Sonsuzluk Üzerine; Filmin orijinal adı: Om det oändliga
"Sonsuzluk Üzerine" adlı film, hayatın acı ve tatlı taraflarını bizlere perde üzerinden anlatmayı başarıyor. Roy Andersson'un Binbir Gece Masalları’nın anlatıcısı Şehrazad’ın öykü anlatımından esinlenerek çektiği filmde; kendilerini sırılsıklam ıslatan yağmurun altında kızını doğum günü partisine götüren bir babanın, inancını yitirmeye başlayan bir rahibin, aşkı hiç tatmamış bir adamın, bir kafenin dışında özgürce dans eden kızların hikayelerini odağında alıyor. Yönetmen, Sonsuzluk Üzerine filmi ile insanların güzel olduğu kadar acımasız da olan yaşamlarına bir yolculuk yapıyor.
Sınır; Filmin orijinal adı: Gräns
Sınır filmi, tuhaf bir kadın olan Tina'nın, kendisi kadar tuhaf bir adamı takıntı haline dönüştürmesi sonucu yaşananları anlatıyor. Yönetmenliğini ve senaristliği Ali Abbasi'nin yaptığı, İsveç yapımı dramatik filmdir.
Umudun Öteki Yüzü; Filmin orijinal adı: Toivon tuolla puolen
Bombalarla sarsılan Halep'ten kaçarak kız kardeşi ile yollara düşen Suriyeli bir göçmen olan Khaled'in bu uzun yolculukta kız kardeşi kaybolur ve Khaled bir geminin kazan dairesinde Helsinki'ye ulaşmayı başarırı. Sanki bir uzaylı gibi dolandığı Finlandiya'da göçmenlik başvurusu yapan Khaled'i bürokratik saçmalıklar rahat bırakmaz. Göçmenlik bürosu, Halep'te bir sorun olmadığını ve bu yüzden ülkesine geri dönmesi gerektiğini söyler. Bir yandan da kız kardeşini bulmaya çalışan Khaled, Helsinki'de yaşayan suratsız ve soğuk yüzlü restoran sahibi Wickström'ün restoranında çalışmaya başlar. Bu birbirinden tamamen farklı iki insan hem iş arkadaşı hem de dost olurken dünya da her zamanki gibi dönmeye devam etmektedir.
Kare; Filmin orijinal adı: The Square
Başrollerini Elisabeth Moss, Dominic West ve Claes Bang’in paylaştığı 2017 Cannes’da gösterilen Kare (The Square) filmi, İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un konuşma özgürlüğü, sanatsal özgürlükler, sosyal sansür vb. konuları İskandinav perspektifinden bakan, siyasi ve sosyal bir çerçevede inceleyen bir film olma özellğine sahiptir.
İnsanları Seyreden Güvercin; Filmin orijinal adı: En duva satt på en gren och funderade på tillvaron
İsveç sinemasının önde gelen isimlerinden biri olan Roy Andersson’un hem senaryosu yazdığı hem de yönetmenliğini yaptığı "İnsanları Seyreden Güvercin" filminde başlıca rollerde Holger Andersson, Nils Westblom ve Charlotta Larsson yer alıyor.
Resan till Fjäderkungens Rike
Johan, annesi ve babasıyla birlikte ormanda sakin bir hayat yaşayan küçük bir tavşandır. Bir gün evlerinin tepesinde koca bir gölge belirir ve Johan’ın annesini alıp gider. Filmin dünya prömiyeri 10 Şubat 2014'te Berlin Uluslararası Film Festivali'nde yapılmıştır.
Thale
Leo, birkaç senedir cinayet mahalinde buldukları eşyaları toplayan bir şirket için çalışmaktadır.
İyi Niyetler filmi, 1992 yapımı, film posteri
Film dört bölümün kısaltılmış versiyonu, İsveç televizyon kanallarında televizyon dizisi olarak da sunulmuştur.
Il capitano, 1991, Film Posteri
Üç kişilik bir ailenin çalınan bir bisiklet yüzünden Juha Valjakkala tarafından öldürüldüğü 1988 Åmsele cinayetlerini konu alan film, cinayetten çok kısa bir süre sonra vizyona girdiği için çok eleştirilmiştir.
Fatih Pelle filmi, 1987 yapımı, film posteri
1987 yılında En İyi Yabancı Film Oscar Ödülü'nü alan film, bir baba ve oğulun daha iyi bir hayat umuduyla İsveç'ten Danimarka'ya yaptıkları göç hikayesini anlatıyor.
Splash
8 yaşındaki Allen Bauer (Tom Hanks), ailesiyle okyanus kenarında bir tatile çıkar. Allen, tekne gezisindeyken bir gün okyanusun derin sularında bir hareket farkeder.
Fanny and Alexander; Filmin orijinal adı: Fanny och Alexander
Alexander ve Fanny mutlu bir ailesi olan 2 küçük kardeştir. Bu mutluluk babalarının ani ölümüne kadar devam eder. Kısa bir süre yakışıklı bir rahibin evlenme teklifini kabul eden anneleri, tüm aileyi mutsuzluğa sürükleyecektir. Rahibin evine taşınan aile, burada hapishane hayatı yaşamaya başlayan aile kaderlerini değiştirebilecekler midir?
The Simple-Minded Murderer, 1982, Film Posteri
Annesi ölen yarım akıllı Sven (Stellan Skarsgård), zengin Höglund'un (Hans Alfredson) çiftliğinde çalışmaya başlamıştır. Ücretsiz çalışmak ve ahırda uyumak zorundadır. Ona ilk defa yetişkin gibi davranan bir kızla, engelli Anna'yla (Maria Johansson) tanışır. Sven, Höglund'un eziyetlerinden bıktığı bir gün, Anna'nın ailesinin yanına sığınacaktır.
Güz Sonatı; Filmin orijinal adı: Herbstsonat
İsveç sinemasının dünyaca tanınan yönetmeni Ingmar Bergman; insan ruhunda var olan beklenti, umut, hayal kırıklığı ve sevgi gibi duyguları şiirsel bir akıcılık ve duyarlılıkla anlatmıştır.
The Cassandra Crossing
Cassandra Geçidi filmi, George Pan Cosmatos tarafından yönetilen ve Sophia Loren, Richard Harris, Ava Gardner, Martin Sheen, Burt Lancaster, Lee Strasberg ve OJ Simpson'ın başrol oynadığı dram ve gerilim türünde bir yapımdır.
Face to Face; Filmin orijinal adı: Ansikte mot ansikte
Usta yönetmen Ingmar Bergman'ın hem senaryosunu kaleme aldığı hem de yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Liv Ullmann, Erland Josephson ve Aino Taube yer almıştır.
Zardoz, 1974, Film posteri
Trollflöjten
Film, Mozart'ın Sihirli Flüt operasının şimdiye kadar yapılmış en başarılı uyarlamalarından biri olarak kabul edilmektedir.
Göçmenler, 1971, Film Posteri
Film, 19. yüzyıl başlarında Amerika'ya göç eden İsveçli bir topluluğun serüvenini konu edinerek çiftçilerin çilesinin altını çizmektedir. 9. yüzyılın ortalarında geçen hikayede Karl ve Kristina, İsveç'te küçük bir köyde yaşamaktadır. Ufak bir tarlada geçimlerini sağlamaya çalışırlar. Ancak topraklarının küçük ve kısır olması ve o seneki hasatın da kötü olması işlerini oldukça zorlaştırmıştır. Bu kötü gidişat, çocuklarından birini açlıktan öldürecek düzeye gelince ani bir kararla ABD'ye göç etmeye karar verirler.
Shame; Filmin orijinal adı: Skammen
Film istilacı kuvvetlerin geldiği Gotland'de geçmektedir. Ingmar Bergman'ın bir savaş durumunda insanların ne tür tepkiler verebileceklerini incelediği psikolojik bir çalışmadır.
Elvira Madigan, 1967, Film Posteri
Film, Danimarkalı ip cambazı Hedvig Jensen'in trajik hayat öyküsünü anlatmaktadır.
Kurtların Saati; Filmin orijinal adı: Vargtimmen
Kurtların Saati filmi, geceleri hayaller ve garip varlıklar gören ünlü bir ressamın bunalım dolu yaşamını konu edinmiştir. Film, sürekli kabus görüp uykusuzlukla boğuşan ve karısı Alma ile bir adada yaşayan kurgusal ressam Johan Borg'un ortadan kaybolmasını anlatmaktadır.
Açlık, 1966, Film Posteri
Sult (Açlık) filmde, başkarakter Pontus’un 1800’lü yıllar Danimarka’sında Christiania kentinde geçirdiği günler anlatılmaktadır. Arada sırada yazdığı makalelerle kazandığı para ile geçinmeye çalışan Pontus (Per Oscarsson); çaresizlik, açlık ve sefalet içindeki hayatıyla bir yaşam süren tuhaf bir adamdır. Sessizliği, yalnızlığı, tekinsizliği ve bazı fiziksel eylemleri ile çevresine karşı tutumu ve davranış bozuklukları dikkate alınırsa şizofreni belirtileri taşımaktadır.
Masculin Féminin
Film 1965 yılının Paris'inde geçmektedir. Bir tüketim toplumunda büyüyen gençlerin, "Marx ve Coca-Cola" çocuklarının yaşam tarzlarını konu edinmiştir.

35 adet sonuçtan 1–24 arasında olanlar gösteriliyor