansıtmış, iyi bir piyanist olmuştur. Babası Ada’yı Yeni Zellanda’lı bir zenginle yaptığı anlaşmaya istinaden evlendirir. Genç kadın kızını da alarak daha önce hiç görmediği, bilmediği bu ülkeye taşınır. Yeni kocasıyla arasında problemler yaşamaya başlamıştır. Bundan dolayı genç kadın piyanosundan ayrılmak zorunda kalacaktır. Ancak bu sırarlarda kendisini bekleyen bir sürpriz, hayatındaki tüm aksaklıkları çözecek, onu bambaşka biri haline dönüştürecektir. … devamı »

YönetmenJane Campion

Piyano Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Holly Hunter; Holly Paige Hunter olarak da bilinen Amerikalı oyuncu
Holly Hunter   Ada McGrath
Harvey Keitel; Brooklyn, New York City, New York, ABD doğumlu Amerikalı oyuncu, ortak yapımcı, uygulayıcı yapımcı
Harvey Keitel   Baines
Sam Neill;  Omagh, Tyrone, Kuzey İrlanda doğumlu Nigel John Dermot Neill olarak da bilinen Yeni Zelandalı oyuncu, yapımcı
Sam Neill   Stewart
1 Kameralı Adam; Filmin orijinal adı: Chelovek s kino-apparatom

Kameralı Adam

1929 SSCB Belgesel

Filmin konusu: Bu film, senaryosu dahil her aşamasıyla, başta tek bir kişinin deneysel zekası ve bir grubun başkalarına örnek olmak için veridği … devamı »

YönetmenDziga Vertov

Kameralı Adam Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

  The cameraman
  b22222
  b22222