Drømmebyggerne
12 yaşındaki Minna’nın hayatı, babasının nişanlısı Helena ve onun kızı Jenny’nin evlerine taşınmasıyla altüst olacaktır. Bir gece Minna, rüyaların kontrol edilebildiği bir dünya keşfeder.
Suçlu; Filmin orijinal adı: Den skyldige
Filmin yönetmen koltuğunda ilk uzun metrajına imza atan Gustav Möller’ın oturuyor. Başrolünü 2010 yapımı “Submarino” filmi ile tanınan Jakob Cedergren üstleniyor. Senaryoda Emil Nygaard Albertsen ve yönetmen Möller’in imzasının bulunduğu filmin kadrosunda Jakob Ulrik Lohmann, Morten Thunbo, Laura Bro, Morten Suurballe, Peter Christoffersen gibi isimler yer alıyor. Görüntü yönetmenliğini Jasper Spanning’in üstlendiği filmin müzikleri ise Carl Coleman ve Caspar Hesselager’e ait.
Uçan Halı ve Kayıp Elmas; Filmin orijinal adı: Hodja fra Pjort
Uçan Halı ve Kayıp Elmas filmi, sihirli bir halı sayesinde maceraya atılan Ahmet ve arkadaşlarının hikayesini anlatıyor.
Vildheks
Vildheks filmi, kara bir kedi tarafından tırmalandıktan sonra hayatı değişen, genç bir kızın maceralarını anlatıyor.
Kare; Filmin orijinal adı: The Square
Başrollerini Elisabeth Moss, Dominic West ve Claes Bang’in paylaştığı 2017 Cannes’da gösterilen Kare (The Square) filmi, İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un konuşma özgürlüğü, sanatsal özgürlükler, sosyal sansür vb. konuları İskandinav perspektifinden bakan, siyasi ve sosyal bir çerçevede inceleyen bir film olma özellğine sahiptir.
Nabospionen
10 yaşındaki Agathe-Christine, kendi halinde takılmayı seven bir çocuktur. Gizemli işlere bir hayli meraklı olan AC, dedektif olmayı planlamaktadır.
Kollektivet
Eric ve Anna ortak hayali paylaşan akademisyen bir çifttir. Kızları Freja ile birlikte Kopenhag’a yakın bir mesafede, büyük bir villada komün bir yaşam kurarlar. Filmde, hikâyenin merkezindeki aileyle birlikte gerçek bir komün yaşamın içine giriyoruz. Ev toplantılarına, akşam yemeklerine, partilere katılıyoruz. Aile, komün yaşamda dünyalarını sarsacak bir aşk ilişkisinin de başlamasıyla en büyük sınavlarını verecektir. Bu sınav onların bir çatı altındaki arkadaşlıklarını, birlikteliklerini ve sevgilerini yıkıma götürecektir.
Kaptan Cingöz Macera Peşinde; Filmin orijinal adı: Albert
Kaptan Cingöz, Danimarka'da küçük bir kasaba olan Kalleby'de yaşayan, son derece iyi niyetli ancak bir o kadar da sakar biridir.
Onur Savaşı; Filmin orijinal adı: Jagten
Onur Savaşı filminde 40 yaşındaki Lucas (Mads Mikkelsen), geçirdiği zor bir boşanma döneminden sonra yaşamını yeniden düzene koymaya çalışmaktadır. Yeni hayatında kreşte bir iş bulur, yeni bir kız arkadaşı edinir ve ergenlik çağındaki oğluyla arasındaki sorunlu ilişkiyi onarmaya çalışır. Artık her şey yoluna girmek üzereyken işler bir anda ters gitmeye başlar. Öylesine söylenmiş küçük bir yalan, yaşadığı kasabada o kadar hızlır yayılmıştır ki artık Lucas kendini hayatı ve saygınlığı için savaşmak zorunda kalacaktır.
Yasak Aşk; Filmin orijinal adı: En Kongelig Affære
Danimarka kralı VII. Christian (Mikkel Boe Folsgaard) akli dengesini yitirmekte olan kafasına göre hareket eden, uçuk-kaçık biridir. Asabidir. Alkolü, fahişelerle eğlenmeyi ülke yönetiminin önüne geçirmiştir. Zaten kendisine bağlı olan konsey de kralın tescilli deliliğini fırsat bilerek ülkeyi istediği gibi yönetmektedir. İngiltere prensesiyle politik çıkarlar için evlendirilir; Prenses Caroline, ülkeye gelirken sanatçı bir ruhlu bir kral ile evlendiğini sanarken, karşısında hala büyümemiş bir çocuk bulacaktır. Danışmanları tüm ülkede seçkin isimler arasından krala uygun doktor ararken, sıradan bir kasaba doktoru olan Friedrich Struensee (Mads Mikkelsen) çatlak kralın gözüne girer ve sadece kraliyet doktoru olmakla kalmaz kralın en iyi dostu, danışmanı olur. Bu süreçte de kralın çoktan gözden çıkarttığı, sıkıcı bulduğu Kraliçe Caroline (Alicia Vikander) ile de aralarında karşı konulmaz bir çekim oluşmuştur. Doktorun ve kraliçenin yaşadıkları bu gizli aşk, bir ulusun da aydınlanmaya giden yoluna öncülük edecektir.
Afacan ve Kurbağa Surat
Afacan ve Kurbağa Surat filmi, Danimarkalı çocuk kitapları yazarı Ole Lund Kirkegaard'ın aynı isimli çocuk kitabından uyarlanan macera dolu animasyon filmidir.
Ronal Barbaren
Oldukça zayıf ve cılız bir çocuk olan Ronal, barbarların kasabasında bir yaşam sürmektedir. Fantezi ve komedi türlerini harmanlayan filmin başrollerini Anders Juul, Hadi Ka-Koush ve Lærke Winther Andersen paylaşıyor.
Olsen Banden på de bonede gulve
Görsel
Fatih Pelle filmi, 1987 yapımı, film posteri
1987 yılında En İyi Yabancı Film Oscar Ödülü'nü alan film, bir baba ve oğulun daha iyi bir hayat umuduyla İsveç'ten Danimarka'ya yaptıkları göç hikayesini anlatıyor.
Vinterborn, 1978, Film Posteri
Film, karmaşık hamileliği olan kadınların doğumhanedeki hikayesini anlatıyor. Kadınların farklı yaşları ve geçmişleri vardır, ancak farklılıklarına rağmen özel bir bağ geliştirirler. İniş çıkışları birlikte yaşarlar, her biri hem umutla hem de korkuyla çocuklarının doğmasını beklemektedir.
Elvira Madigan, 1967, Film Posteri
Film, Danimarkalı ip cambazı Hedvig Jensen'in trajik hayat öyküsünü anlatmaktadır.
Açlık, 1966, Film Posteri
Sult (Açlık) filmde, başkarakter Pontus’un 1800’lü yıllar Danimarka’sında Christiania kentinde geçirdiği günler anlatılmaktadır. Arada sırada yazdığı makalelerle kazandığı para ile geçinmeye çalışan Pontus (Per Oscarsson); çaresizlik, açlık ve sefalet içindeki hayatıyla bir yaşam süren tuhaf bir adamdır. Sessizliği, yalnızlığı, tekinsizliği ve bazı fiziksel eylemleri ile çevresine karşı tutumu ve davranış bozuklukları dikkate alınırsa şizofreni belirtileri taşımaktadır.
Ordet
Sealed Orders; Filmin orijinal adı: Det hemmelighedsfulde X
The Abyss; Filmin orijinal adı: Afgrunden

21 sonuç gösteriliyor