X-Men: Geçmiş Günler Gelecek; Filmin orijinal adı: X-Men: Days of Future Past
Sentinel'ler tarafından avlanıp öldürüldükleri için nesilleri tükenmenin eşiğine gelen Mutantlar, soylarının tükenmemesi için zamanda yolculuk yapmak zorundadırlar. Trask Industries firmasının ürettiği Sentinel'lerin yapım aşamasına engel olabilecekler midir? 7. X-Men filminde seriden tanıdığımız karakterlere ek olarak Magneto'nun gençlik yıllarını Michael Fassbender canlandırmıştır. James McAvoy'u da Charles Xavier'in genç hali olarak izliyoruz. Filmin yönetmenliğini ise yine Bryan Singer yapmıştır.
Bisikletçi; Filmin orijinal adı: Cyclo
Müfreze; Filmin orijinal adı: Platoon
Müfreze filmi, Vietnam Savaşı'na gönüllü asker olarak katılan bir gencin hikayesini anlatıyor. Amerikan sinemasının en çok değindiği tarihsel olaylardan biri olan Vietnam Savaşı'nı işleyen bu film, bu konu üzerine yapılmış en gerçekçi yapıtlardan biri olma özelliğine sahiptir. Film, Vietnam Savaşı hakkında yapılmış en sert yapımlarda biri olarak kabul edilmektedir. Oliver Stone imzalı film, 8 dalda Oscar'a aday gösterilip 4 dalda bu ödülün sahibi olmuştur.
Kıyamet; Filmin orijinal adı: Apocalypse Now
Kıyamet filmi, yerel bir kabilenin tanrısı ilan edilen bir adamı öldürmekle görevli bir adamın hikayesini anlatıyor. Joseph Conrad’ın "Karanlığın Kalbinde" kitabından ve karısının notlarından da faydalanarak Francis Ford Coppola tarafından uyarlanan film, sinema tarihinin en ünlü savaş filmlerinden biri kabul olarak kabul edilmektedir. Coppola, kitaptaki hikayeyi Vietnam Savaşı’na uyarlamıştır.
Avcı; Filmin orijinal adı: The Deer Hunter
Avcı filmi, birbirine çok yakın 3 arkadaş olan Michael, Steven ve Nick’in Vietnam savaşı esnasında şansız bir şekilde birbirlerinden ayrı düşmelerinin hikayesini anlatmaktadır. Cennetin Kapısı (Heaven’s Gate, 1980) ve Ejderin Yılı (Year of the Dragon, 1985) ve gibi filmlerle tanınan Michael Cimino’nun en tanınan filmi olan yapıt, savaşın sıradan insan üzerindeki etkilerini su yüzüne çıkarıyor. Ayrıca yapım, 1979 En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Ses Miksajı ve En İyi Film Kurgusu Oscar ödüllerinin de sahibidir.

5 sonuç gösteriliyor