ABD Yapımı En İyi Spor Filmleri

3 Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar, 2021, Film Posteri

Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar

2021 ABD BiyografikDramSpor

Filmin konusu: Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar filminde tenis kortlarının yıldızı haline gelen Venus ve Serena Williams'ın babaları Richard Williams'ın, profesyonel hayatı ve kızları ile olan ilişkisi anlatılmaktadır. Richard Williams (Will Smith), kızları Venus (Saniyya Sidney) ve Serena'nın (Demi Singleton) adını tarihe yazdırmak için elinden geleni yapan bir babadır. Richard'ın 78 sayfalık yoğun planı çerçevesinde Serena ve Venus, Kaliforniya'nın ihmal edilmiş, bakımsız tenis kortu Compton'da her türlü zorluğa karşı, yağmur çamur demeden antrenman yaparlar. Kızları için elinden geleni ardına koymayan babalarının sarsılmaz kararlılığı ve annelerinin dengeli bakış açısı sayesinde Serena ile Venus, tüm ön yargılara karşı meydan okumaktadır. … devamı »

Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Will Smith; Philadelphia, Pensilvanya, ABD doğumlu Willard Christopher Smith Jr. olarak da bilinen Amerikalıtema müziği bestecisi, oyuncu, yapımcı
Will Smith (I)   Richard Williams
Aunjanue Ellis; Aunjanue L. Ellis olarak da bilinen Amerikalı oyuncu
Aunjanue Ellis   Oracene "Brandy" Price
Saniyya Sidney; Amerikalı oyuncu
Saniyya Sidney   Venus Williams
2 Hurricane; Filmin orijinal adı: The Hurricane

Onaltıncı Raund

1999 ABD BiyografikDramSpor

Filmin konusu: Robin 'Hurricane' Carter (Denzel Washington), bir boks efsanesidir. Büyük bir yükselişin yaşandığı kariyerinde orta siklet dalında ünvanın bir numaralı adayıdır. Bir gün sevdiği bir arkadaşıyla New Jersey'de bir barda vakit geçirirken mekanda üç kişinin hayatını kaybettiği kanlı bir cinayetler işlenmiştir. Carter, cinayet davasının bir numaralı şüphelisidir. Tüm kariyeri yerle bir olurken Carter, öldürdüğünden şüphelenilen üç kişi için tam 3 kez müebbet hapis cezasına çarptırılacaktır. … devamı »

Onaltıncı Raund Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Denzel Washington; Mount Vernon, New York, ABD doğumlu Amerikalı oyuncu, yapımcı, yönetmen
Denzel Washington   Rubin 'Hurricane' Carter
1 The Champ, 1931, Film Posteri

Şampiyon

1931 ABD DövüşDramSpor

Filmin konusu: Film, alkolik eski bir boksörün (Wallace Beery) oğluna (Jackie Cooper) iyi bir yaşam verebilmek için vermiş olduğu mücadeleyi anlatmaktadır. … devamı »

Şampiyon Filmi Oyuncu Kadrosu : Tamamı için »

Wallace Beery
Wallace Beery   Andy "Champ" Purcell
Jackie Cooper   Dink Purcell
Irene Rich   Linda Purcell