Bir Yaşam; Filmin orijinal adı: Une Vie
Filmin konusu, Guy de Maupassant'ın Une vie (Bir Yaşam) romanına dayanıyor. Filmde kayıp çocukluğu için bitmeyen yas tutan bir kadının hikayesi anlatılıyor. 73. Uluslararası Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan için yarışmaya seçilmiş ve FIPRESCI En İyi Film Ödülü'nü kazanmştır.
2012
2012 filmi, dünyanın sonunu getiren küresel bir felaketin ardından, kurtulanların kahraman gibi mücadelelerini anlatan destansı bir macera filmdir. Film, bir solukta izlenebilecek, izlerken düşündürecek sarsıcı sahneler de barındırmaktadır.
Özgürlük Rüzgarı; Filmin orijinal adı: The Wind that Shakes the Barley
Ken Loach'un son dönemde çektiği en önemli filmlerden biri olan Özgürlük Rüzgarı, 2006 yılında Cannes'da Altın Palmiye'nin de sahibi olmuştu.
Günahkar Rahibeler; Filmin orijinal adı: The Magdalene Sisters
2002 Venedik Film Festivalin’de olay yaratan filmin yönetmeni Peter Mullan, Vatikan tarafından çokça ile tepki almıştır.
Babam ve Ustam; Filmin orijinal adı: Padre Padrone
İtalyan Taviani kardeşlerin ünlü filmi 1977'de Cannes Film Festivali'nden hem Altın Palmiye, hem de Uluslararası Eleştirmenler Ödülü'nü kazarak bir ilki gerçekleştirmişti. Film İtalyan yazar Gavino Ledda'nın otobiyografik romanından uyarlanan oldukça gerçekçi ve başarılı bir yapım.
The Omen
Kehanet filmi, döneminde bir çok olumsuz eleştiri almış olsa bile zamanla kült bir korku filmi olmakta gecikmedi. Sonrasında devam filmleri de çekildi. Bir çok kaynağa göre, seri bir bütün olarak başarılı kabul edilmiştir. Senaryodaki bazı boşluklar olsa bile izleyeni dehşete düşüren sahneler, onları önemsiz kılmaktadır.
Monty Python and the Holy Grail
Monty Python ve Kutsal Kâse filminde kral ve onun şövalyeleri, gökten gelen bir emir ile İsa'ya ait olan ama bir o kadar da kayıp olan kutsal kasenin peşine düşmüşlerdir. Bu kutsal kaseyi bulmak için önlerine çıkan tüm tehlikelere göğüs germek zorundadırlar.
Baba 2; Filmin orijinal adı: The Godfather: Part II
Film, eleştirmenler tarafından önceki filmden daha başarılı bulunan az sayıdaki devam filminden biri olarak kabul ediliyor. Robert De Niro filmde yalnızca 45 dakika Vito Corleone'yi canlandırarak Oscar'ı almıştır.
Zardoz, 1974, Film posteri
Red Psalm; Filmin orijinal adı: Még kér a nép
Kızıl İlahi filminin hikayesi; 19. yüzyılda Macaristan'da ortaya çıkan devrim hareketlerinden yola çıkılarak oluşturulmuştur. Film, 1890 yılında yaşanan bir olayı odağına almıştır. Macaristan düzlüklerinde yaşayan bir grup köylünün etrafından geçen hikayede, yerel halk yaşadığı şartlar karşısında bir araya gelip başkaldırmışlardır.
Baba; Filmin orijinal adı: The Godfather
Mario Puzo’nun çok satan kitabından Puzo ve yönetmen Francis Ford Coppola tarafından sinemaya uyarlanan film o yıl En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Uyarlama Senaryo dallarında Oscar kazanmıştır. Yapılan araştırmalar sonucu Türkiye'de en fazla izlenen ve satılan film olma özelliği de taşır.
Konformist; Filmin orijinal adı: Il Conformista
Sırdışı politik gerilim filminin yönetmenliğini Bernardo Bertolucci üstlenmiştir. Film, Bertolucci'nin görüntü yönetmeni Vittorio Storaro'yla birlikte çalıştığı ilk filmdir. Storaro sonraki yıllarda Bertolucci'nin yarım düzine filmini daha görüntüleyecektir.
The Milky Way; Filmin orijinal adı: La voie lactée
Luis Buñuel'in gerçeküstü tarzının amansızca sürdüğü Samanyolu filmi; Tanrı, din ve İsa üzerine çeşitli sorgulamalar yapıyor. Dinsel konulara farklı bakış açı getiriyor
Eğer...; Filmin orijinal adı: If....
İngiliz Yönetmen Lindsay Anderson'un çektiği "Ne Ekersen" adlı film, 68 kuşağı ruhunun derinliklerinde geziyor.
12 Kahraman Haydut; Filmin orijinal adı: The Dirty Dozen
Bu uzun soluklu filmde 2. Dünya Savaşı sırasında ömür boyu hapis ve ölüm cezaları almış bir düzine mahkumun özgürlükleri karşılığında eğitilerek tehlikeli bir imha görevine gönderilmeleri anlatılmaktadır.
Kim Korkar Hain Kurttan?; Filmin orijinal adı: Who's Afraid of Virginia Woolf ?
Mike Nichols'ın ilk yönetmenliğini gerçekleştirdiği film 13 dalda Oscar'a aday gösterilip bir rekora imza atmış; beş dalda da bu ödülü kazanmıştır.
Çölün Simon'u; Filmin orijinal adı: Simón del Desierto
5. yüzyılda hayatının son 36 senesini bir sütun üzerinde çile doldurarak geçiren Suriyeli aziz Simeon Stylites’ın hayat hikâyesinden izler taşıyan Çölün Simon'u filimi, Luis Buñuel'in belki de en gerçeküstü ve eğlenceli filmlerinden biridir.
Kardinal; Filmin orijinal adı: The Cardinal
Filmin kadrosunda Tom Tryon, Romy Schneider ve John Huston gibi oyuncular yer almıştır. Film; 6 Akademi Ödülü'ne aday gösterilmesinin yanı sıra, ünlü sinema yıldızı Dorothy Gish'in son filmi ve Maggie Mcnamara'nın son büyük ekran performansıdır.
Yedinci Mühür; Filmin orijinal adı: Det Sjunde Inseglet
Yedinci Mühür filmi, ilk planlarından itibaren kamerayı gökyüzüne çevirmesi ile metafiziğe yönelen yönetmen Ingmar Bergman'ın 3. dönem filmlerinin ilkidir.
Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok; Filmin orijinal adı: All Quiet on the Western Front
Erich Maria Remarque’nin "Im Western nichts Neues" isimli romanından uyarlanan bir klasik, anlamsız bir kavram olan savaşın yıkıcı etkilerini tüm çarpıcılığıyla ölümsüzleştiriyor.

20 sonuç gösteriliyor