Avustralya Yapımı En İyi Biyografik Filmleri

3 Nitram, 2021, Film Posteri

Nitram

2021 Avustralya BiyografikDramGerilim

Filmin konusu: Nitram filmi, Avustralya tarihinin en kanlı olaylarından Port Arthur Katliamı’nın öncesini, “böyle bir şeyi kim yapar?” sorusundan yola çıkarak silahsızlanma mesajını iletmek için katliamı yapan kişinin bakış açısından süreci aktarıyor. Jones’un canlandırdığı “Nitram”, annesi ve babası dışında toplumdan kopuk, uyumsuz, yalnız ve küskün bir yaşam sürdürürken içine kapalı, çok zengin bir kadınla arkadaş olur. Ancak bu tuhaf yakınlığın acı sonu, Nitram’ı ve etrafındakileri felaketlere sürükleyen sürecin başlangıcı olacaktır. … devamı »

YönetmenJustin Kurzel
SenaristShaun Grant

Nitram Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Judy Davis; Perth, Batı Avustralya, Avustralya doğumlu Avustralyalı oyuncu
Judy Davis   Nitram'ın annesi
Essie Davis; Avustralyalı oyuncu
Essie Davis   Helen
2 Shine

Shine

1996 Avustralya BiyografikDramMüzikRomantik

Filmin konusu: Shine filminde meşhur piyanist David Helfgott'un dram dolu yaşamı anlatılmaktadır. Filmde musevi bir ailenin sıra dışı kabiliyetli çocuğunun müzik yarışmalarındaki başarıları, İngiliz Kraliyet Akademisi'nden aldığı burs ile babasının aileyi bir arada tutma çabası ve bunun dramatik sonuçları ele alınmıştır. … devamı »

Shine Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Geoffrey Rush; Toowoomba, Queensland, Avustralya doğumlu Geoffrey Roy Rush olarak da bilinen Avustralyalı oyuncu
Geoffrey Rush   David, yetişkinken
John Gielgud; South Kensington,Londra,İngiltere doğumlu İngiliz  oyuncu
John Gielgud   Cecil Parkes
1 Evil Angels

Karanlıkta Bir Çığlık

1988 Avustralya ABD BiyografikDram

Filmin konusu: Bir kamp gezisi esnasında küçük çocuklarını kaybeden bir ailenin yaşadığı travmayı anlatan film, Lindy (Meryl Streep) ve Michael Chamberlain (Sam Neill) çiftinin gerçek yaşam öykülerine odaklanmıştır. Küçük çocuk ortadan kaybolduktan sonra yoğun bir araştırma süreci başlamıştır. Fakat bulabildikleri tek şey yırtık ve kanlı bir giysidir. Durumu yakından takip eden basın ise annesi Lindy'nin hissiz tavırlarını ve dini inançlarını bahane ederek çaresiz kadını bebeğini öldürmekle suçlamaya başlamıştır. Hiçbir kanıt olmamasına rağmen hapishaneye atılan Lindy, çarkları bozuk adalet sisteminin şanssız kurbanlarından biri haline gelecektir. … devamı »

Karanlıkta Bir Çığlık Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Meryl Streep; Summit, New Jersey, ABD doğumlu Mary Louise Streep olarak da bilinen Amerikalı oyuncu
Meryl Streep   Lindy Chamberlain
Sam Neill;  Omagh, Tyrone, Kuzey İrlanda doğumlu Nigel John Dermot Neill olarak da bilinen Yeni Zelandalı oyuncu, yapımcı
Sam Neill   Michael Chamberlain
Brion James   Cliff Murchison