Barbara
Barbara' filmi iki yaşam arasında kalan bir kadının hikayesini anlatmaktadır. Doğu blokundan bir daha dönmemek üzere kaçmak isteyen Barbara (Nina Hoss), doktor olarak görev yaptığı Doğu Berlin'den sürülerek kırsal bölgedeki küçük bir hastaneye gönderilir. Barbara, yeni yaşamını göze batmadan sürdürmeye çalışırken Batı tarafı ile de ilişkisini kesmemiş hatta oradaki sevgilisiyle kaçamak da olsa görüşmektedir. Kafasında bir şekilde ülkeden kaçmak vardır. Fakat geldiği küçük kasaba hastanesindeki çocuk doktoru Andre (Ronald Zehrfeld), tüm soğuk davranışlarına rağmen insani tavrı ve mesleki duruşuyla Barbara'nın kalbine ulaşmayı başarır.
Ölümüne Kaçış; Filmin orijinal adı: Essential Killing
Muhammed adındaki bir Taliban askeri, büyük bir takip sonucu Amerikan askerleri tarafından Afganistan'da yakalanarak Doğu Avrupa'ya gönderilir. Kendisini cezaevine götüren araç kaza yapınca, Muhammed (Vincent Gallo) kendisini birden evi olarak bildiği çölden çok uzakta, dizlerine kadar karlarla kaplı bir ormanda buluvermiştir. Muhammed'in bundan böyle tek bir düşüncesi vardır: o da kaçmak. Resmen var olmayan bir ordu tarafından acımasızca izlenen Muhammed, hayatta kalmak için öldürmekten başka çaresi kalmadığını anlayacaktır.
Faust
Dünya prömiyeri 68. Venedik Film Festivali'nde yapıldıktan sonra film Altın Aslan ödülüne layık görüldü. Yönetmenliğini ve senarisliğini Sokurov'un yaptığı filmin başrollerinde Hanna Schygulla, Isolda Dychauk ve Georg Friedrich var. Faust, 31. İstanbul Film Festivali'nde Yıllara Meydan Okuyanlar bölümünde Türk seyircisiyle de buluştu.
Turne; Filmin orijinal adı: Tournée
Joachim (Mathieu Amalric), Amerika’da yeni bir hayat kurmak uğruna her şeyi gerisinde bırakmıştır: çocuklarını, dostlarını ve düşmanlarını... Joachim, yıllar sonra, bir dizi gösteri için bürlesk striptizcilerle birlikte, ülkesine dönmüştür. Kızlar, kötü otellere ve parasızlığa rağmen ateşli performanslarını sunmaya devam etmektedir ta ki Paris’teki planladıkları son gösterileri iptal olana ve eski defterler açılana kadar...
Erkeksiz Kadınlar; Filmin orijinal adı: Zanan-e Bedun-e Mardan
Çalışmalarında sıklıkla İslam ve kadın konularını ele alan Neshat, İran’da 1953’te şahı yeniden iktidara getiren CIA destekli darbe sürerken farklı kesimlerden gelen dört kadının hayatlarını; bağımsızlığı, teselliyi ve dostluğu bir meyve bahçesinde bulan dört kadının hikayesini anlatıyor bizlere...
Başka Bir Yerde; Filmin orijinal adı: Somewhere
Bir Konuşabilse (Lost In Translation) filmi ile 2004 yılında En İyi Senaryo Oscarı'na uzanan Sofia Coppola'nın 4. filmi "Başka Bir Yerde", yine modern çağın yalnızlaştırdığı karakterleri sinema perdesine taşıyor. 2010 Venedik Film Festivali'nden Altın Aslan ödülü ile dönen film, Coppola'nın da çocukluk yıllarından yer yer izler taşıyor. Filmin başrollerini ise filminden tanıdığımız Stephen Dorff ve genç oyuncu Elle Fanning paylaşıyor.
Londra Nehri; Filmin orijinal adı: London River
Filmde ikisi de sıradan hayatlar sürdüren ve Fransa’da ikamet eden Osman (Sotigui Kouyate) ile İngiliz Channel Adaları’nda oturan Elizabeth’in (Brenda Blethyn) öyküsünü anlatmaktadır. Osman’ın oğlu da Elizabeth’in kızı da Londra’da öğrencidir. 7 Temmuz 2005 tarihinde Londra’da bombalar patladığında çocuklarından haber alamazlar ve onları bulmak üzere bu şehre doğru yola çıkarlar. Dini inançları farklı olsa da çocuklarını bulma ümitleri ve birbirlerine verdikleri destek, onları birbirlerine yakınlaştıracaktır.
Beyaz Bant; Filmin orijinal adı: Das Weiße Band - Eine deutsche Kindergeschichte
Beyaz Bant filmi anlatım tarzıyla izleyiciye eşlik eden öğretmeninin sözlerinde ifade ettiği gibi bu olaylar, 2. Dünya Savaşı Almanya'sının toplumsal temellerini gözler önüne sermektedir.
Che: Birinci Bölüm; Filmin orijinal adı: Che: Part One
Uzunluğu dolayısıyla 'Che' filmini ikiye bölen Steven Soderbergh, ilk bölüm 'The Argentine' (Arjantin) adlı bölümde Küba Devrimini ele almıştır. 1956 yılında Fidel Castro aralarında o zaman doktor olan Ernesto 'Che' Guevera’nın da bulunduğu bir grup isyancıyla Küba’ya yelken açmıştır. Amaçları Amerika’nın desteklediği diktatör Batista Rejimi’ni yıkmaktır. Savaşçı ruhu ve insanları etkileme gücüyle Che, çok kısa süre içerisinde Küba’da geniş bir hareket başlatmış, doktorluktan geniş kitlelerce desteklenen bir devrimciye dönüşmüştür.
Daima Mutlu; Filmin orijinal adı: Happy-Go-Lucky
Poppy (Sally Hawkins), hayata klasik bir İngilizden farklı bakan, sevimli bir öğretmen ve iyimser birisidir. Olayları iyi yönünden değerlendirmekte ve kendisine negatif yaklaşanlara bile iyi yüzünü göstermekten çekinmemektedir. Fakat böyle olması onu yüzeysel veya sıkıcı yapmaz, farkında olmadan dünyayı güzelleştirmektedir.
Temel Parçacıklar; Filmin orijinal adı: Elementarteilchen
Michel Houellebecq’in ses getiren romanından yola çıkılarak çekilen filmde birbirinden çok farklı karaktere sahip üvey kardeşler; Micheal ve Bruno’nun hayatları ve özellikle de dengesiz cinsellikleri konu edilmiştir. Sadece kendi aşklarına önem veren, uçuk kaçık bir anne ile geçen kaotik bir çocukluk döneminden sonra Michael, moleküler biyoloji uzmanı olmuştur. Kadınlardan ziyade genlerle ilgilenmektedir. Bruno ise cinsel arzuları konusunda takıntılıdır ve tatminini çoğunlukla fahişelerde bulur. Ancak Christiane ile tanıştığında hayatı değişmeye başlayacaktır. Bu sırada Michael da gençlik aşkı Annabelle ile buluşmaya başlamıştır.
Ondan Uzakta; Filmin orijinal adı: Away from Her
50 yıllık evli çift Fiona (Julie Christie) ve Grant (Gordon Pinsent), emekliliklerinden sonra şehirden uzakta sakin bir eve taşınırlar. Artık herşey yoluna girmişken Fiona’ya Alzheimer hastalığı teşhise konulur. Bu tam bir kabustur. Karısına bakamayacak kadar yaşlı olan Grant, Fiona’nın ısrarıyla bir bakımevine yerleştirilir. Bir ay sonra karısını ziyarete giden yaşlı adam, Fiona’nın eskisinden çok farklı bir yaşam sürdüğünü; daha önce hiç tanık olmadığı bir Fiona’ya dönüştüğünü fark edecektir.
Dikkat Şehvet; Filmin orijinal adı: Se jie
Usta yönetmen Ang Lee imzalıdır film. Ang Lee, Brokeback Dağı ile En İyi Yönetmen Ödülü’nün sahibi olmuştur.
Sophie Scholl - Son Günler; Filmin orijinal adı: Sophie Scholl - Die letzten Tage
Film, Almanların bilinen anti-Nazi bayan kahramanının gerçek hikayesini anlatmektadır. Sophie Scholl (Julia Jentsch), Beyaz Gül adındaki yer altı öğrenci direniş grubunun gözüpek bir üyesidir. Tarihsel kayıtlardan yola çıkılarak çekilen film, Sophie’nin okuldaki son 6 gününü bize yeniden yaşatır. Filim, 1943 yılında Münih’te tutuklanmasından sorguya çekilmesine kadar olan tüm süreci anlatır. Gestapo tarafından alındığı çapraz sorgu, ciddi boyutta bir irade sınavına dönüşecektir. Scholl, tutku ile özgürlük çağrısına kulak vermiştir ve içinde ki bu yolda kişisel olarak kendisini sorumlu hissetmektedir.
Maria Full of Grace
Henüz 17 yaşında genç bir kadın olan Maria Alvarez (Catalina Sandino Moreno) yaşamını, tüm akrabalarıyla birlikte küçük Kolombiya kasabasında sürdürmekte ve ağır mesai saatlerine sahip bir çiçekçide çalışmaktadır. En büyük hayali olan bu kasabadan kaçıp gitme hayali, tehlikeli bir uyuşturucu çetesinden gelen teklifle gerçeğe dönmek üzeredir. Maria, midesinde taşıdığı uyuşturucu dolu paketlerle kuryelik yaparak Amerika'ya gidecek ve sonrasında burada istediği hayata kavuşacaktır. Ancak yola çıktığında karşılaştığı şeyin, kendisine vaat edilen yolculukla uzaktan yakından ilgisinin olmadığını anlayacaktır.
Fil; Filmin orijinal adı: Elephant
Film, seyircileri Columbine Lisesi’ndeki bir grup gencin okul cinayetleri konu başlığı altında yaşanan bir günlerine götürüyor. Gus Van Sant, oldukça küçük çaplı bir bütçe ve amatör bir ekip ile perdeye aktardığı filmiyle Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Ödülü kazanmayı başarmıştır.
Dönüş; Filmin orijinal adı: Vozvrashcheniye
Film, 2004 Venedik Film Festivali ve katıldığı diğer bazı festivallerde en iyi film ödüllerinin sahibi olmuştur.
Uzak
Çanakkale'nin Yenice kasabasında çekilen Uzak filminde, karlar altındaki İstanbul'a da tanıklık ediyoruz. Filmde, ideallerinden uzaklaşmaya başladıkça yaşamının anlamını kaybeden ve uzak diyarlara gitmeyi hayal eden bir adamla, hayallerini gerçekleştirmek için İstanbula gelen bir gencin hikayesi anlatılmaktadır.
Yatak Odasında; Filmin orijinal adı: In the Bedroom
Matt (Tom Wilkinson), küçük bir kasabada doktorluk yaparak yaşamını idame ettirmektedir. Karısı Ruth (Sissy Spacek), okuldaki koroyu çalıştırmaktadır; oğlu olan Frank ise kendi halinde bir öğrenci olarak öğrenim hayatına devam etmektedir. Bir süre sonra Frank (Nick Stahl), kendisinden daha yaşlı, dul ve iki çocuklu Nathalie (Marisa Tomei) ile birlikte olmaya başlar. Matt ve Ruth bunun geçici bir ilişki olduğunu düşünürler ancak Frank kısa bir süre sonra Nathalie için okulu bırakma kararı alacaktır. İşler fazlasıyla karışmak üzeredir. Nathalie'nin eski kocası Richard ise kısa süre sonra bu genç çocuğun peşine düşecektir.
Muson Düğünü; Filmin orijinal adı: Monsoon Wedding
Günahkar Rahibeler; Filmin orijinal adı: The Magdalene Sisters
2002 Venedik Film Festivalin’de olay yaratan filmin yönetmeni Peter Mullan, Vatikan tarafından çokça ile tepki almıştır.
General; Filmin orijinal adı: The General
Doğduğu günden itibaren daha fazla suça batan, gömülen ve kendi sonunu hazırlayan bir 'gerçek' suç 'anti-kahramanı' Michael Cahill (Brendan Gleeson), yaptığı soygunlarla tüm ailesini ve eşi Tina'yı geçindirmeye çalışmaktadır. Gün geçtikçe işinde bir şekilde büyümeye başlayan Cahill, kimsenin cesaret bile edemeyeceği soygunlara atılarak ününü yaymaya başlamıştır. Martin, kendi evinde uğrayacağı suikaste kadar azılı bir mafyaya dönüşecek ve her gün daha fazla düşman edinecektir.
Benim Adım Joe; Filmin orijinal adı: My Name is Joe
40’ları yaşlarına yaklaşan Joe Kavanagh (Peter Mullan), Glaskow halkının çoğu gibi işsizlik ve niteliksiz işlerde çalışmaktadır. Eski bir alkolik olan Joe, aynı zamanda suç işlemeye meyilli boş gezerlerden oluşan bir futbol takımına da antrenörlük yapmaktadır. Joe, günün birinde iş bulma kurumuyla başını beladan kurtaran sosyal hizmet görevlisi hemşire Sarah (Louise Goodall) ile tanışır. İkisi arasında oldukça hassas, romantik bir ilişki başlar.
Barton Fink
Yazmak, hiç şüphesiz kalem sahibinin ilham gücü tarafından yönetilen bir eylemdir. New York’ta ün sahibi olmuş bir oyun yazarı Barton Fink, sıkıntının tavan yaptığı bir noktada kendisini umulmadık bir cehennem tablosu içinde bulur.

59 adet sonuçtan 1–24 arasında olanlar gösteriliyor