Jean Bréhat: Yapımcılığını üstlendiği tüm filmler

4 Hakaret; Filmin orijinal adı: L'Insulte

Hakaret

2018 Lübnan Kıbrıs Fransa Belçika ABD Dram

Filmin konusu: Araba tamircisi olan Tony ve eşi Shirine sade bir hayat yaşamaktadırlar. Mutlu çift, doğacak çocukları için günleri saymaktadır. Yaşadıkları sokakta uzun süreden beri altyapı çalışması vardır. Lübnan’dan Filistin’e göç eden, çalışmalardan sorumlu şirketin ustabaşı olan Yasser, Tony’nin balkonundaki su giderinin akıttığını fark eder. Tony’nin evine gidip su giderini tamir etmek isteyen Yasser, Tony’nin sert tavırlarıyla karşılaşınca onu dışarıdan onarmak zorunda kalır. Yasser ve Tony’in tamirat yüzünden aralarında başlayan zıtlaşma giderek daha şiddetli bir noktaya taşınır ve ikili kavgaya tutuşur. Sorun mahkemeye taşınınca ikisi arasındaki mesele artık bir kamu davasına dönmüştür. … devamı »

YönetmenZiad Doueiri

Hakaret Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Adel Karam; Beyrut, Lübnan doğumlu Lübnanlı oyuncu
Adel Karam   Tony Hanna
Kamel El Basha; Doğu Kudüs, Kudüs, İsrail doğumlu Filistinli oyuncu
Kamel El Basha   Yasser Salameh
3 Londra Nehri; Filmin orijinal adı: London River

Londra Nehri

2009 Fransa Dram

Filmin konusu: Filmde ikisi de sıradan hayatlar sürdüren ve Fransa’da ikamet eden Osman (Sotigui Kouyate) ile İngiliz Channel Adaları’nda oturan Elizabeth’in (Brenda Blethyn) öyküsünü anlatmaktadır. Osman’ın oğlu da Elizabeth’in kızı da Londra’da öğrencidir. 7 Temmuz 2005 tarihinde Londra’da bombalar patladığında çocuklarından haber alamazlar ve onları bulmak üzere bu şehre doğru yola çıkarlar. Dini inançları farklı olsa da çocuklarını bulma ümitleri ve birbirlerine verdikleri destek, onları birbirlerine yakınlaştıracaktır. … devamı »

Londra Nehri Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Brenda Blethyn; Ramsgate,Kent,İngiltere doğumlu İngiliz  oyuncu
Brenda Blethyn   Elisabeth
Sotigui Kouyate; Bamako, Mali doğumlu Malili oyuncu
Sotigui Kouyate   Osman
Sami Bouajila; Échirolles, Isère, Fransa doğumlu Fransız oyuncu
Sami Bouajila   İmam
2 İsimsiz Kahramanlar; Filmin orijinal adı: Indigènes

İsimsiz Kahramanlar

2006 Fransa Fas Cezayir Belçika DramSavaşTarihi

Filmin konusu: 2. Dünya Savaşı’nın Avrupa’yı kasıp kavurduğu yıllardayız. 130.000 Kuzey Afrikalı, Fransız ordusuna katılarak ülkeyi Naziler’den korumak için savaşmaktadır. Daha önce hiç adım atmadıkları bu toprakların özgürlüğü için savaşan bu insanlardan Said, Mesud, Abdülkadir ve Yaser kazandıkları zaferlerle kahraman ilan edilirler. Avrupa genelinde ve Fransa özelinde, bugünün dışlanan göçmenlerinin babalarının bir zamanlar kahraman olarak karşılandığını anlatan İsimsiz Kahramanlar, günümüz politikalarının da ciddi bir sorgulamasını yapmıştır. … devamı »

İsimsiz Kahramanlar Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Jamel Debbouze; Paris, Fransa doğumlu Fransız komedyenoyuncu, yaratıcı, adaptasyon, yapımcı
Jamel Debbouze   Saïd
Samy Naceri; Paris, Fransa doğumlu Saïd Naceri olarak da bilinen Fransız oyuncu
Samy Naceri   Yassir
Roschdy Zem; Gennevilliers, Hauts-de-Seine, Fransa doğumlu Fransız oyuncu, adaptasyon, diyalog yazarı
Roschdy Zem   Messaoud
1 İnsanlık; Filmin orijinal adı: L'Humanité

İnsanlık

2000 Fransa Dram

Filmin konusu: Pharaoh De Winter (Emmanuel Schotte), iş arkadaşları tarafından sevilen genç bir polis memurudur. Komşusu olan ve seksiliğiyle onu büyüleyen Domino'ya (Séverine Caneele) aşıktır; ancak onu görmezden gelen Domino, onun kibar kişiliğine tamamen ters düşen bir karakter olan Joseph'i (Philippe Tullier) sevmektedir. Günlerden bir gün küçük bir kızın tecavüz uğrayarak öldürüldüğü haberi karakola ulaşır. Bu Pharaoh'un ilgilenmesi gereken bir davadır. Pharaoh bu dava üzerinde yol aldıkça insanın ne kadar kötülük yapabileceğine dair ulaştığı bilgiler, onun insanlara olan umudunu günden güne yitirmesine neden olacaktır. … devamı »

YönetmenBruno Dumont

İnsanlık Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Emmanuel Schotte; Fransız, oyuncu
Emmanuel Schotte   Pharaon De Winter
Philippe Tullier   Joseph